Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Quanta: η εταιρεία συνεργάτης της Apple προχωρά στη κατασκευή φακών AR για έξυπνα γυαλιά

Quanta: η εταιρεία συνεργάτης της Apple προχωρά στη κατασκευή φακών AR για έξυπνα γυαλιά
ired.gr

Μία νέα αναφορά από το Bloomberg αναφέρει πως η Quanta, μία εταιρεία που συνεργάζεται με την Apple, έκλεισε μία συμφωνία με σκοπό να ξεκινήσει την παραγωγή φακών για έξυπνα γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας. Αν και η συμφωνία δεν αφορά την Apple, θα μπορούσε να “οδηγεί” σε αυτήν, δεδομένων των φημών για τα έξυπνα AR γυαλιά με τα οποία ασχολείται η εταιρεία.

Αν και τα σημερινά νέα αρκετοί θα πόνταραν πως αφορούν την Apple, τελικά έχουν να κάνουν με τη συμφωνία της Quanta με τη Lumus, η οποία είναι μία εταιρεία που φτιάχνει τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία AR.

2 ar glasses quanta

Η Quanta επένδυσε $45 εκατομμύρια στην Ισραηλινής καταγωγής Lumus στο τέλος του προηγούμενου χρόνου και τώρα πλέον οι δύο εταιρείες ήρθαν σε επίσημη συμφωνία. Ο CEO της Lumus Ari Grobman, ανέφερε στο Bloomberg πως η συγκεκριμένη συμφωνία θα μειώσει το κόστος των εξαρτημάτων και θα βελτιώσει την οικονομική προσιτότητα της AR τεχνολογίας, από το αγοραστικό κοινό.

“Αυτό σημαίνει πως το πιο ακριβό κλειδί που ξεκλειδώνει τη τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας στα αντίστοιχα γυαλιά , πλέον θα μπορεί να είναι οικονομικά προσιτό, ρίχνοντας το συνολικό κόστος των γυαλιών”, ανέφερε ο Grobman.

Διαβάστε επίσης: Η Apple δημιούργησε κανάλι στο YouTube για iOS Tips

H Quanta επισημαίνει πως τα ολοκληρωμένα AR Headsets θα μπορούσαν να κοστίζουν λιγότερο από ένα smartphone ναυαρχίδα και πως κάτι τέτοιο, θα ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα.

3 ar glasses quanta

Από τη πλευρά του, ο Tim Cook, τον Οκτώβριο που μας πέρασε, επισήμανε τις δυσκολίες που υφίστανται σχετικά με τη κυκλοφορία AR έξυπνων γυαλιών, στο επόμενο διάστημα.

“Έχω να σας πω πως μέχρι στιγμής η AR τεχνολογία δεν είναι τόσο ώριμη ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως και ποιοτικά. Χρειάζεται να υπάρξουν και οθόνες AR ώστε να υπάρχει το κατάλληλο “υλικό”, γύρω από το πρόσωπό σας. Όλα αυτά αποτελούν μία σημαντική πρόκληση”.

Ωστόσο, η Quanta θέλησε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Tim Cook περί δυσκολιών, τονίζοντας πως η ίδια ήδη εδώ και δύο χρόνια δουλεύει πάνω σε αυτές τις δυσκολίες, με σκοπό να κάνει την παραγωγή έξυπνων AR γυαλιών με τιμή κάτω από $1.000 δολάρια, πραγματικότητα.

4 ar glasses quanta

Η Quanta πιστεύει πως τα έξυπνα γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας, θα έχουν εμφανιστεί το αργότερο μέχρι το 2019. Ωστόσο, ενδέχεται να δούμε κάποια άλλη εταιρεία πριν από την Apple να κυκλοφορεί το δικό της AR προϊόν, αφού οι φήμες τοποθετούν την κυκλοφορία των γυαλιών της εταιρείας από το Cupertino κάπου στο 2020.

Διαβάστε επίσης: Chip διαχείρισης της ενέργειας της μπαταρίας σχεδιάζει η Apple

Προφανώς και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για το ποιος τελικά θα καταφέρει πρώτος να εγκαινιάσει και επίσημα τον τομέα της Επαυξημένης Πραγματικότητας. Αυτό στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι πως θα πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα στο χώρο της τεχνολογίας το οποίο θα επηρεάσει καθολικά τον τρόπο με τον οποίο “βλέπουμε” τα πράγματα σήμερα.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status