Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H πρώτη συσκευή με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός της οθόνης θα έρθει από τη Vivo

H πρώτη συσκευή με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός της οθόνης θα έρθει από τη Vivo
ired.gr

Όπως γράψαμε μέσα στην εβδομάδα, η Synaptics, σχεδίασε έναν αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος θα μπορεί να ενσωματωθεί κάτω από την επιφάνεια της συσκευής και εντός της οθόνης (in-display).

Η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα το οποίο δεν επέτρεπε να τοποθετηθεί ο αισθητήρας κάτω από την οθόνη και έτσι προχώρησε σε μαζική παραγωγή του, ώστε να προμηθεύσει 5 μεγάλους κατασκευαστές, χωρίς όμως να διευκρινίζονται το ποιοι είναι αυτοί.

Τώρα πλέον γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα χρησιμοποιήσει το δημιούργημα της Synaptics. Πρόκειται για τη Vivo και όχι για τη Samsung, όπως αρχικά είχε εννοηθεί από πολλούς.

2 vivo in display sensor

Σε μία δημοσίευση στο Forbes, ο αναλυτής Patrick Moorhead, ανέφερε την εμπειρία του σχετικά με μία συσκευή της Vivo που φέρει τον αισθητήρα κάτω από την οθόνη και βρίσκεται σε προ-παραγωγικό στάδιο προς το παρόν.

O Moorhead περιγράφει τον αισθητήρα ως “γρήγορο και απλό”, τη στιγμή που η ίδια η Synaptics, είχε δηλώσει πως είναι δύο φορές πιο γρήγορος από την 3D αναγνώριση προσώπου, όπως το Face ID του iPhone X, κάτι που φυσικά δε μπορεί να μετρηθεί ρεαλιστικά, δεδομένου του διαφορετικού μηχανισμού που ενσωματώνουν οι δύο τεχνολογίες ταυτοποίησης του χρήστη.

Διαβάστε επίσης: 7 χαρακτηριστικά του iOS 11 που θα χρησιμοποιήσετε σίγουρα

Η ενσωμάτωση του αισθητήρα των δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός της οθόνης, είναι ένας αποτελεσματικός και πρακτικός τρόπος χρήσης ενός βιομετρικού συστήματος ταυτοποίησης, σε συσκευές που είναι bezel less.

H Apple από τη μεριά της, βλέποντας πως η τοποθέτηση του αισθητήρα κάτω από την οθόνη δε μπορούσε να πραγματοποιηθεί, ανέπτυξε το γνωστό Face ID, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή, απλά με το πρόσωπό του.

3 vivo touch sensor synaptics

Η απόφαση της Vivo να προτιμήσει τη Synaptics αντί της Qualcomm, η οποία εργάζεται επίσης πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία, αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για την τελευταία. Η Vivo νωρίτερα μέσα στο έτος, είχε δοκιμάσει τον αισθητήρα της Qualcomm και είχε χαρακτηριστικά αναφέρει πως ήταν εμφανώς αργός.

Η Vivo είναι μία εταιρεία η οποία δεν είναι τόσο γνωστή και για πολλούς είναι αρκετά παρεξηγημένη. Σίγουρα δε μας έρχεται στο μυαλό το όνομά της, όταν μιλάμε για “μεγάλους κατασκευαστές” smartphone.

Διαβάστε επίσης: Face ID vs Face Unlock (iPhone X vs OnePlus 5T)

Η Vivo, όσο παρεξηγημένη κι αν είναι, κατάφερε να πάρει τη 5η θέση στο IDC (International Data Corporation) για το πρώτο τρίμηνο, υποχωρώντας στην έκτη θέση στο δεύτερο. Φέτος επίσης, κατάφερε να ανέλθει στη τρίτη θέση στην Ινδική αγορά, με τον Moorhead να πιστεύει πως θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη πεντάδα του IDC.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status