Κυκλοφόρησε η έκδοση 11.2 για το iOS σε iPhone, iPad και iPod Touch

Κυκλοφόρησε η έκδοση 11.2 για το iOS σε iPhone, iPad και iPod Touch
ired.gr

Η Apple διέθεσε και επίσημα την έκδοση 11.2 για το λειτουργικό iOS. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη και βασική ενημέρωση τους iOS 11 και είναι διαθέσιμη για iPhone, iPad και iPod Touch. Η έκδοση 11.2 ήρθε ένα μήνα μετά από τη κυκλοφορία του iOS 11.1, που αποτέλεσε την πρώτη κύρια ενημέρωση τους iOS 11 και την οποία ακολούθησαν διάφορες άλλες μικροενημερώσεις.

Την έκδοση 11.2 μπορείτε να την εγκαταστήσετε απομακρυσμένα κατευθείαν από τη συσκευή σας. Ακολουθείστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Η 11.2 είναι διαθέσιμη για τα iPhone 5s και άνω, για το iPad mini 2 και ύστερα, για το iPad Air και άνω, καθώς και για το iPod Touch 6ης γενιάς.

Το iOS 11.2 φέρνει κάποια νέα χαρακτηριστικά και κάποιες διορθώσεις σφαλμάτων. Εισάγει το Apple Pay Cash (διαθέσιμο μόνο στις Η.Π.Α), ενώ αποκλειστικά για τα iPhone X, iPhone 8 και iPhone 8 Plus υπάρχει πλέον η δυνατότητα ταχύτερης ασύρματης φόρτισης στα 7.5W μέσω των αξεσουάρ που υποστηρίζουν το πρότυπο Qi για την ασύρματη φόρτιση.

4 ios 11 2 download

Ακόμη, στο iPhone X προστέθηκε μία μικρή μπάρα στο πάνω δεξιά μέρος της “Οθόνης κλειδώματος” με σκοπό η πρόσβαση στο “Κέντρο ελέγχου” να είναι πιο σαφής όσον αφορά τη χειρονομία που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ο χρήστης. Να υπενθυμίσουμε πως για να εμφανίσετε το “Κέντρο ελέγχου” στο iPhone X, απλά σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που αφορά το “Κέντρο ελέγχου” είναι και η εμφάνιση κάποιων αναδυόμενων (pop-up) μηνυμάτων, τα οποία ενημερώνουν τον χρήστη για τις περιπτώσεις όπου το “Bluetooth” ή το “Wi-Fi” αλλάξουν κατάσταση. Αυτά τα μηνύματα ενημερώνουν σχετικά με τη προσωρινή και όχι τη μόνιμη αποσύνδεση των “Bluetooth” και “Wi-FI”, όταν τα απενεργοποιεί ο χρήστης από το “Κέντρο ελέγχου”.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δείτε και να διαχειριστείτε τις συνδρομές σας στο iPhone, στο iPad και στον Mac

Ένα άλλο ζήτημα που επιδιορθώνεται είναι και το bug της “Αριθμομηχανής”, το οποίο αφορούσε την γρήγορη πληκτρολόγηση αριθμών που έδιναν λάθος αποτελέσματα. Επί πρόσθετα, ένα ζήτημα που προέκυψε χθες και αφορούσε το ημερολόγιο και το οποίο προκαλούσε συνεχείς επανεκκινήσεις στις συσκευές, διορθώθηκε.

2 ios 11 2

Άλλα νέα χαρακτηριστικά του iOS 11.2 αφορούν την εισαγωγή τριών νέων ταπετσαριών για τo iPhone X καθώς και τη δυνατότητα των προγραμματιστών να μεταβάλουν την τιμή στις αυτόματες ανανεώσεις συνδρομών για εφαρμογές στο App Store.

Nα επισημάνουμε επίσης πως χθες κυκλοφόρησε και η 6η Developer Beta για το iOS 11.2 και όπως παρατηρούμε από το build number (15C114) είναι ακριβώς ίδια με την επίσημη έκδοση που διατέθηκε πριν λίγες ώρες.

Στη παρακάτω φωτογραφία, μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις βελτιώσεις αλλά και προσθήκες που φέρνει το νέο iOS 11.2.

3 ios 11 2 download

Διαβάστε επίσης: iOS 11: πώς να διαγράψετε παλιά backups από το iPhone - iPad

Tέλος, να ενημερώσουμε πως η ενημέρωση είναι διαθέσιμη πλέον και μέσω iTunes.