Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FightHoax 2.0: Η εφαρμογή για τις ψευδείς ειδήσεις είναι… ελληνική

FightHoax 2.0: Η εφαρμογή για τις ψευδείς ειδήσεις είναι… ελληνική
ired.gr

Ο 20χρονος Βαλεντίνος Τζέκας είναι φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σε εκδήλωση που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο παρουσιάστηκε η εφαρμογή FightHoax η οποία έχει την ιδιότητα να κρίνει για το αν μία είδηση είναι ψευδής ή αληθής. Την εκδήλωση παρακολούθησαν τόσο πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, όσο και γνώστες του τομέα της Πληροφορικής και του Προγραμματισμού.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί μέσω κάποιου αλγορίθμου, ο οποίος έχει την ιδιότητα να κρίνει με ποσοστό επιτυχίας 89%, το αν μία είδηση που κυκλοφορεί στο internet είναι ψευδής. Ουσιαστικά, περιορίζει το φαινόμενο “Hoax”.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone SE 2 φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει στο πρώτο μισό του 2018

Πέραν της παρουσίασης της εφαρμογής, βασικό πρόσωπο στην παρουσίαση αν και απών, ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος των Η.Π.Α, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα για το πώς οι ψευδείς ειδήσεις, μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, καθορίζοντας το πολιτικό γίγνεσθαι σε μία χώρα.

2 fighthoax app

Το FightHoax 2.0 είναι η δεύτερη έκδοση του συγκεκριμένου λογισμικού, αν κρίνουμε από τον αριθμό 2 και θα είναι διαθέσιμη μέσα στη επόμενη εβδομάδα.

Πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Το FightHoax 2.0 δεν περιορίζεται μόνο στο να αναγνωρίζει μία είδηση η οποία είναι αναληθής. Έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τα clickbait άρθρα, αυτά δηλαδή που με παραπλανητικό τίτλο προσπαθούν να σε κάνουν να πατήσεις “κλικ” και τα άρθρα που δεν μεταφέρουν κάποια είδηση και απλά εκφράζουν τη γνώμη του συγγραφέα. Επίσης, αντιλαμβάνεται την ποιότητα της γλώσσας καθώς και το προπαγανδιστικό περιεχόμενο ενός άρθρου.

Επιπλέον, επεξεργάζεται το ποιος είναι ο ιδρυτής της σελίδας, το ιστορικό του αρθρογράφου, καθώς και τους ιστοτόπους στους οποίους δραστηριοποιείται. Παράλληλα, παρέχει στον χρήστη σφαιρική άποψη για το ίδιο θέμα, συλλέγοντας άρθρα από πολλές διαφορετικές πηγές. Τέλος, για την μεγαλύτερη άνεση του χρήστη, παρέχεται η δυνατότητα προβολής γραφημάτων για την πιο απλή μελέτη κάποιου θέματος.

3 fighthoax app

Ποιος είναι ο λόγος που κυκλοφόρησε η νέα έκδοση της εφαρμογής;

Ο λόγος που κυκλοφόρησε η νέα εφαρμογή, έχει να κάνει με το γεγονός πως η πρώτη έκδοση ήταν πιο ελλιπής. Τώρα πλέον, η ομάδα δημιουργίας είναι πιο ολοκληρωμένη, αφού έχουν ενσωματωθεί δύο νέα μέλη. Φυσικά, μαζί με όλα αυτά, η δημιουργία της εταιρείας που θα υποστηρίζει το λογισμικό, είναι ήδη υπό εξέλιξη.

Ο δημιουργός Βαλεντίνος Τζέκας ανέφερε πως σκοπός της δημιουργίας της συγκεκριμένης εφαρμογής, είναι να εντοπίζει τις ψευδείς ειδήσεις με έναν πιο “φυσικό” τρόπο, καλλιεργώντας και την κριτική σκέψη του αναγνώστη.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Πώς να δείτε το αναλυτικό ιστορικό αγορών του App Store στο iPhone και στο iPad

Κλείνοντας

Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως ένας Έλληνας προγραμματιστής, καταφέρνει να δημιουργήσει ένα λογισμικό, το οποίο θα καταφέρνει να περιορίζει τις ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις. Σύμφωνα με όλα αυτά, το μόνο που μένει, είναι να δούμε στην πράξη την λειτουργία της εφαρμογής αναμένοντας να κάνει αυτά τα οποία υπόσχεται.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status