Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Samsung σχεδιάζει chip για smartphone χωρητικότητας 512 GB

Η Samsung σχεδιάζει chip για smartphone χωρητικότητας 512 GB
ired.gr

Όταν η Samsung κυκλοφόρησε το chip των 256 GB χωρητικότητας, είχαμε όλοι εντυπωσιαστεί.

Το BusinessWire αναφέρει πως η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής ενός νέου chip, που θα έχει χωρητικότητα 512 GB και το οποίο προορίζεται για smartphone.

To συγκεκριμένο chip μνήμης θα χρησιμοποιηθεί πρωτίστως στις συσκευές της Samsung, δίνοντάς τους ένα μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, στον τομέα της χωρητικότητας. Αν δούμε τα νούμερα, θα διαπιστώσουμε πως θα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί 130 δεκάλεπτα video ανάλυσης 4Κ, όταν το αντίστοιχο chip των 64 GB χωράει μόλις 13.

Οι συσκευές που θα “φοράνε” το συγκεκριμένο chip, θα δουν σημαντικές διαφορές στη ταχύτητα και στην απόδοσή τους. Ένα αρχείο video ανάλυσης HD και μεγέθους 5 GB μπορεί να μεταφερθεί από το συγκεκριμένο chip σε έναν δίσκο SSD μέσα σε μόλις έξι δευτερόλεπτα, αναφέρει η Samsung, κάνοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία οκτώ φορές ταχύτερη σε σχέση με το αν το ίδιο αρχείο μεταφερόταν από μία κάρτα SD.

2 samsung chip 512 gb

Επιπλέον οι συσκευές μελλοντικά θα είναι αρκετά ανεπτυγμένες, ώστε να χειρίζονται πολλές διεργασίες ταυτόχρονα, χωρίς να δυσκολεύονται, αναφέρει η Samsung.

Επιπλέον, η Samsung τονίζει το γεγονός της ενεργειακής απόδοσης του συγκεκριμένου chip. Μιας και πολλοί φοβούνται στο άκουσμα των 512 GB σε μία συσκευή smartphone σε σχέση με τον αντίκτυπο που θα έχει στη μπαταρία, η Samsung επισημαίνει πως το chip θα διαθέτει ένα αποτελεσματικό κύκλωμα με σκοπό να προστατευθούν τα “ενεργειακά αποθέματα” των συσκευών.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Πώς να ανοίξετε ξανά τις καρτέλες που κλείσατε πρόσφατα στον Safari στο iPhone και στο iPad

Ένας άλλος τομέας που θα μπορούσε να ωφεληθεί από αυτό το chip, είναι φυσικά και αυτός της κάμερας, αφού θα μπορεί να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα λήψης “ριπών” υψηλής ανάλυσης.

Το Chip της Samsung αποτελείται από 64 επίπεδα V-NAND chips. Πρόκειται για τα ίδια chip μνήμης τα οποία χρησιμοποιήθηκαν και στη δημιουργία του αντίστοιχου chip των 256 GB της εταιρείας. Ακόμη, θα ενσωματώνεται και ένα chip χειρισμού το οποίο θα μεταφράζει τις εντολές σε ενέργειες. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν διπλασιασμό του υπάρχοντος chip των 256 GB.

3 samsung chip 512 gb

Παράλληλα με όλα αυτά, η Samsung ανακοίνωσε πως αυξάνει την παραγωγή των chip με τα 256 GB με σκοπό να καλύψει την αυξημένη ζήτησή τους από premium συσκευές.

Μπορεί η Samsung να υστερεί σε κάποιους άλλους τομείς, αλλά δε γίνεται να μην της δώσουμε συγχαρητήρια όταν δημιουργεί κάτι καινοτόμο.

Διαβάστε επίσης: Πώς να εκτυπώσετε μία ιστοσελίδα χωρίς διαφημίσεις από τον Safari σε iPhone, iPad, Mac

Δε ξέρουμε ακόμα το πότε θα δούμε το συγκεκριμένο chip να ενσωματώνεται σε κάποια νέα συσκευή. Αυτό βέβαια που μας δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά είναι το κόστος μίας συσκευής με τέτοια χωρητικότητα, αφού ήδη αυτές που κυμαίνονται στα 256 GB είναι αρκετά “τσιμπημένες”. Τέλος, με μία τέτοια λειτουργία κανείς δε μπορεί να φανταστεί το μέλλον των απλών SD card στα smartphone.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status