Οδηγός ενεργοποίησης της "Λειτουργίας απώλειας" για το iPhone και το iPad

Οδηγός ενεργοποίησης της "Λειτουργίας απώλειας" για το iPhone και το iPad
ired.gr

Το χειρότερο συναίσθημα που μπορεί κάποιος να βιώσει είναι η απώλεια της συσκευής iPhone. Οπότε τι πρέπει να κάνουμε όταν διαπιστώσουμε πως δε μπορούμε με τίποτα να βρούμε τη συσκευή μας;

Μία από τις πρώτες κινήσεις που μας συστήνει η Apple είναι να θέσουμε σε “Λειτουργία απώλειας” το iPhone ή το iPad μας όταν διαπιστώσουμε πως το έχουμε χάσει ή πως κάποιος μας το έκλεψε.

Διαβάστε επίσης: 5 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε συσκευή!

Ευτυχώς η Apple έχει φροντίσει ώστε να κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη. Μπορούμε απλά να ρυθμίσουμε να εμφανιστεί το τηλέφωνό μας στην οθόνη της συσκευής μας, ώστε αυτός που θα την βρει να επικοινωνήσει μαζί μας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον τρόπο που θα ενεργοποιήσουμε την “Λειτουργία απώλειας” από το Mac ή το PC καθώς και κατευθείαν από την iOS συσκευή μας.

Ενεργοποίηση της “Λειτουργίας απώλειας” από το PC ή το Mac

Aν δεν έχετε άλλη συσκευή ώστε να ενεργοποιήσετε τη “Λειτουργία απώλειας”, μπορείτε να μεταβείτε στο www.icloud.com από κάποιο PC ή Mac.

Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με το Apple ID σας

1 mac pc iphone lock mode

Στα εμφανιζόμενα εικονίδια επιλέγουμε το “Εύρεση iPhone”.

2 lost mode iphone

Θα μας ζητηθεί και πάλι ο κωδικός του ID μας. Προσοχή εδώ μη μπερδευτείτε και βάλετε άλλο κωδικό.

3 lost mode iphone

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένας χάρτης, ο οποίος θα μας υποδείξει με πράσινες κουκίδες την ακριβή τοποθεσία της συσκευής μας, εφόσον είναι ενεργοποιημένες οι “Υπηρεσίες τοποθεσίας” στη συσκευή που χάσαμε. Επιλέγουμε την πράσινη κουκίδα και στη συνέχεια πατάμε το “i”.

7 lost mode iphone

Όπως θα δούμε, εμφανίζεται μία μικρή καρτέλα με τις δυνατές επιλογές που έχουμε. Εμείς, επιλέγουμε το “Λειτουργία απώλειας”.

4 lost mode iphone

Θα μας ζητηθεί ο αριθμός τηλεφώνου μας. Αφού τον εισάγουμε, επιλέγουμε “Επόμενο”.

5 lost mode iphone

Το επόμενο βήμα αφορά το μήνυμα που θα εμφανίζεται στην “Οθόνη κλειδώματος” της συσκευής μας, με σκοπό ο άνθρωπος που θα τη βρει να ενημερωθεί κατάλληλα και να μας καλέσει. Μπορούμε να διατηρήσουμε το υπάρχον μήνυμα, να γράψουμε ένα δικό μας ή απλά να μη γράψουμε τίποτα! Επιλέγουμε “Τέλος”.

6 lost mode iphone

Αυτό ήταν. Αμέσως στη συσκευή που έχουμε χάσει θα εμφανιστεί το μήνυμα που γράψαμε, καθώς και το τηλέφωνό μας.

Eνεργοποίηση της λειτουργίας απώλειας μέσα από το iPhone και το iPad

Αν σας έκλεψαν λοιπόν μία συσκευή iOS, αλλά εσείς έχετε μία δεύτερη στη κατοχή σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη “Λειτουργία απώλειας” μέσα από αυτήν. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή στο iOS “Εύρεση iPhone”.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη διαδικασία

Ανοίγουμε την εφαρμογή “Εύρεση iPhone” και συνδεόμαστε με το Apple ID μας.

1 iphone lost mode

Θα εμφανιστεί και πάλι ο χάρτης που θα εντοπίζει τις συσκευές μας οι οποίες έχουν ενεργοποιημένες τις “Υπηρεσίες τοποθεσίας” και είναι συνδεδεμένες σε κάποιο δίκτυο (κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi). Εμείς επιλέγουμε τη συσκευή που θέλουμε και στη συνέχεια πατάμε στις “Ενέργειες”.

2 lost mode iphone ipad

Στην επόμενη ενότητα επιλέγουμε την “Απώλεια” και αμέσως μετά το “Ενεργοποίηση της λειτουργίας Απώλειας”.

3 iphone lost mode

Θα μας ζητηθεί το τηλέφωνό μας και αφού πατήσουμε “Επόμενο” θα γράψουμε το μήνυμα που θέλουμε να εμφανίζεται και θα πατήσουμε “Τέλος”.

4 lost mode iphone ipad

Τελειώσαμε! Πλέον η χρήση της συσκευής σας από κάποιον άγνωστο καθίσταται αδύνατη. Η μόνη επιλογή που έχει, είναι να σας καλέσει.

Αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε τη “Λειτουργία απώλειας” ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία. Απλά στο τέλος θα επιλέξουμε να την απενεργοποιήσουμε.

Σημαντική σημείωση: Αν η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη σε κάποιο δίκτυο, τότε η λειτουργία δε θα μπορεί να ενεργοποιηθεί. Εμείς μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε αλλά θα βρίσκεται σε εκκρεμότητα μέχρι η χαμένη συσκευή μας με κάποιο τρόπο να συνδεθεί σε κάποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Καλό επίσης είναι να έχουμε φροντίσει να μη φαίνεται το “Κέντρο ελέγχου” από την “Οθόνη Κλειδώματος” αφού από εκεί μπορούν όλες οι ασύρματες συνδέσεις να διακοπούν.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Δείτε πώς να κρύψετε το “Κέντρο ελέγχου” από την “Οθόνη κλειδώματος” σε iPhone - iPad

Αυτά ήταν τα βήματα για την ενεργοποίηση της “Λειτουργίας απώλειας” για το iPhone και το iPad. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε στα σχόλια.