Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Apple Watch κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός άντρα!

Το Apple Watch κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός άντρα!
ired.gr

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ένα έξυπνο ρολόι θα μπορούσε να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου; Σίγουρα ελάχιστοι. Έτσι λοιπόν συνέβη και στη περίπτωση του Scott Killian, o οποίος δεν μπορούσε ποτέ να διανοηθεί, πως το Apple Watch που φόραγε στο χέρι του, θα τον προφύλασσε από ένα έμφραγμα, σώζοντας έτσι τη ζωή του.

Ο Killian, μοιράστηκε την εμπειρία του με το 9to5Mac και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε, πως η ιστορία είναι όντως εντυπωσιακή.

“Είμαι μεγάλος fan του Apple Watch πλέον”, αναφέρει χαρακτηριστικά και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο.

Ο Scott έκλεινε τα 50 του χρόνια και γνωρίζοντας τους κινδύνους που ενέχει η συγκεκριμένη ηλικία για την υγεία του, αποφάσισε να υποβληθεί σε κάποια τεστ (εξετάσεις) με σκοπό να διαπιστώσει αν όντως όλα κυλούν ομαλά. Αφού ξόδεψε κάποιες χιλιάδες δολάρια, κατάφερε να περάσει τα τεστ, με απόλυτη επιτυχία.

2 apple watch heart attack

Ο Killian ανησυχούσε, διότι η δουλειά του τον στρέσαρε αρκετά, αν και έκανε ό,τι μπορούσε για να μπορέσει να διατηρήσει σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση την υγεία του.

Ο Scott μετά τις εξετάσεις που πέρασε με επιτυχία, δεν περίμενε ότι θα αντιμετωπίσει κάποιο καρδιακό επεισόδιο. Τα πράγματα όμως, δεν ήρθαν έτσι όπως τα περίμενε.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το iPhone X χρειάζεται το “Notch”;

Ο Killian φορούσε το Apple Watch τρεις με τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, με σκοπό να καταγράφει τον ύπνο του. Κάποιο βράδυ όμως και συγκεκριμένα στις 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, το ρολόι τον ξύπνησε, μέσω μίας εφαρμογής τρίτου κατασκευαστή, που λέγεται HeartWatch, ενημερώνοντάς τον πως οι χτύποι της καρδιάς του σε χαλάρωση, είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν επικίνδυνα, την ώρα που αυτός κοιμόταν.

Mόλις ξύπνησε, μετά την ενημέρωση του ρολογιού, παρατήρησε πως ένιωθε ήπια τσιμπήματα, τα οποία ανήκουν στα συμπτώματα που παραπέμπουν σε καρδιακό επεισόδιο, αν και όπως επισήμανε ο ίδιος, δεν ένιωθε άρρωστος.

3 apple watch save life

Το Apple Watch κατέγραψε περίπου 121 παλμούς κατά μέσο όρο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν τις προηγούμενες ημέρες οι παλμοί ήταν περίπου 49. Όπως ήταν επόμενο, η εφαρμογή, κατάλαβε την αδικαιολόγητη αύξηση των καρδιακών παλμών, ενημέρωσε τον Scott και αυτός με τη σειρά του κατέφυγε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ο Killian μάλιστα, κατά την αναμονή του στο νοσοκομείο, έλεγε στη σύζυγό του πως δεν υπήρχε λόγος να είναι εκεί, αφού χαλάνε χρόνο και χρήματα.

Ο Killian υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις (ηλεκτροδιογράφημα), οι οποίες έδειξαν πως οι καρδιακοί παλμοί ήταν και πάλι φυσιολογικοί, συμφωνώντας απόλυτα με τις μετρήσεις του ρολογιού την ίδια στιγμή. Οι γιατροί όμως συνέχισαν με τα ανάλογα τεστ, παίρνοντας αίμα από τον Killian. Εκεί διαπίστωσαν πως ένα ένζυμο, το οποίο είχε αυξηθεί, δήλωνε πως κάποιο έμφραγμα είχε ήδη τελειώσει ή συνέβαινε εκείνη τη στιγμή.

4 apple watch save life

Περαιτέρω εξετάσεις έδειξαν πως τέσσερις αρτηρίες ήταν φραγμένες και πως έπρεπε να γίνει χειρουργική επέμβαση για να διορθωθούν.

“10 χιλιάδες δολάρια ξόδεψα για τις προληπτικές εξετάσεις και καμία δεν εντόπισε το πρόβλημα”, αναφέρει ο Killian. Επισήμανε επίσης στους γιατρούς πως το Apple Watch τον “πήγε” στο νοσοκομείο και αυτοί απάντησαν πως κάτι τέτοιο είναι αξιοθαύμαστο.

“Όπως μου είπαν, θα μπορούσα να μην έχω ξυπνήσει ποτέ”, δηλώνει και πάλι ο Scott.

Μετά το περιστατικό που βίωσε, ο Killian αγόρασε και το AliveCor’s Kardia Band, με το οποίο μπορεί να μοιράζεται τα δεδομένα υγείας του ρολογιού με τους γιατρούς, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στο νοσοκομείο.

Κλείνοντας

Το περιστατικό του Scott Killian δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Η τεχνολογία προχωράει, προσφέροντάς μας πολλές νέες δυνατότητες, οι οποίες τελικά μπορούν να μας σώσουν τη ζωή. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως το να πάρουμε ένα Apple Watch, δε μας απαλλάσσει από το γεγονός ότι πρέπει να είμαστε ιατρικά συνεπείς, απέναντι στην υγεία μας.

Διαβάστε επίσης: To iPhone 8 είναι ανάμεσα στα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης της Google για το 2017

Τέλος, αυτό που μας διδάσκει η παραπάνω ιστορία, είναι το γεγονός πως το Apple Watch, δεν είναι τελικά ένα “περιττό” gadget, όπως πολλοί πιστεύουν.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status