Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φήμες θέλουν την Apple να αγοράζει την υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής Shazam

Φήμες θέλουν την Apple να αγοράζει την υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής Shazam
ired.gr

H Apple κατά καιρούς έχει κάνει μεγάλα βήματα, αγοράζοντας ορισμένες εταιρείες οι οποίες ήταν και συνεχίζουν να είναι αρκετά γνωστές. Η τελευταία μεγάλη επένδυση έγινε το 2014 με την αγορά της εταιρείας Beats.

Νέα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας TechCrunch, αναφέρουν πως η Apple στοχεύει στην αγορά της γνωστής υπηρεσίας αναγνώρισης μουσικής Shazam, έναντι $400 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό ευτελές για τα δεδομένα της εταιρείας.

Το Shazam είναι μία υπηρεσία, η οποία έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει μελωδίες, λέγοντάς μας ποιο είναι το τραγούδι το οποίο ψάχνουμε. Επιπλέον, η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αυτόνομη εφαρμογή για το iOS, το Android, το macOS και το WatchOS. Παράλληλα όμως, έχει και μία στενή σχέση με την Apple.

2 shazam apple

Από το iOS 8, το Shazam ενσωματώθηκε στη Siri, προδιαγράφοντας το μέλλον που επιτρέπει στη Siri πλέον να ακούει κάτι και μέσω του Shazam και να μας δίνει το αποτέλεσμα. Αν για παράδειγμα ενεργοποιήσουμε τη Siri και τη ρωτήσουμε “What song is this?”, αυτή θα μας απαντήσει δίνοντας την απάντηση, σχετικά με τον ήχο που ψάχνουμε να βρούμε.

Επιπλέον, το Shazam συνεργάζεται άψογα και με το Apple Music. Οι συνδρομητές του Apple Music, μπορούν κάνοντας “Shazam” έναν ήχο, μόλις εμφανιστεί το αποτέλεσμα, να τον αναπαράγουν κατευθείαν μέσα στο Apple Music, ενώ παράλληλα μπορούν να το προσθέσουν σε μία playlist του Shazam.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δείτε και να διαχειριστείτε τις συνδρομές σας στο iPhone, στο iPad και στον Mac

Επί πρόσθετα, το Shazam έχει και ένα χαρακτηριστικό “Επαυξημένης Πραγματικότητας” το οποίο του επιτρέπει να εντοπίζει περιεχόμενο σε φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από την εφαρμογή.

Μία πηγή του TechCrunch επισημαίνει πως η τιμή αγοράς θα ακουμπούσε τα $900 εκατομμύρια δολάρια, αν και μία άλλη περιορίζεται στα $400 εκατομμύρια.

3 shazam apple

Και οι δύο πλευρές μέχρι στιγμής, κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά σχετικά με τις επόμενες κινήσεις. Φήμες πάντως αναφέρουν πως εντός της εβδομάδας θα έχουμε εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, με αρκετούς να πιστεύουν πως η αγορά του Shazam από την Apple θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Είναι πολύ πιθανό να δούμε δηλώσεις σχετικά με την επερχόμενη συμφωνία μεταξύ Apple και Shazam. H Apple ανέκαθεν κινούνταν έξυπνα και αυτή τη φορά έχει κάνει εξίσου μία πολύ σημαντική κίνηση στρατηγικής, η οποία θα τη βοηθήσει ενδεχομένως να ξεφύγει από τον ανταγωνισμό. Δεδομένου ότι το Apple Music είναι μέχρι στιγμής μία συνδρομητική υπηρεσία, ανταγωνίζεται μία εξίσου εξαιρετική πλατφόρμα, που ακούει στο όνομα “Spotify”.

Διαβάστε επίσης: Sync.Me: Αντιστοιχίστε αυτόματα φωτογραφίες σε όλες τις επαφές σας. Είναι πολύ εύκολο!

Δε μπορούμε να φανταστούμε τα πλάνα της Apple μετά την αγορά τους Shazam. Σίγουρα όμως πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο ώστε να υποστηρίξει το Apple Music το οποίο, δυστυχώς, αφορά μόνο τους χρήστες της Apple σε σχέση με το Spotify, μία υπηρεσία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε!

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status