Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Consumer Reports τοποθετεί το iPhone 8 πιο ψηλά από το iPhone X λόγω αντοχής και ζωής της μπαταρίας

H Consumer Reports τοποθετεί το iPhone 8 πιο ψηλά από το iPhone X λόγω αντοχής και ζωής της μπαταρίας
ired.gr

Η Apple ισχυρίζεται πως το iPhone X, είναι η καλύτερη συσκευή που έφτιαξε ποτέ. Αν και η συγκεκριμένη άποψη βρίσκει μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού σύμφωνο, η Consumer Reports δε φαίνεται να συμφωνεί. Η συγκεκριμένη εταιρεία τοποθετεί βαθμολογικά τα πιο οικονομικά μοντέλα iPhone 8 ή το Samsung Galaxy S8 πιο πάνω από το iPhone X. Ο λόγος; Θα τον δούμε παρακάτω.

Η Apple φαίνεται πως επιστράτευσε όλη της τη τέχνη για τη δημιουργία του iPhone X. Η συσκευή έχει ένα εξαιρετικό και συνάμα πρωτοποριακό design, την Super Retina HD οθόνη καθώς και τον επεξεργαστή Α11 Bionic. Επιπλέον, είναι εφοδιασμένη με εξαιρετικές κάμερες και με εξελιγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

2 consumer reports smartphones

Μετά από τη μονοτονία των τελευταίων χρόνων, ο ερχομός του iPhone X δείχνει να αλλάζει τα δεδομένα δίνοντας μία νέα πνοή όχι μόνο στην Apple, αλλά και γενικότερα στον χώρο των smartphone!

To iPhone X έχει τα ελαττώματά του

H Consumer Reports υπέβαλε το iPhone X σε κάποια τεστ αντοχής όσον αφορά τις πτώσεις και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα αποτελέσματα, το τοποθέτησαν κάτω από τα iPhone 8 καθώς και από τα S8 και S8+ της Samsung.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: δείτε πώς να σταματήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο App Store

Συγκεκριμένα, η Consumer Reports έφτιαξε μία λίστα με τα 10 καλύτερα smartphone. Το iPhone X κατέλαβε την 9η θέση αφού όπως αναφέρει η εταιρεία τοποθετήθηκε πιο χαμηλά από τα iPhone 8 λόγω της κακής αντοχής του σε πτώσεις σε συνδυασμό με την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

3 consumer reports smartphone list

Τα iPhone 8 και 8 Plus επιβίωσαν καλύτερα στις δοκιμές που παρέπεμπαν σε πραγματικές συνθήκες, σχετικά με μία πιθανή πτώση από τα περίπου 75 εκατοστά, παρόλο που και οι τρεις συσκευές έχουν σώμα από γυαλί.

Μετά από 50-100 κωλοτούμπες, το ένα iPhone X φαίνεται να υποφέρει από σοβαρές εξωτερικές ζημιές ενώ τα άλλα δύο αντιμετώπισαν προβλήματα με την οθόνη. Τα iPhone 8 και 8 Plus ολοκλήρωσαν τη δοκιμή μόνο με κάποιες γρατσουνιές. Οι μπροστινές οθόνες των iPhone X, iPhone 8 και iPhone 8 Plus δεν είχαν πολλές γρατσουνιές. Επιπλέον, το iPhone X τα πήγε καλά στις δοκιμές αντοχής σε γρατσουνιές καθώς και στο νερό.

“Αν δεν είχαν προκληθεί οι συγκεκριμένες φθορές , το iPhone X θα μπορούσε να έχει προσπεράσει τα iPhone 8 και 8 Plus”, αναφέρει ο Richard Fisco ως επικεφαλής του προγράμματος δοκιμών smartphone της Consumer Reports.

H Consumer Reports έχει επίσης κάποια παράπονα σχετικά με τη διάρκεια της μπαταρίας του iPhone X, αφού δεν άντεξε για παράδειγμα όσο αυτή του S8. Πιο αναλυτικά η μπαταρία του iPhone X, άντεξε 19.5 ώρες ενώ του S8 26 ώρες. Το iPhone 8 Plus, περιορίστηκε στις 21 ώρες.

4 consumer report smartphone

Και τα θετικά

Μπορεί το iPhone X να μη δικαιώθηκε στις δοκιμές αντοχής σχετικά με τις πτώσεις και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά κέρδισε τον τίτλο του smartphone με τη καλύτερη κάμερα. Η Consumer Reports επισημαίνει πως η OLED οθόνη του καθώς και το σύστημα αναγνώρισης προσώπου, ήταν κάποια από τα δυνατά σημεία της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Quanta: η εταιρεία συνεργάτης της Apple προχωρά στη κατασκευή φακών AR για έξυπνα γυαλιά

Η Consumer Reports συνεχίζει να τοποθετεί τα Samsung Galaxy S8 και S8+ στις δύο πρώτες θέσεις με τα smartphone που προτείνει, εξαιτίας κυρίως της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Τα iPhone 8 και 8 Plus βρέθηκαν στη τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Το iPhone X βρέθηκε στην 9η θέση, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο, μιας και οι διαφορές στη βαθμολογία μεταξύ όλων των συσκευών ήταν πολύ κοντινή.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status