To App Store επιτρέπει στους προγραμματιστές να κάνουν διαθέσιμες τις εφαρμογές για προ-παραγγελία πριν τη κυκλοφορία τους

To App Store επιτρέπει στους προγραμματιστές να κάνουν διαθέσιμες τις εφαρμογές για προ-παραγγελία πριν τη κυκλοφορία τους
ired.gr

Η Apple ανακοίνωσε πως όλοι οι προγραμματιστές, μπορούν να προσφέρουν τις εφαρμογές τους για προ-παραγγελία στο κοινό, μέσα από το App Store. H Apple έκανε την επίσημη ανακοίνωση μέσα από το iTunes Connect blog, μαζί με με κάποια άλλα νέα.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Apple, διαβάζουμε τη δυνατότητα προ-παραγγελίας κάποιας εφαρμογής μεταξύ 2-90 ημερών πριν τη κυκλοφορία της, ανάλογα με το διάστημα που θα επιλέξει να ορίσει ο εκάστοτε προγραμματιστής.

Πριν την επίσημη κυκλοφορία της εφαρμογής, οι χρήστες θα είναι σε θέση να μπαίνουν στη σελίδα της στο App Store και να κάνουν “κράτηση”, είτε η εφαρμογή είναι δωρεάν είτε επί πληρωμή. Έχοντας κάνει την προ-παραγγελία, με το που η εφαρμογή διατεθεί και επίσημα, θα ενημερωθείτε και αυτή θα κατέβει στη συσκευή σας αυτόματα.

2 pre order apps app store

Στην περίπτωση που η εφαρμογή είναι επί πληρωμή, θα πρέπει να γνωρίζετε πως κατά την προ-παραγγελία θα υποχρεωθείτε να πληρώσετε και το ανάλογο ποσό.

Η Apple επιπλέον επιτρέπει στους δημιουργούς των εφαρμογών να αλλάζουν το διάστημα που είχαν θέσει αρχικά σχετικά με τις προ-παραγγελίες, ενώ εφικτή είναι και η αλλαγή της αρχικής τιμής. Αν η τιμή λοιπόν αλλάξει ενώ εσείς έχετε πληρώσει, δε πρόκειται να χρεωθείτε κάποιο extra ποσό, οπότε δεν υπάρχει και λόγος ανησυχίας.

Διαβάστε επίσης: Google Maps - Aναλυτικό αφιέρωμα στους χάρτες της Google για iPhone - iPad - Pc - Mac

Η δυνατότητα προ-παραγγελίας των εφαρμογών, είναι διαθέσιμη από τις 11 Δεκεμβρίου. Να τονίσουμε πως η δυνατότητα αυτή, αφορά τις εφαρμογές που ΔΕΝ έχουν κυκλοφορήσει επίσημα. Άρα δε μπορούμε να προ-παραγγείλουμε για παράδειγμα κάποιο update υπάρχουσας εφαρμογής.

Πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή στο App Store, αφού με αυτή τη κίνηση, η Apple, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στους προγραμματιστές.

3 pre order apps app store

Πλέον, οι δημιουργοί των εφαρμογών θα μπορούν να έχουν μία πιο σαφή εικόνα σχετικά με το ενδιαφέρον του κοινού για την εφαρμογή, διαπιστώνοντας έτσι τυχόν ελλείψεις τις οποίες θα σπεύσουν να καλύψουν ή να διορθώσουν, πριν την επίσημη κυκλοφορία της.

Η κίνηση αυτή βέβαια, ίσως αφορά ιδιαίτερα και τα παιχνίδια του App Store, τα οποία πλέον έχουν τη δική τους αυτόνομη ενότητα.

Ως προς τους χρήστες, το όφελος αφορά το γεγονός πως κάνοντας προ-παραγγελία μίας εφαρμογής, δε χρειάζεται να ανησυχούν για το πότε αυτή θα κυκλοφορήσει επίσημα.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Πώς να δείτε το αναλυτικό ιστορικό αγορών του App Store στο iPhone και στο iPad

Σχετικά με τις προ-παραγγελίες εφαρμογών, πήραμε μία πρώτη γεύση με το Super Mario Run.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Apple, δηλώνει μία εξαιρετική στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία, αφού η δυνατότητα προ-παραγγελίας των εφαρμογών που θα κυκλοφορήσουν, θα βελτιώσει ενδεχομένως την ήδη υψηλή ποιότητα του περιεχομένου του App Store.