iOS 11: Αποθηκεύστε μία ιστοσελίδα σε μορφή PDF μέσα από το iPhone και το iPad

iOS 11: Αποθηκεύστε μία ιστοσελίδα σε μορφή PDF μέσα από το iPhone και το iPad
ired.gr

Αν χρησιμοποιείτε το iPhone ή το iPad στο εργασιακό σας περιβάλλον, σίγουρα θα δουλεύετε συνεχώς με αρχεία PDF.

H λειτουργία που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμη στις περιπτώσεις που θέλετε να κάνετε μία παρουσίαση ή απλώς να αποθηκεύσετε μία ιστοσελίδα σε μορφή αρχείου που να μπορεί να είναι συμβατή, με κάθε συσκευή.

Στο iOS 11, μπορούμε λοιπόν να αποθηκεύσουμε μία ιστοσελίδα σε μορφή αρχείου PDF και μετά να τη μοιραστούμε με τους φίλους ή τους συναδέλφους μας.

Διαβάστε επίσης: Face ID vs Face Unlock (iPhone X vs OnePlus 5T)

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη διαδικασία;

Αρχικά θα χρειαστεί να ανοίξουμε το πρόγραμμα περιήγησης “Safari” στο iPhone ή στο iPad. Στη συνέχεια μπαίνουμε στην ιστοσελίδα που επιθυμούμε να αποθηκεύσουμε ως αρχείο PDF. Μόλις αυτή “φορτώσει” πλήρως, επιλέγουμε στην κάτω μπάρα την επιλογή του “διαμοιρασμού” ή της “κοινοποίησης” όπως αλλιώς συνηθίζεται να λέγεται.

2 pdf safari guide

Εκεί θα μας εμφανιστούν ορισμένες επιλογές. Επιλέγουμε την “Δημιουργία PDF”. Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται, βλέπουμε την προεπισκόπηση της σελίδας που επιλέξαμε να αποθηκεύσουμε ως PDF. Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε “Τέλος”, “Επεξεργασία” και “Κοινοποίηση”.

3 guide pdf website

Αν επιλέξουμε “Τέλος” (βέλος 3), θα μας εμφανιστούν οι επιλογές “Αποθήκευση αρχείου σε...” και η “Διαγραφή PDF”. Eπιλέγουμε “Αποθήκευση αρχείου σε...”.

4 pdf website ios 11

Θα μας ανοίξει ένα νέο παράθυρο το οποίο θα μας εμφανίζει τις πιθανές τοποθεσίες στις οποίες μπορούμε να αποθηκεύσουμε το PDF που μόλις δημιουργήσαμε. Αφού καταλήξουμε και επιλέξουμε το σημείο αποθήκευσης, θα εμφανιστεί στο πάνω δεξιά σημείο της οθόνης η επιλογή “Προσθήκη”. Το αρχείο μας αποθηκεύτηκε.

5 pdf webpage ios 11

Κοινοποίηση αρχείου PDF

Αν θέλουμε να κοινοποιήσουμε το PDF αρχείο που φτιάξαμε, μπορούμε να το κάνουμε πολύ εύκολα. Αφού έχουμε επιλέξει την “Δημιουργία PDF”, στη καρτέλα επεξεργασίας, επιλέγουμε κάτω αριστερά την επιλογή της κοινοποίησης (βέλος 1). Εμφανίζονται διάφορες επιλογές. Επιλέγουμε τον τρόπο που θέλουμε να στείλουμε το αρχείο. Τελειώσαμε!

6 pdf webpage ios 11

Επεξεργασία αρχείου PDF

Η επεξεργασία του αρχείου PDF που δημιουργήσαμε είναι πολύ εύκολη. Επιλέγουμε την “Επεξεργασία” επάνω δεξιά (βέλος 2). Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία επιλέγουμε “Τέλος”.

7 webpage pdf ios 11

Αυτή ήταν η διαδικασία που μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε, να μοιραστούμε και να επεξεργαστούμε ιστοσελίδες σε μορφή PDF, μέσα από τον Safari στο iOS 11.

Διαβάστε επίσης: PDFfiller: H εφαρμογή πολυεργαλείο για τα αρχεία PDF

Αν κατά τη διαδικασία αντιμετωπίσετε το παραμικρό πρόβλημα, ρωτήστε μας στα σχόλια.