Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Qualcomm ανακοίνωσε τον νέο επεξεργαστή Snapdragon 845 που θα φοράνε οι ναυαρχίδες για το 2018

Η Qualcomm ανακοίνωσε τον νέο επεξεργαστή Snapdragon 845 που θα φοράνε οι ναυαρχίδες για το 2018
ired.gr

Η Qualcomm ανακοίνωσε τον νέο επεξεργαστή που θα “φοράνε” οι συσκευές ναυαρχίδες του επομένου έτους. Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια του Snapdragon Summit στο Maui και στο οποίο η εταιρεία αναμένεται να εμφανίσει αρκετά καινούργια πράγματα.

Ο Snapdragon 845, είναι ό,τι καλύτερο έχει να προτείνει η Qualcomm αυτή τη στιγμή. Ο σχεδιασμός του, όπως και αυτός του Snapdragon 835 γίνεται στα 10 nm με σκοπό να βελτιωθούν οι αποδόσεις της κάμερας, δεδομένου ότι πλέον οι περισσότεροι κατασκευαστές προσπαθούν να βελτιώνουν συνεχώς τις αποδόσεις των συσκευών τους, όσον αφορά την κάμερα.

Αυτές οι βελτιώσεις ουσιαστικά εστιάζουν στη μελλοντική χρήση της AR και VR τεχνολογίας από τις φορητές συσκευές.

2 qualcomm snapdragon 845

Ο Snapdragon 845 θα ενσωματώνει και το Spectra 280 ISP καθώς και την Adreno 630, με σκοπό να βελτιωθεί η λήψη φωτογραφιών και video. Πλέον, θα είναι δυνατή η λήψη περισσότερων χρωμάτων μέσω του HDR και παράλληλα η αναπαραγωγή των video και των φωτογραφιών σε οθόνες ανάλυσης 4Κ, θα είναι αρκετά βελτιωμένη.

Επίσης, θα υπάρχει και το SLAM , το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αποφυγή εμποδίων, μιας και γνωρίζουμε πως η Qualcomm έχει εστιάσει αρκετά στη μελέτης της “Επαυξημένης” αλλά και της “Εικονικής πραγματικότητας” (AR και VR).

Διαβάστε επίσης: H Consumer Reports τοποθετεί το iPhone 8 πιο ψηλά από το iPhone X λόγω αντοχής και ζωής της μπαταρίας

H τεχνητή νοημοσύνη, είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας εδώ. H εταιρεία από το San Diego, υπόσχεται κάποια μεγάλα οφέλη, τονίζοντας ιδιαίτερα την αύξηση της απόδοσης σχεδόν στο 3x.

Ως προς την ασφάλεια, η Qualcomm αναφέρει πως θα υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις, κυρίως στον τομέα της κρυπτογράφησης. Η ζωή της μπαταρίας είναι ένα άλλο σημείο “κλειδί”, με τον νέο Snapdragon να υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 1/3 κυρίως στο gaming, στη χρήση εφαρμογών AR και VR και στη λήψη video.

3 qualcomm snapdragon 845

Ήδη το νέο chip έχει αρχίσει να φτάνει στα χέρια των πρώτων κατασκευαστών smartphone με σκοπό αυτοί να το ενσωματώσουν στις επερχόμενες ναυαρχίδες που θα κυκλοφορήσουν μέσα στην επόμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει πως έχουμε αρκετές πιθανότητες να δούμε κάποιες συσκευές να ανακοινώνονται σε περίπου ένα μήνα από τώρα στο CES.

Η Huawei από τη πλευρά της ήδη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει τον 845 σε κάποια ναυαρχίδα που δεν ονόμασε ακριβώς. Αν κρίνουμε επίσης από τη ζήτηση που είχε ο προκάτοχός του 835, τότε αναμένουμε αρκετούς κατασκευαστές Android να το ζητήσουν άμεσα.

Διαβάστε επίσης: Google Maps - Aναλυτικό αφιέρωμα στους χάρτες της Google για iPhone - iPad - Pc - Mac

Από την άλλη, η Apple για φέτος χρησιμοποιεί τον εξαιρετικό A11 Bionic, ο οποίος είναι σχεδιασμένος από την ίδια. Όπως λοιπόν καταλαβαίνουμε, αναμένεται σκληρή μονομαχία ανάμεσα σε Apple και Qualcomm η οποία όπως φαίνεται, δε θα περιοριστεί μόνο στα δικαστήρια.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status