Η Samsung θα κυκλοφορήσει ένα Smart Speaker το 2018 για να ανταγωνιστεί το HomePod της Apple και το Echo της Amazon

Η Samsung θα κυκλοφορήσει ένα Smart Speaker το 2018 για να ανταγωνιστεί το HomePod της Apple και το Echo της Amazon
ired.gr

Όπως η Apple, έτσι και η Samsung, δουλεύει πάνω σε ένα έξυπνο ηχείο το οποίο θα ανταγωνίζεται το Echo της Amazon και το Google Home με τη Νοτιοκορεάτικη εταιρεία να πιστεύεται πως θα το κυκλοφορήσει στο πρώτο μισό του 2018, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το έξυπνο ηχείο της Samsung, θα στοχεύει όπως και το HomePod στην ποιότητα του ήχου. Η Apple, όταν κατασκεύασε το HomePod, θέλησε να φτιάξει ένα τέτοιο ηχείο, το οποίο θα προσέφερε τέτοια ποιότητα ήχου, με την οποία θα μπορούσε να εκτοπίσει τους ανταγωνιστές, όπως για παράδειγμα το Amazon Echo.

2 samsung smart speaker

Το πρώτο δείγμα του έξυπνου ηχείου της Samsung που δοκιμάστηκε, λέγεται πως είναι ανάμεσα στο μέγεθος του HomePod και του νεότερου Echo. Θα έρθει σε διαφορετικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του matte black shade, ενώ δεν θα έχει οθόνη, παρά μόνο μία φωτισμένη περιοχή οπτικής ανάδρασης στη κορυφή του, όπως και το HomePod.

Διαβάστε επίσης: Η Apple διέθεσε το iOS 11.2.1 με το οποίο διορθώνει τo HomeKit bug και το Autofocus bug

Παρόμοια και με άλλα προϊόντα, το έξυπνο ηχείο της Samsung, είναι ικανό να χειριστεί και αξεσουάρ έξυπνου σπιτιού ενώ παράλληλα μπορεί ο χειρισμός του να γίνεται μέσω φωνητικού βοηθού. Ο συγκεκριμένος φωνητικός βοηθός θα είναι η γνωστή Bixby, η γνωστή AI υλοποίηση της Samsung, η οποία βασίζεται πάνω στη φωνή.

3 samsung smart speaker

Η Samsung από τη πλευρά της επιβεβαίωσε τον Αύγουστο του 2017, ότι δουλεύει πάνω σε ένα έξυπνο ηχείο με σκοπό να ανταγωνιστεί το HomePod. Τότε, ο πρόεδρος του τομέα των φορητών συσκευών της Samsung, DJ Koh, είχε αναφέρει πως σκοπός της εταιρείας είναι να καταφέρει να προσφέρει μια “ώριμη” εμπειρία χρήσης στον καθένα που θα το αγοράσει”.

Το έξυπνο ηχείο της Samsung, αναμένεται να το δούμε στη τιμή των $200, κάτι που το κάνει πιο “προσιτό”, σε σχέση με το HomePod της Apple που θα κοστίζει $349. Αν η Samsung στοχεύει να κυκλοφορήσει το δικό της Smart Speaker στις αρχές του 2018, ενδέχεται να έρθει και το ίδιο διάστημα με το HomePod της Apple.

4 samsung smart speaker

H Apple είχε τοποθετήσει τη κυκλοφορία του δικού της HomePod κάπου τον Δεκέμβρη, αλλά πρόσφατα η κυκλοφορία του αναβλήθηκε για το 2018. Μέχρι στιγμής, η Samsung δεν έχει δώσει παραπάνω πληροφορίες, σχετικά με το επερχόμενο έξυπνο ηχείο της. Από την άλλη, η Apple έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο HomePod, όπως και η Amazon με το δικό της Echo.

Διαβάστε επίσης: To App Store επιτρέπει στους προγραμματιστές να κάνουν διαθέσιμες τις εφαρμογές για προ-παραγγελία πριν τη κυκλοφορία τους

Όλα αυτά τι σημαίνουν; Σημαίνουν πως η Samsung θα έχει πολύ δρόμο μπροστά της, μέχρι να καταφέρει να καλύψει το χαμένο έδαφος από την Apple και την Amazon. Βέβαια, μέχρι να ανακοινωθούν και επίσημα τα χαρακτηριστικά του έξυπνου ηχείου της Samsung, δε μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη, αφού πολύ εύκολα μπορεί να πέσουμε έξω.