Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία νέα ευρεσιτεχνία της Apple περιγράφει τον τρόπο που η Siri θα μπορούσε να αντιληφθεί τους ψιθύρους του χρήστη

Μία νέα ευρεσιτεχνία της Apple περιγράφει τον τρόπο που η Siri θα μπορούσε να αντιληφθεί τους ψιθύρους του χρήστη
ired.gr

Μία νέα ευρεσιτεχνία της Apple είδε τις τελευταίες ώρες τα φώτα της δημοσιότητας και περιγράφει τον τρόπο που η εταιρεία δουλεύει, ώστε να βελτιώσει τη φωνητική βοηθό Siri και τις δυνατότητές της. Η Apple είχε επίσημα καταθέσει τη συγκεκριμένη ιδέα το 2016, αλλά εδώ και κάποιες ώρες ήρθε στη δημοσιότητα.

Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η γνωστή σε όλους μας Siri, θα μπορούσε να αναγνωρίζει τους ψιθύρους του χρήστη και παράλληλα να απαντάει “στον ίδιο τόνο”, δηλαδή ψιθυρίζοντας.

Όπως πρώτα αναφέρθηκε από το Gizmodo, η Apple επισημαίνει πως με τη συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία, “καταφέρνει και αναπτύσσει ένα ψηφιακό βοηθό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει την ομιλία με ψιθύρους και παράλληλα να απαντά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο”.

2 patent siri

Η Apple συνέχισε να δίνει κάποιες παραπάνω εξηγήσεις και λεπτομέρειες σχετικά με κάποιες πιθανές χρήσεις του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού. Ως παράδειγμα, φέρνει μία βιβλιοθήκη, στην οποία δεν επιτρέπεται η ομιλία, οπότε η δυνατότητα “συνεννόησης” με τον ψηφιακό βοηθό μέσω ψιθύρων, σίγουρα αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό.

Διαβάστε επίσης: iPhone X vs iPhone 8 Plus vs iPhone 8: ποιο να διαλέξω;

Επιπλέον, η Apple αναφέρει πως έχοντας οι χρήστες τη Siri να καταλαβαίνει τους ψιθύρους, θα μπορούν να σέβονται καλύτερα τους συνεργάτες τους, με τους οποίους μπορεί να δουλεύουν σε ένα μικρό χώρο.

Φυσικά, η Apple δε παρέλειψε να αναφερθεί και στις ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των χρηστών για ένα τέτοιο χαρακτηριστικό. Έχοντας ένα χρήστη να ψιθυρίζει στη Siri και να παίρνει απάντηση πάλι σε μορφή ψιθύρου, θα μπορούσε να σημαίνει θεωρητικά πως πιο ευαίσθητες πληροφορίες, θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν, μέσω της φωνητικής βοηθού.

3 patent siri

Η κεντρική ιδέα αυτής της ευρεσιτεχνίας, αφορά τη δυνατότητα εντοπισμού ψιθύρων από τη Siri, ένα χαρακτηριστικό που αποτελεί μία πρόκληση ως προς τη δυνατότητα ενσωμάτωσής του, δεδομένου ότι η Siri δυσκολεύεται σε κάποιες περιπτώσεις, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο της ζητάμε να μας βοηθήσει.

Η Apple βέβαια λέει πως συσκευές σαν το iPhone και το Apple Watch, θα έχουν τη δυνατότητα να μετρούν το εύρος εισόδου του ήχου καθώς και τη συχνότητά του, ώστε να συμπεραίνουν αν πρόκειται τελικά για ψιθύρισμα.

Ακόμη, η ευρεσιτεχνία αυτή φαίνεται να μελετά και την ενσωμάτωση της δυνατότητας αναγνώρισης του τόνου του ήχου που ακούει η Siri, ώστε να απαντά και αυτή με τη σειρά της στον αντίστοιχο ίδιο τόνο.

4 patent siri

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες ευρεσιτεχνίες, δε δηλώνουν πάντα ακριβώς αυτό που η εταιρεία μελετά και ως εκ τούτου λειτουργούν μόνο και μόνο ενδεικτικά, παρουσιάζοντας τη δραστηριότητα “behind the scenes”. Το αν τελικά θα δούμε αυτό το χαρακτηριστικό στη Siri, είναι κάτι που προς το παρόν, δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε.

Διαβάστε επίσης: To “ελληνικό” Netflix είναι πλέον γεγονός

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με τη πιθανότητα να δούμε το χαρακτηριστικό αναγνωρισμού ψιθύρων στη Siri; Πιστεύετε ότι θα πρέπει να δώσει βάρος σε άλλους τομείς η Apple σχετικά με τη βελτίωση της Siri; Περιμένουμε τη γνώμη σας, κάτω στα σχόλια!

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status