Η Apple διέθεσε το iOS 11.2.1 με το οποίο διορθώνει τo HomeKit bug και το Autofocus bug

Η Apple διέθεσε το iOS 11.2.1 με το οποίο διορθώνει τo HomeKit bug και το Autofocus bug
ired.gr

Η έκδοση 11.2.1 για το iOS κυκλοφόρησε εδώ και κάποιες ώρες για το iPhone και το iPad, όπως μας είχε υποσχεθεί η Apple.

Η συγκεκριμένη ενημέρωση μάλλον αποτέλεσε επιτακτική ανάγκη, αφού στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδος είχαμε αναφερθεί στο HomeKit bug, κατά το οποίο ήταν δυνατή η μη εξουσιοδοτημένη απομακρυσμένη πρόσβαση σε έξυπνες συσκευές που υποστηρίζουν το HomeKit της Apple, όπως φώτα, έξυπνες κλειδαριές αλλά και γκαραζόπορτες. H συγκεκριμένη ευπάθεια ήρθε μαζί με την έκδοση 11.2 του iOS.

2 ios 11 2 1 update

Η εταιρεία διόρθωσε “εκ των έσω” το πρόβλημα προσωρινά, υποσχόμενη πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα (αυτή που διανύουμε τώρα δηλαδή), θα έδινε οριστική λύση στο πρόβλημα μέσω ενημέρωσης του iOS.

Διαβάστε επίσης: O πρώτος in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων της Synaptics είναι γεγονός

Ένα άλλο ζήτημα που ήρθε να διορθώσει το iOS 11.2.1, είναι και αυτό του Aufocus της κάμερας, που αντιμετώπιζαν κάποιοι χρήστες iPhone 8, 8 Plus και iPhone X.

Σύμφωνα με τους επηρεασμένους από το πρόβλημα χρήστες, η κάμερα δε μπορούσε να εστιάσει σωστά στη προσπάθειά της να τραβήξει μία φωτογραφία. Πιο συγκεκριμένα, η κάμερα “έπαιζε” συνεχώς με τους δύο φακούς ή πολύ απλά, δε μπορούσε να εστιάσει καθόλου.

ios 11 2 1 update

Σύμφωνα με κάποιον χρήστη και αναγνώστη του Forum της γνωστής ιστοσελίδας MacRumors, το πρόβλημα δεν εμφανιζόταν όταν έκανε downgrade της συσκευής στο iOS 11.1.2. Ακόμα και στη περίπτωση που έκανε καθαρή εγκατάσταση εκ νέου στο iOS 11.2, το πρόβλημα επανήλθε.

Πολλοί από τους χρήστες που εγκατέστησαν το iOS 11.2.1 επισημαίνουν, πως το πρόβλημα πλέον έχει λυθεί.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Αποθηκεύστε μία ιστοσελίδα σε μορφή PDF μέσα από το iPhone και το iPad

Να θυμίσουμε πως για να ενημερώσετε τις συσκευές σας ακολουθείστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Επιπλέον, μπορείτε τη διαδικασία της ενημέρωσης να τη κάνετε και μέσω του iTunes.