Το iPhone έχει μακράν την πιο διάσημη κάμερα στο Flickr

Το iPhone έχει μακράν την πιο διάσημη κάμερα στο Flickr
ired.gr

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Flickr σήμερα ανακοίνωσε τις πιο διάσημες κάμερες για το 2017. Σε μία λίστα αναφέρονται οι καλύτερες 25 φωτογραφίες της χρονιάς, οι καλύτερες συσκευές και οι καλύτερες “φίρμες”. Για τη κατηγορία με τις “φίρμες” λοιπόν, η Apple έκανε τη διαφορά αφού τα iPhone χρησιμοποιήθηκαν από το 54% των χρηστών που ανέβασαν φωτογραφίες στο Flickr, αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση τις Canon (23%) και Nikon (18%) αντίστοιχα.

Τα προηγούμενα χρόνια, τα iPhone σημείωσαν σημαντική άνοδο στις ετήσιες μετρήσεις του Flickr. Το 2015 τα iPhones χρησιμοποιήθηκαν για το 42% των φωτογραφιών που ανέβηκαν στο Flickr και το 2016 τα smartphones της Apple έφτασαν στη κορυφή, με ποσοστό 47%. Η Apple για πρώτη φορά προσπέρασε τη Nikon και το 2014, τα iPhone, είχαν τη δεύτερη πιο διάσημη κάμερα σύμφωνα με τις κατατάξεις του Flickr.

2 flickr iphone camera

Eντύπωση προκαλεί το γεγονός πως τα πιο διάσημα iPhone που χρησιμοποιήθηκαν για να τραβήξουν φωτογραφίες για το Flickr, ήταν σχετικά παλαιότερα με κυρίαρχα να είναι τα iPhone 6, 6s καθώς και το θρυλικό πλέον iPhone 5s. Στις δέκα καλύτερες συσκευές, σύμφωνα με το Flickr τα iPhone κατέλαβαν τις 9 πρώτες θέσεις, με την Canon 5D Mark III να είναι η μόνη μη Apple συσκευή, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus δεν ήταν καν στη λίστα, παρόλο που έχουν εξαιρετικές κάμερες.

3 flickr iphone camera

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από κάποια DSLR έφτασαν το 33%, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από το 2016 (25%).

Από την άλλη, το γεγονός ότι το iPhone δεσπόζει στη λίστα του Flickr, δε σημαίνει πως βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες που μπορεί κανείς να δει.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Πώς να δείτε το αναλυτικό ιστορικό αγορών του App Store στο iPhone και στο iPad

Για να επιβεβαιώσουμε τα παραπάνω θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως καμία από τις 25 καλύτερες φωτογραφίες που ανέδειξε το Flickr, δε τραβήχτηκε από κάποιο iPhone. Και οι 25 φωτογραφίες, είχαν τραβηχτεί από κάποια κάμερα DSLR, οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονταν από την Canon.

4 flickr iphone camera

Άσχετα με το τι διαβάζουμε στο Flickr, το iPhone έχει εξαιρετική κάμερα. Σίγουρα οι διακρίσεις που δέχεται η κάμερα των iPhone, δε μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Άλλωστε η Apple έχει καταφέρει να ενσωματώσει εξαιρετικές κάμερες στις συσκευές της με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει.