Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O πρώτος in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων της Synaptics είναι γεγονός

O πρώτος in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων της Synaptics είναι γεγονός
ired.gr

Η Synaptics χθες ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του οπτικού αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος Clear ID FS9500, ο οποίος θα ενσωματώνεται εντός της οθόνης των smartphone που θα τον “φορέσουν”.

Από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η συνεργασία αφορά τη Synaptics και πέντε ακόμα κατασκευαστές smartphone, με τις φήμες να αναφέρουν πως μία ναυαρχίδα τουλάχιστον θα φέρει τον νέο πρωτοποριακό αισθητήρα για τα δακτυλικά αποτυπώματα εντός της οθόνης της.

Η Synaptics έχει αρκετό καιρό που μελετά τη κατασκευή αισθητήρων οι οποίοι θα μπορούν να διαβάσουν το δακτυλικό αποτύπωμα των χρηστών μέσα από το γυαλί της οθόνης, με τον Clear ID FS100, να ανακοινώνεται στα τέλη του 2016.

2 synaptics clear id

Ο ενημερωμένος πλέον Clear ID FS9500, σχεδιάστηκε ειδικά για τις συσκευές που δεν θα έχουν Home Button και που θα είναι φυσικά bezel less, όπως για παράδειγμα το iPhone X ή το Samsung Galaxy S8. H Synaptics αναφέρει πως οι δικοί της αισθητήρες αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων ενεργοποιούνται όταν είναι απαραίτητο, πιστεύοντας πως θα είναι σχεδόν δύο φορές ποιο γρήγοροι από την αντίστοιχη 3D ανάγνωση προσώπου.

Ο αισθητήρας της Synaptics δουλεύει καλά με υγρά ή κρύα δάχτυλα και εξαιτίας του ότι βρίσκεται κάτω από την οθόνη, είναι αδιάβροχος και ανθεκτικός στις γρατσουνιές. Εν αντιθέσει με την αναγνώριση προσώπου, που μπορεί ορισμένες φορές να αποτύχει, η Synaptics καυχιέται για τον δικό της αισθητήρα πως δουλεύει σε οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται η συσκευή.

Διαβάστε επίσης: Νέες διαφημίσεις από την Apple τονίζουν το Face ID και τη λειτουργία Portrait Lighting

Η Synaptics δεν κατονόμασε τους κατασκευαστές με τους οποίους συνεργάζεται και αρκέστηκε μόνο στην αναφορά ως “top five OEM”. Μη ξεχνάμε πως στο παρελθόν η Synaptics εφοδίαζε την Apple με διάφορα υλικά της οθόνης, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως το “top five” που αναφέρει η εταιρεία να αφορά κατά πάσα πιθανότητα Android κατασκευαστές. Η Samsung, η Oppo, η Vivo και η Huawei θα μπορούσαν να είναι οι πιθανοί συνεργάτες της Synaptics.

3 synaptics clear id

Η Apple από την άλλη έχει την δική της υλοποίηση για το Touch ID, αν και πλέον δε ξέρουμε για το αν θα συνεχίσει να ενσωματώνεται ως τεχνολογία στα επόμενα iPhone, αφού η εταιρεία, έχει προσανατολιστεί στην αναγνώριση προσώπου.

Σε συνέντευξη του Σεπτεμβρίου, ο υπεύθυνος λογισμικού της Apple Craig Federighi, ανέφερε πως το Face ID είναι το μέλλον της βιομετρικής ταυτοποίησης του χρήστη. Επισήμανε επίσης πως σε ορισμένες περιπτώσεις, ο συνδυασμός των τεχνολογιών ταυτοποίησης, θα μπορούσε να έχει μία σημασία.

Διαβάστε επίσης: Αν έχετε ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone με μειωμένη απόδοση, μία αλλαγή μπαταρίας μπορεί να βοηθήσει

Πριν τη κυκλοφορία του iPhone X, οι φήμες έκαναν λόγο για τοποθέτηση του Touch ID, κάτω από την οθόνη. Μέχρι στιγμής η Apple φαίνεται να έχει απορρίψει την ιδέα ενσωμάτωσης του δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη αν και μελλοντικά, μπορεί να δούμε εντελώς διαφορετικά πράγματα, με τον αμερικανικό κολοσσό να μας διαψεύδει για μία ακόμη φορά.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status