Chip διαχείρισης της ενέργειας της μπαταρίας σχεδιάζει η Apple

Chip διαχείρισης της ενέργειας της μπαταρίας σχεδιάζει η Apple
ired.gr

Σύμφωνα με το Nikei Asian Review, η Apple ήδη σχεδιάζει chips διαχείρισης ενέργειας των συσκευών iPhone, τα οποία ενδέχεται να δούμε ενσωματωμένα σε συσκευές σε περίπου δύο χρόνια από τώρα.

"Η Apple αν και νέα στον χώρο της κατασκευής chip διαχείρισης ενέργειας, θα κατασκευάσει το καλύτερο και πιο αποδοτικό chip, σύμφωνα με τις πηγές, το οποίο θα μπορούσε να έχει αρκετές δυνατότητες επεξεργασίας και ανάλυσης της ενέργειας, που θα του επιτρέπουν να έχει καλύτερη “εποπτεία” της μπαταρίας, προσφέροντας εξαιρετική αυτονομία στις συσκευές iPhone. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν εξαιρετική αυτονομία, καλύτερη απόδοση και φυσικά μικρότερη κατανάλωση ενέργειας", αναφέρει το Nikei Asian Review.

Η Apple σχεδιάζει να αντικαταστήσει κάπου τα μισά από τα βασικά chips διαχείρισης ενέργειας που ενσωματώνονται στα iPhone κάπου στις αρχές του 2018, αλλά όπως όλα δείχνουν, η μετάβαση στα δικά της chips θα γίνει κάπου το 2019, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές.

2 apple chip battery management

Αν όλα τα παραπάνω είναι αληθή, η πρώτη εταιρεία που θα δεχθεί ένα μεγάλο και σοβαρό πλήγμα είναι η Dialog Semiconductor, η οποία είναι μία βρετανική εταιρεία που σχεδιάζει αποκλειστικά τα chips διαχείρισης ενέργειας στα iPhone, iPad και Apple Watch που ήδη κυκλοφορούν. H Apple σημείωσε χαρακτηριστικά πως τα 3/4 των εσόδων της Dialog Semiconductor για το 2016 προέρχονται μόνο από τη μεταξύ τους συνεργασία.

Το βασικό chip διαχείρισης ενέργειας της μπαταρίας του iPhone, περιλαμβάνει τις λειτουργίες της φόρτισης καθώς και της κατανάλωσης ενέργειας. Από την άλλη το μελλοντικό chip διαχείρισης που κατασκευάζει η Apple, θα χαράξει τον δρόμο για τα μελλοντικά iPhone τα οποία θα έχουν πολύ καλύτερη απόδοση με εξίσου εξαιρετική αυτονομία.

Διαβάστε επίσης: FightHoax 2.0: Η εφαρμογή για τις ψευδείς ειδήσεις είναι... ελληνική

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες η πολύ γνωστή πλέον TSMC, θα είναι αυτή η οποία θα συναρμολογεί το μελλοντικό chip που κατασκευάζει η Apple.

H χθεσινή αναφορά επιβεβαιώνει μία πρόβλεψη της Bankhaus Lampe και του αναλυτή της Karsten Iltgen, η οποία αναφέρει πως η Apple κάνει μερικές περικοπές σχετικά με τη συνεργασία της με τη Dialog Semiconductor, ως προς τη κατασκευή των chips διαχείρισης ενέργειας για τα μελλοντικά iPhone. O Itgen επισημαίνει επίσης πως ήδη οι μηχανικοί της εταιρείας δουλεύουν πυρετωδώς σε California και Γερμανία, για να κατασκευάσουν το πολυπόθητο chip.

3 apple power management chip

Η Dialog Semiconductor είναι η δεύτερη κατά σειρά μεγάλη Βρετανική εταιρεία, η οποία χάνει μία πολύ σημαντική συνεργασία με την Apple, μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια. Τον Απρίλιο, η Imagination Technologies κυριολεκτικά βυθίστηκε, όταν η Apple της ανακοίνωσε τα σχέδιά της να σταματήσει τη χρήση της τεχνολογίας γραφικών PowerVR στις συσκευές της, στα επόμενα δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης: H Apple μετά την αναβάθμιση σχετικά με το root bug αντιμετώπισε πρόβλημα στο file sharing system του macOS

Επί πρόσθετα, στα chips διαχείρισης ενέργειας και γραφικών, η Apple φαίνεται πως προσανατολίζεται γενικότερα στη κατασκευή δικών της μερών για τις μελλοντικές της συσκευές. Ίσως να πρόκειται για μία αρκετά ριψοκίνδυνη κίνηση, αφού θα κληθεί να συνδυάσει όλα τα νέα μέρη μεταξύ τους, με σκοπό να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέχρι τώρα πάντως, τα πάει περίφημα. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για τη στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία;