To “ελληνικό” Netflix είναι πλέον γεγονός

To “ελληνικό” Netflix είναι πλέον γεγονός
ired.gr

Λίγο πολύ όλοι σχεδόν γνωρίζουμε τι είναι το Netflix. Πρόκειται για μία διάσημη συνδρομητική υπηρεσία προβολής τηλεοπτικού υλικού, η οποία έχει παγκόσμια απήχηση, με προεκτάσεις πλέον και στη χώρα μας. Το μόνο που χρειάζεται για την προβολή του περιεχομένου της πλατφόρμας, είναι μία σύνδεση στο internet.

Εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο, το Netflix, έχει ξεκινήσει να “αγκαλιάζει” τους Έλληνες συνδρομητές, αφού εφοδιάζει διαρκώς όλο και περισσότερες σειρές, ταινίες κ.α. με ελληνικούς υπότιτλους. Μη ξεχνάμε πως ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού κοινού, έχει στραφεί στο Netflix, γεγονός που εντυπωσιάζει αν σκεφτούμε τον συνολικό πληθυσμό της χώρας.

Ήδη υπολογίζεται πως πάνω από το 70% των συνολικών προγραμμάτων της υπηρεσίας, περιέχουν ελληνικούς υπότιτλους.

2 greek netflix

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός συνδρομητών του Netflix, ανέρχεται κάπου στα 110 εκατομμύρια.

Ποια είναι η σημαντική αλλαγή όμως;

Η σημαντική αλλαγή που ήρθε πριν λίγες ημέρες, είναι πως πλέον η εφαρμογή αρχίζει να υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα.

Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν την πλοήγηση στο μενού στην ελληνική γλώσσα, ενώ όσον αφορά το περιεχόμενο, τις περιλήψεις καθώς και οι τίτλοι ορισμένων προγραμμάτων είναι πλέον στα ελληνικά.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε τις καλύτερες εφαρμογές του App Store για το 2017

Αν θέλετε να αλλάξετε τη γλώσσα στα ελληνικά, μπορείτε να το κάνετε μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Netflix.

Μέχρι στιγμής το Netflix έχει ήδη εδραιωθεί σε 190 χώρες και συνεχώς επεκτείνεται.

3 greek netflix

Να τονίσουμε πως το Netflix αγόραζε τα δικαιώματα του περιεχομένου που πρόβαλε. Το 2011 έκανε το μεγάλο “μπαμ” ως εταιρεία-δημιουργός ταινιών και σειρών, με το εξαιρετικό House of Cards, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2013.

Η Γιάνα Ζάμπα, υπεύθυνη επικοινωνίας του Netflix, σε σημερινή ανακοίνωσή της, δήλωσε ενθουσιασμένη για την “επίσημη” πλέον παρουσία της υπηρεσίας στη χώρα μας, επισημαίνοντας τη βαρύτητα που έχει δοθεί στην Ελλάδα. Συνέχισε λέγοντας πως η κίνηση αυτή προσημαίνει μία σημαντική επένδυση.

Διαβάστε επίσης: Phil Schiller: Οι τεχνικές αναγνώρισης προσώπου των “άλλων” smartphones “είναι πολύ πίσω” σε σχέση με το Face ID (All Stink)

Βασική λεπτομέρεια που πρέπει να αναφερθεί είναι και το γεγονός πως θα δούμε και μεταγλωτισμένο περιεχόμενο στα ελληνικά, αρχής γενομένης αυτού που προορίζονται για παιδιά.

Αποκάλυψε επίσης πως σύντομα ενδέχεται να δούμε το Netflix ως κανάλι σε κάποια εταιρεία που υποστηρίζει τη συνδρομητική τηλεόραση, φωτογραφίζοντας τη Cosmote, τη Vodafone αλλά και τη Wind, η οποία θα ανοίξει τα δικά της φτερά στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης, τον ερχόμενο Φλεβάρη (2018).

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι και η “ευελιξία” που παρέχει το Netflix. Οι χρήστες μπορούν εφόσον το επιθυμούν, να κατεβάσουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο ώστε να μπορούν να το απολαύσουν Offline φυσικά, μέσα από τη συσκευή τους. Πρόκειται για μία εξαιρετική “ιδιότητα” δεδομένου ότι το Netflix έχει τη δική του εφαρμογή για σχεδόν κάθε συσκευή και πλατφόρμα όπως το iOS, το Android, τα Windows, οι Smart Tv’s, οι παιχνιδομηχανές και γενικότερα για κάθε φορητή και “έξυπνη συσκευή”.

4 netflix greek

Για φέτος μόνο, το Netflix δαπάνησε 6 δισεκατομμύρια δολάρια ώστε να παράγει το δικό του υλικό, αλλά και να αγοράσει και τα δικαιώματα διαφόρων παραγωγών. Το 2018 τα 6 δις θα αυξηθούν σχεδόν κατά 2 δις δολάρια ακουμπώντας το αστρονομικό ποσό των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τέλος, να θυμίσουμε πως η μηνιαία συνδρομή ξεκινά από τα 7,99€ και διαμορφώνεται ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει ο χρήστης.

Κλείνοντας

Αν και η μετάφραση του μενού και μέρους του περιεχομένου του Netflix είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, φαίνεται πως η διάσημη πλατφόρμα υπολογίζει στα σοβαρά την ελληνική αγορά. Αναμένουμε να δούμε αρκετές νέες σειρές, οι οποίες σε συνδυασμό με την “ελληνική” υποστήριξη από το Netflix, θα καταφέρουν να αναβαθμίσουν το τηλεοπτικό επίπεδο της χώρας.

Διαβάστε επίσης: 5 τρόποι που το iOS 11 θα αλλάξει το iPad σας

Αν με ρωτάτε, μπορώ να σας πω πως εδώ και ένα χρόνο που χρησιμοποιώ την υπηρεσία, έχω μείνει κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος. Αν θέλετε να κάνετε μία δοκιμή, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν με δυνατότητα ακύρωσης, ανά πάσα στιγμή.