KGI: Με καλύτερη μπαταρία θα έρθουν τα iPhone του 2018

KGI: Με καλύτερη μπαταρία θα έρθουν τα iPhone του 2018
ired.gr

Η KGI και συγκεκριμένα ο διάσημος και ίσως ένας από τους κορυφαίους αναλυτές παγκοσμίως, Ming-Chi Kuo, τις τελευταίες μέρες, έχει επιδοθεί σε συνεχείς προβλέψεις σχετικά με τα μοντέλα IPhone του 2018. Χθες επικαλεστήκαμε τον Kuo, συμπληρωματικά σε μία ανάλυση της Nikkei, ο οποίος είπε τις προάλλες ότι περιμένουμε τρία μοντέλα iPhone, το 2018.

Πέραν αυτού, ανέφερε ότι τα δύο μοντέλα, θα έχουν OLED οθόνη 6.5 και 5.8 ιντσών ενώ το τρίτο θα κυμανθεί στις 6.1 ίντσες με LCD οθόνη.

Ο Kuo όμως δε σταμάτησε εκεί και θέλησε να καλύψει και άλλες πτυχές, σχετικά με τα μελλοντικά iPhone. Αυτή τη φορά σειρά είχε η μπαταρία και η ενεργειακή αυτονομία των συσκευών. Ο Kuo λοιπόν γράφει πως η Apple θα εφοδιάσει τα δύο OLED μοντέλα (6.5 και 5.8 ίντσες) με μπαταρία L-Shaped όπως λέγεται, με σκοπό να αυξήσει τη χωρητικότητά της και παράλληλα τη διάρκειά της.

2 iphone 2018 battery

Το iPhone X ενσωματώνει μία L-Shaped μπαταρία. Ο Kuo όμως πιστεύει πως θα υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις καθώς και καλύτερο “φινίρισμα” της μπαταρίας, στοιχεία δηλαδή που θα δώσουν στην Apple το περιθώριο να αυξήσει το μέγεθός της.

Διαβάστε επίσης: Η Apple θα κυκλοφορήσει το 2018 ένα οικονομικό iPhone στις 6.1 ίντσες με LCD οθόνη

Η KGI προβλέπει πως το iPhone των 5.8 ιντσών που θα κυκλοφορήσει του χρόνου, θα ενσωματώνει μπαταρία με χωρητικότητα μεταξύ 2.900 - 3.000 mAh. Το φετινό iPhone X, ήρθε με μπαταρία στα 2.716 mAh, κάτι που σημαίνει πως ο διάδοχός του θα έχει καλύτερη αυτονομία της τάξεως του 10%.

Η ζωή της μπαταρίας αποτελεί το σημείο παραπόνων διαφόρων καταναλωτών προς την Apple. H εταιρεία κάθε χρόνο, εξελίσσει τα μοντέλα που κυκλοφορεί με νέα χαρακτηριστικά, πλην της μπαταρίας, η οποία μένει σχεδόν στάσιμη.

3 future battery iphone

Αν και η βελτίωση της μπαταρίας των επόμενων OLED iPhone κατά 10% ακούγεται αμελητέα, για την Apple μπορεί να σημαίνει πολλά, αφού θα μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τα νέα χαρακτηριστικά που θα “φέρουν” οι νέες συσκευές, από πλευράς ενεργειακής κατανάλωσης. Αν δε δούμε τελικά, τόσα νέα χαρακτηριστικά, αναμένουμε να παρατηρήσουμε μία αύξηση στη διάρκειά της κατά μία με δύο ώρες.

Μαζί με τις προβλέψεις σχετικά με τη μπαταρία των δύο OLED μοντέλων, ο Kuo δε δίστασε να αναφερθεί και στη μπαταρία του πιο οικονομικού LCD μοντέλου των 6.1 ιντσών. Η KGI λοιπόν, τονίζει πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα διατηρήσει την ορθογώνια διάταξη της μπαταρίας, ως έναν τρόπο μείωσης του κόστους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα τη δούμε με αυξημένη χωρητικότητα.

4 iphone battery 2018

Να θυμίσουμε, πως το LCD μοντέλο, θα είναι ένα οικονομικότερο iPhone, μιας και η Apple σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες θα το λανσάρει με μεταλλική πλάτη, όπως αυτή των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, που σημαίνει παράλληλα και την έλλειψη δυνατότητας ασύρματης φόρτισης.

Πάμε να ανακεφαλαιώσουμε;

Η KGI μέχρι στιγμής μας έχει εφοδιάσει με ένα “τσουνάμι” νέων φημών, σχετικά με τα iPhone του 2018. Μας λέει πως θα δούμε δύο OLED μοντέλα στις 5.8 και 6.5 ίντσες και ένα τρίτο μοντέλο LCD στις 6.1 ίντσες. Επιπλέον, έχει επισημάνει την ύπαρξη του συστήματος TrueDepth που μας οδηγεί στο Face ID. Ακόμη, μάθαμε σχετικά με την υποστήριξη της προ-5G τεχνολογίας, καθώς και το γεγονός πως και τα τρία μοντέλα, θα έχουν οθόνη απ’ άκρη ως άκρη όπως και το φετινό iPhone X.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός ενεργοποίησης της "Λειτουργίας απώλειας" για το iPhone και το iPad

Όπως όλα δείχνουν, μάλλον η πορεία μέχρι το επόμενο Keynote, θα είναι άκρως “επεισοδιακή”.