Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Huawei ισχυρίζεται πως η δική της αναγνώριση προσώπου είναι πολύ καλύτερη από το Face ID του iPhone X

Η Huawei ισχυρίζεται πως η δική της αναγνώριση προσώπου είναι πολύ καλύτερη από το Face ID του iPhone X
ired.gr

Ένα από τα ποιοτικότερα και επαναστατικά χαρακτηριστικά του iPhone X, είναι η TrueDepth κάμερα, η οποία ενσωματώνει και τη τεχνολογία Face ID. Όσο εντυπωσιακή και αν είναι η τεχνολογία αυτή, η Huawei αναφέρει πως είναι “πολύ πίσω” σε σχέση με τη δική της πρόταση, σχετικά με την αναγνώριση προσώπου του χρήστη.

Στο τέλος της παρουσίασης του Honor V10, αποκαλύφθηκε πως το νέο σύστημα της κάμερας φέρει 300.000 σημεία, δέκα φορές παραπάνω από τα αντίστοιχα του iPhone X, το οποίο φέρει 30.000 σημεία. Το σύστημα της Huawei χρησιμοποιεί υπέρυθρες και έναν “σχεδιαστή” ο οποίος δημιουργεί μία 3D απεικόνιση του προσώπου του χρήστη.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - 10 εκπληκτικά νέα χαρακτηριστικά που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν επιτρέπει μόνο τη χρήση της σε ποικίλες συνθήκες φωτισμού, αλλά επεκτείνεται και στις πληρωμές, καθώς και στο αυτονόητο, δηλαδή στο ξεκλείδωμα της συσκευής.

2 huawei face recognition

Το σύστημα της κάμερας της Huawei, μπορεί να μετατρέψει τις εκφράσεις προσώπου του χρήστη σε κινούμενα emojis, γνωστά ως animojis. Ανάλογα με τον τρόπο που ο χρήστης μιλάει, τα animojis είναι λυπημένα, χαρούμενα, τρομαγμένα κ.α. ενώ παράλληλα μπορούν να συνδυαστούν τρία συναισθήματα μαζί, μέσα σε μία έκφραση.

Με τον ερχομό του Face ID της Apple, το Face Unlock της OnePlus, καθώς και τις υλοποιήσεις διαφόρων άλλων κατασκευαστών που ασχολήθηκαν με την ταυτοποίηση προσώπου του χρήστη, οι διάφορες τεχνολογικές κοινότητες, εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με το πόσο ασφαλείς είναι οι νέες αυτές προτάσεις.

Η βασική αμφιβολία είναι το αν η αναγνώριση προσώπου θα καταφέρει να αντικαταστήσει ή να συμβιώσει με την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος, μία μέθοδο η οποία είναι αξιόπιστη και έχει αναπτυχθεί αρκετά, σχεδόν από όλους τους κατασκευαστές smartphone.

3 huawei face recognition

Ανεξάρτητα με το τι έχει ακουστεί μέχρι τώρα, το βασικό πρόβλημα με το νέο σύστημα της κάμερας της Huawei, είναι πως ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει. Καμία δηλαδή συσκευή της εταιρείας δε φέρει την αναγνώριση προσώπου με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Η Huawei δεν είπε ξεκάθαρα το ποιες συσκευές θα φέρουν την νέα τεχνολογία ταυτοποίησης του χρήστη, οπότε προς το παρόν, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2018 για να έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα.

Εντωμεταξύ, περιμένουμε κι άλλους κατασκευαστές smartphone να ανακοινώσουν τις δικές τους προτάσεις σχετικά με τη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Για παράδειγμα, η Samsung στις τελευταίες της ναυαρχίδες, έχει ενσωματώσει έναν σαρωτή ίριδας, οπότε αναμένουμε στο S9 να δούμε αρκετές βελτιώσεις.

Διαβάστε επίσης: Καταλυτικό το iPhone X για 5 νέες τεχνολογίες

Από τους μεγάλους κατασκευαστές, η Samsung είναι αυτή η οποία πρώτη “άνοιξε” την εποχή της αναγνώρισης προσώπου. Από την άλλη, η Apple έκανε τρομακτικά βήματα με το Face ID, χαράζοντας ξεκάθαρα τον δρόμο πάνω στη νέα τεχνολογία αναγνώρισης του χρήστη. Αν και η πρόταση της Huawei φαίνεται να είναι, τουλάχιστον θεωρητικά, μία πάρα πολύ καλή υλοποίηση, ίσως θα πρέπει να περιμένουμε, όπως είπαμε και παραπάνω, να μάθουμε περισσότερα στοιχεία, ώστε να καταφέρουμε να σχηματίσουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status