Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αν έχετε ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone με μειωμένη απόδοση, μία αλλαγή μπαταρίας μπορεί να βοηθήσει

Αν έχετε ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone με μειωμένη απόδοση, μία αλλαγή μπαταρίας μπορεί να βοηθήσει
ired.gr

Ένα πάγιο παράπονο των κατόχων iPhone είναι πως με τα χρόνια οι συσκευές τους παρουσιάζουν μειωμένη απόδοση, σε συνδυασμό με τις (σκόπιμες;) αναβαθμίσεις που δίνει συνεχώς η Apple. Μία δημοσίευση στο Reddit αυτό το Σαββατοκύριακο, ήρθε για να παρουσιάσει κάποιες θεωρίες για τον λόγο που η “αποδοτική κόπωση” των παλαιότερων iPhone μπορεί να συμβαίνει.

Πέρσι, ένα μεγάλος αριθμός κατόχων iPhone 6s, ανέφερε πως η συσκευή τους υπέφερε από ξαφνικές απενεργοποιήσεις. Η Apple αντέδρασε άμεσα και δημιούργησε ένα πρόγραμμα με σκοπό να αντικαταστήσει δωρεάν τις “προβληματικές μπαταρίες” των συσκευών που είχαν επηρεαστεί. Την ίδια στιγμή, η Apple ανέφερε πως ο αριθμός των συσκευών που είχαν πρόβλημα με την μπαταρία, δεν ήταν μεγάλος.

2 low performance iphone

Κάποιους μήνες μετά, ωστόσο, η Apple ανέφερε πως τελικά ο αριθμός των συσκευών με προβληματική μπαταρία ήταν μεγαλύτερος από τις πρώτες εκτιμήσεις, λέγοντας πως η λύση στο πρόβλημα θα έρθει μέσω κάποιας ενημέρωσης λογισμικού. Έτσι, η εταιρεία κυκλοφόρησε το iOS 10.2.1, επισημαίνοντας πως οι ξαφνικές απενεργοποιήσεις μειώθηκαν κατά 80% στις συσκευές iPhone 6s και κατά 70% στις συσκευές iPhone 6.

Όπως έγινε αντιληπτό, η ενημέρωση έκανε κάποιες ρυθμίσεις στο σύστημα διαχείρισης ενέργειας του iOS. Το Reddit, με το νήμα που δημιουργήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, έρχεται να δώσει κάποιες εξηγήσεις για το πως η συγκεκριμένη αλλαγή, επηρέασε την απόδοση των συσκευών.

3 low perfomance iphone

“Εγκατέστησα το GeekBench και “έτρεξα” ένα τεστ με το iPhone 6 Plus μου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, το σκορ θα έπρεπε να είναι κάπου στο 1471/2476. Παραδόξως όμως, το δικό μου 6 Plus “σκόραρε” μόνο 839/1377. Χωρίς να ξέρω το γιατί, έχω παρατηρήσει όντως μειωμένη απόδοση στη συσκευή μου”, κάποιος χρήστης αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός ενεργοποίησης της "Λειτουργίας απώλειας" για το iPhone και το iPad

Το συγκεκριμένο πρόβλημα φαίνεται να συνέβαινε λόγω κακής διαχείρισης της ενέργειας της μπαταρίας. Η αναβάθμιση ουσιαστικά κατάφερε να μειώσει την τάση που χρησιμοποιούσε η συσκευή με αποτέλεσμα η απόδοση των συσκευών να μειώνεται σημαντικά.

Από την άλλη, οι χρήστες που άλλαξαν τη μπαταρία στις συσκευές τους, παρατήρησαν σημαντική βελτίωση στην απόδοση τους.

4 low performance iphone

“Άλλαξα μπαταρία στο iPhone 6 Plus μου και πραγματικά η απόδοση της συσκευής μου είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με πριν. Οπότε, το μόνο που μου μένει να κάνω, είναι να συστήνω την αλλαγή της μπαταρίας, σε όσους έχουν πρόβλημα και δε θέλουν να αντικαταστήσουν τη συσκευή τους, εφόσον είναι ευχαριστημένοι”, ένας άλλος χρήστης επισημαίνει!

Αν νιώθετε πως έχετε επηρεαστεί από το πρόβλημα της μειωμένης απόδοσης της συσκευής σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή όπως το CpuDasher X, με σκοπό να δείτε τον χρονισμό της συσκευής σας. Οι χρήστες αναφέρουν πως ο χρονισμός των συσκευών ήταν πιο χαμηλός από αυτό που θα έπρεπε, κάτι που η Apple έκανε, ώστε να διορθώσει το ζήτημα με τις αναπάντεχες απενεργοποιήσεις των συσκευών.

Όλοι γνωρίζουμε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας (Low Power Mode), η οποία χρησιμεύει στη περίπτωση που θέλουμε να κερδίσουμε παραπάνω στιγμές αυτονομίας, μέχρι να βρεθούμε κοντά σε κάποια πρίζα. Όταν την ενεργοποιήσουμε, σύμφωνα με την Apple, η απόδοση της συσκευής μειώνεται. Στο παραπάνω όμως πρόβλημα, η μειωμένη απόδοση των συσκευών παρατηρούνταν και υπό “φυσιολογικές συνθήκες χρήσης”.

5 low performnace iphone

Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως μία ενδεχόμενη πτώση της απόδοσης, δε σημαίνει και προβληματική μπαταρία ή κάτι αντίστοιχο. Είναι γνωστό πως η Apple σχεδιάζει τις μπαταρίες με μέσο όρο αντοχής τα δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι κάποια iPhone 6 και 6s, ήδη μπορεί να είναι εκτός “φάσματος αποδοτικής λειτουργίας” της μπαταρίας.

Περνώντας στη “νέα” γενιά επεξεργαστών A10 Fusion (iPhone 7) και A11 Bionic (iPhone 8, X) διαπιστώνουμε πως υπάρχει μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία, ως προς τη διαχείριση της ενέργειας των συσκευών, αφού συγκεκριμένοι πυρήνες αναλαμβάνουν την “δύσκολη δουλειά” και κάποιοι άλλοι την πιο “ελαφριά”. Αυτός ο σχεδιασμός έγινε με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και συνάμα την μέγιστη απόδοση των συσκευών.

Διαβάστε επίσης:KGI: Με καλύτερη μπαταρία θα έρθουν τα iPhone του 2018

Αν λοιπόν είστε κάτοχος ενός iPhone 6 ή iPhone 6s και παρατηρείτε μειωμένη απόδοση στη συσκευή σας, ενδεχομένως μία αλλαγή μπαταρίας να σας βοηθήσει να την επαναφέρετε στις “πρότερες δόξες” της. Αν ήδη έχετε αλλάξει μπαταρία, ενημερώστε μας στα σχόλια, για το αν είδατε κάποια διαφορά στην απόδοση της συσκευής σας.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status