H Apple μετά την αναβάθμιση σχετικά με το root bug αντιμετώπισε πρόβλημα στο file sharing system του macOS

H Apple μετά την αναβάθμιση σχετικά με το root bug αντιμετώπισε πρόβλημα στο file sharing system του macOS
ired.gr

Xθες, η Apple διέθεσε άμεσα την αναβάθμιση που αφορούσε το bug που επέτρεπε την είσοδο με δικαιώματα διαχειριστή στον οποιονδήποτε χωρίς να βάλει κωδικό.

Αν και το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί παρελθόν, η νέα αναβάθμιση δημιούργησε ένα άλλο πρόβλημα που δεν είναι τόσο σημαντικό όσο αυτό του root bug. H νέα αναβάθμιση είχε την ονομασία 2017-001 Security Update.

H εταιρεία γνωρίζοντας το νέο ζήτημα που δημιουργήθηκε κινήθηκε γρήγορα δίνοντας οδηγίες στους χρήστες για το πώς θα επιδιορθώσουν μόνοι τους το πρόβλημα.

2 mac os file sharing bug

Όπως αναφέρεται στο forum του MacRumors, αρκετοί χρήστες διαμαρτυρήθηκαν πως δε μπορούν να συνδέσουν τις Apple συσκευές με τον Mac και κατ’ επέκταση να στείλουν και να λάβουν αρχεία. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε αρκετούς Mac υπολογιστές οπότε η Apple δε θα μπορούσε να μείνει άπραγη.

Διαβάστε επίσης: H Apple κυκλοφόρησε νέα video που δείχνει τις λειτουργίες του Face ID

Έτσι λοιπόν, εξέδωσε μία οδηγία προς τους χρήστες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το file sharing system αμέσως μετά την ενημέρωση ασφαλείας που αφορούσε το root bug. Αν και εσείς έχετε παρατηρήσει το ίδιο πρόβλημα ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή “Terminal” που θα τη βρείτε κάνοντας αναζήτηση με το “Spotlight” (ο μεγεθυντικός φακός πάνω δεξιά)
  2. Πληκτρολογήστε με απόλυτη προσοχή την παρακάτω εντολή (κάντε την Copy-Paste για ασφάλεια) sudo /usr/libexec/configureLocalKDC
  3. Θα σας ζητηθεί ο κωδικός χρήστη. Παρόλο που δε φαίνεται να γράφεται κάτι στο πεδίο του κωδικού, μην ανησυχείτε αφού γράφονται όλα “στο υπόβαθρο”. Πατάμε “Enter”.
  4. Κλείνουμε το Terminal.
  5. Eίμαστε έτοιμοι

3 mac os file sharing system

Οι χρήστες που δοκίμασαν τη παραπάνω λύση, δήλωσαν πως διορθώνει το πρόβλημα και πως το file sharing system δείχνει να λειτουργεί κανονικά.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Πώς να ανοίξετε ξανά τις καρτέλες που κλείσατε πρόσφατα στον Safari στο iPhone και στο iPad

Η Apple αντέδρασε αστραπιαία και στις δύο περιπτώσεις διορθώνοντας αρχικά το bug που έδινε πρόσβαση ως διαχειριστή στον χρήστη “root” χωρίς την απαίτηση κάποιου συνθηματικού και στη συνέχεια το ζήτημα που προέκυψε με το file sharing system. Πέραν όλων αυτών, η συγκεκριμένη αντίδραση ήταν αναμενόμενη από την Apple καθώς η ασφάλεια είναι ένας τομέας, πάνω στον οποίο έχει τα πρωτεία.