Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερευνητές της Alibaba αναφέρουν πως έχουν βρει το jailbreak για το iPhone X και το iOS 11.2.1

Ερευνητές της Alibaba αναφέρουν πως έχουν βρει το jailbreak για το iPhone X και το iOS 11.2.1
ired.gr

Ερευνητές ασφαλείας της κινεζικής εταιρείας Alibaba, ισχυρίζονται πως έχουν καταφέρει να κάνουν jailbreak ένα iPhone X, το οποίο τρέχει την έκδοση 11.2.1 του iOS. Στην ανάρτηση ενός blog, οι ερευνητές εξηγούν πως μπόρεσαν να κάνουν jailbreak και στην έκδοση 11.2, το οποίο είναι εφαρμόσιμο και στο iOS 11.2.1, το οποίο κυκλοφόρησε μέσα στην εβδομάδα.

Η ανακοίνωση θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι ιδιαίτερη, αφού ο Song Yang, επικεφαλής της Alibaba Secure Pandora Labs, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο jailbreak ως “τέλειο” και “εξαιρετικό” σε σχέση με τις πρόσφατες αντίστοιχες εκδόσεις. Επιπλέον, πιστεύεται πως το jailbreak είναι ανοιχτό και υποστηρίζει το Cydia.

2 ios 11 jailbreak

Δυστυχώς, γι’ αυτούς που ενδιαφέρονται να κάνουν jailbreak, η Pandora Labs, δεν έχει κανένα πλάνο σχετικά με τη δημοσιοποίηση των ευρημάτων της και δεν μοιράστηκε αρκετά στοιχεία σχετικά με τη τεχνική πλευρά του ζητήματος, κάτι που θα μπορούσε να δυσκολέψει αυτούς που θα προσπαθήσουν να φτιάξουν μία απομίμηση της συγκεκριμένης έκδοσης jailbreak.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung θα κυκλοφορήσει ένα Smart Speaker το 2018 για να ανταγωνιστεί το HomePod της Apple και το Echo της Amazon

H ανάρτηση στο συγκεκριμένο blog, εξηγεί πως η Pandora Labs, το έκανε μόνο για ερευνητικούς λόγους σχετικά με την ασφάλεια.

“Αν και η έκδοση 11.2 του iOS, διορθώνει κάποια ζητήματα ασφαλείας, επιβεβαιώνουμε πως η είναι εφικτό να δεχθεί jailbreak, από τη πρώτη κιόλας μέρα της κυκλοφορίας της. Αν και προσπεράσαμε γρήγορα το iOS 11.2, δε πρόκειται να διαθέσουμε επίσημα κάποιο εργαλείο jailbreak, αφού η συγκεκριμένη ανακάλυψη, έγινε στα πλαίσια της έρευνας για την ασφάλεια”, αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοσίευση.

3 ios 11 jailbreak

Ενώ συγκεκριμένα στοιχεία δεν είναι ξεκάθαρα σχετικά με το jailbreak του iOS 11.2.1, φαίνεται μάλλον πως εκμεταλλεύεται μία υπερφόρτωση στη μνήμη, η οποία προκαλεί το λεγόμενο kernel panic. Αν τελικά θα καταφέρει κάποιος να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο “κενό” και να προσφέρει και επίσημα το εργαλείο για το jailbreak, είναι κάτι που ακόμα κανείς δε ξέρει.

Τα νέα από την Alibaba, ακολούθησαν μία ανακοίνωση της Google και συγκεκριμένα του ερευνητή της ομάδας Project Zero, Ian Beer, ο οποίος είχε επισημάνει πως έχει ανακαλύψει μία ευπάθεια στο kernel του iOS 11.1.2, η οποία μπορεί να οδηγήσει στο πρώτο jailbreak του iOS 11.

Δεδομένου ότι πλέον αυτή η ανακοίνωση αφορά προηγούμενη έκδοση του iOS, μιας και ήδη είμαστε στην έκδοση 11.2.1, η ομάδα της Alibaba ανακάλυψε πως η συγκεκριμένη ευπάθεια υπάρχει ακόμα και στο iOS 11.2.1.

4 ios 11 jailbreak

Το ενδιαφέρον για το jailbreak έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, αν και όπως όλα δείχνουν, παραμένει μία αρκετά ισχυρή κοινότητα. Το thread που άνοιξε στο Reddit και αφορά τα ευρήματα της Alibaba σχετικά με το jailbreak, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 300 σχόλια από ενθουσιασμένους χρήστες, αν και θα πρέπει να περιμένουν για το αν τελικά θα δουν κάποιο επίσημο εργαλείο.

Διάφοροι σχολιαστές στη σελίδα 9to5Mac, ανέφεραν κάποιες πιθανές περιπτώσεις όπου το jailbreak θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο, όπως στο να ενσωματωθούν οι χάρτες της Google (Google Maps), στο CarPlay.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Εγγραφή οθόνης χωρίς jailbreak

Εσείς θεωρείτε το jailbreak απαραίτητο πλέον; Αν ναι, σχετικά με ποιες λειτουργίες;

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status