Nέα έρευνα δείχνει πως η γρήγορη φόρτιση των iPhone 8 / Plus / X είναι πιο αργή από αυτή των αντίστοιχων ναυαρχίδων Android

Nέα έρευνα δείχνει πως η γρήγορη φόρτιση των iPhone 8 / Plus / X είναι πιο αργή από αυτή των αντίστοιχων ναυαρχίδων Android
ired.gr

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των iPhone 8 / Plus και iPhone X είναι η δυνατότητα της ασύρματης αλλά ταυτόχρονα και της γρήγορης φόρτισης. Να υπενθυμίσουμε επίσης πως είναι τα πρώτα μοντέλα iPhone τα οποία υποστηρίζουν την γρήγορη φόρτιση μέσω USB-C.

Μία νέα έρευνα του γνωστού Tom’s Guide, ωστόσο, δείχνει το iPhone X καθώς και τα δύο μοντέλα του iPhone 8 να υστερούν όσον αφορά την ταχύτητα φόρτισης, σε σχέση με τις αντίστοιχες ναυαρχίδες Android.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει ένα οικονομικό iPad 9.7 ιντσών το 2018

To test έγινε και με τη χρήση αξεσουάρ που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση για τις συσκευές που έχουν τη δυνατότητα αυτή. Οι συσκευές που έλαβαν μέρος ήταν το OnePlus 5T, το LG V30, το Google Pixel 2, το Galaxy Note 8, το iPhone X, το iPhone 8 και 8 Plus. Ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι Android συσκευές είχαν το πάνω χέρι.

3 toms guide iphone charging

Όπως φαίνεται και πιο κάτω, η διαδικασία χωρίστηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορούσε τη γρήγορη φόρτιση μέσα σε 30 λεπτά. Εκεί βλέπουμε το OnePlus 5T να δεσπόζει με τη μπαταρία του να έχει αγγίξει το 59%, μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Στη δεύτερη θέση έρχεται το LG V30 με 53%. Τα iPhone X, iPhone 8 και 8 Plus συμπλήρωσαν την πεντάδα με ποσοστά 50%, 49% και 47% αντίστοιχα.

Το δεύτερο μέρος αφορούσε τη φόρτιση των συσκευών στα 60 λεπτά. Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια με τα παραπάνω. Συγκεκριμένα το OnePlus 5T συγκέντρωσε το 93% της συνολικής ενέργειάς του, το LG V30 το 86%, το iPhone X το 81%, το iPhone 8 το 80% και το 8 Plus το 79%.

2 iphone fast charging

Να πούμε στο σημείο αυτό πως η διαφορά ήταν μεγάλη όταν για τη φόρτιση των τριών μοντέλων iPhone, χρησιμοποιήθηκαν τα αυθεντικά USB αξεσουάρ τα οποία βρίσκονται στο κουτί των συσκευών. Πιο αναλυτικά, το iPhone 8 στα 30 λεπτά είχε φορτίσει μόνο κατά 30% και 58% στη μία ώρα. Το iPhone 8 Plus φόρτισε κατά 26% και 55% στη μισή και στη μία ώρα αντίστοιχα. Τέλος, το iPhone X ήταν εμφανώς πιο αργό με 17% και 37% σε μισή και μία ώρα αντίστοιχα.

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής τα φετινά μοντέλα της Apple είναι πιο πίσω στον τομέα της ταχείας φόρτισης, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Οι χρήστες που θέλουν να πετύχουν καλύτερους χρόνους φόρτισης για τα τρία μοντέλα θα πρέπει να ξοδέψουν κάποια παραπάνω χρήματα. Από την άλλη, η One Plus με το δικό της Dash Charge έχει καταφέρει να μειώσει τον συνολικό χρόνο φόρτισης κατά πολύ.

Διαβάστε επίσης: Google Maps - Aναλυτικό αφιέρωμα στους χάρτες της Google για iPhone - iPad - Pc - Mac

Εσείς προτιμάτε τoν τρόπο φόρτισης μέσω USB-C, την ασύρματη φόρτιση ή την παραδοσιακή μέθοδο μέσω lightning καλωδίου για το iPhone 8 και για το iPhone X; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!