Η Apple θα πουλήσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια AirPods το 2018 σύμφωνα με την KGI

Η Apple θα πουλήσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια AirPods το 2018 σύμφωνα με την KGI
ired.gr

Η KGI, η γνωστή εταιρεία αναλύσεων, παραμένει πολύ αισιόδοξη σχετικά με τα ασύρματα ακουστικά της Apple, γνωστά και ως AirPods. Σε μία αναφορά που δημοσιεύθηκε χθες, ο συνήθης ύποπτος Ming-Chi Kuo, ανέφερε πως η Apple αναμένεται να διπλασιάσει τις πωλήσεις των AirPods, μέσα στο 2018. Αυτό στη κλίμακα των αριθμών σημαίνει πως θα δούμε γύρω στα 26-28 εκατομμύρια πωλήσεις AirPods.

Tα AirPods κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2016, με αρκετά προβλήματα ως προς τη διαθεσιμότητά τους. Τις τελευταίες εβδομάδες, (από τον Αύγουστο περίπου) το “πρόβλημα” αυτό δείχνει να έχει επιλυθεί, αφού στο Online Store της Apple θα δούμε μέσο χρόνο παράδοσης από 1-3 ημέρες.

2 airpods sales

Στην αναφορά της η KGI χαρακτηρίζει τα AirPods της Apple, ως “το σημαντικότερο αξεσουάρ της εταιρείας”.

Τα AirPods της Apple, είναι όντως μία εξαιρετική υλοποίηση η οποία προσφέρει πραγματικά μία αληθινά ασύρματη ηχητική εμπειρία στους χρήστες, με εξαιρετική ενεργειακή αυτονομία και αποτελεσματική ζεύξη με το iPhone.

Διαβάστε επίσης: H Apple κυκλοφόρησε νέα video που δείχνει τις λειτουργίες του Face ID

Μη ξεχνάμε πως η Apple δε διστάζει να κρύψει την “αγάπη” της προς τα AirPods. Πρόσφατα κυκλοφόρησε την “εορταστική διαφήμιση Sway”, καθώς και τις διαφημίσεις για το Apple Watch Series 3, με τα AirPods και στις δύο περιπτώσεις, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Ο Kuo αποδίδει τη βελτίωση των χρόνων παράδοσης των AirPods στη πρωτοβουλία της Apple να συνεργαστεί με μία ακόμη εταιρεία, την Luxshare, στον τομέα της συναρμολόγησης των ασύρματων ακουστικών της. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η μοναδική εταιρεία που είχε αναλάβει την παραγωγή των AirPods, ήταν η Inventec.

3 airpods sales

H Inventec είναι και η εταιρεία που έχει αναλάβει να συναρμολογήσει και το HomePod, η κυκλοφορία του οποίου μεταφέρθηκε για τις αρχές του 2018. Η KGI από τη πλευρά της πιστεύει πως η Luxshare, ενδέχεται να αναλάβει την αποπεράτωση κάποιων παραγγελιών για το HomePod στο μέλλον.

Η Apple πάντως δε προχώρησε στη ξεχωριστή κατηγοριοποίηση των πωλήσεων των AirPods, όπως έκανε με τις πωλήσεις των iPhone, των iPad και των Mac. Αντ’ αυτού, ενέταξε τα AirPods στη κατηγορία “Άλλα προϊόντα” στην οποία εμπερικλείονται το Apple TV, τα Beats, το Apple Watch, τα iPods, καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα.

Το προηγούμενο τρίμηνο η Apple κατάφερε να έχει έσοδα $3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την παραπάνω κατηγορία προϊόντων.

4 airpods sales

Τα AirPods κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2016 στη τιμή των $159, μετά από δύο μήνες καθυστέρησης. Πλέον, είναι τα πιο διάσημα ασύρματα ακουστικά που κυκλοφορούν, με τις πωλήσεις να έχουν φτάσει πολύ ψηλά το 2017. Αναμένουμε το 2018 να δούμε τις διπλάσιες πωλήσεις. Αναμενόμενο, αν κάποιος εξετάσει την ποιότητα κατασκευής τους αλλά και ποιότητας ήχου που προσφέρουν.

Διαβάστε επίσης: Το λογισμικό του Facebook που αποτρέπει τις αυτοκτονίες αναβαθμίστηκε σημαντικά

Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ακούσει ιδιαίτερα φήμες να κυκλοφορούν σχετικά με τα AirPods δεύτερης γενιάς. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως η Apple θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018 (μαζί με το HomePod;) μία νέα θήκη για τα AirPods, η οποία θα υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση AirPower και το αντίστοιχο mat της εταιρείας.