Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το YouTube για iOS ενημερώθηκε λύνοντας το πρόβλημα με την κατανάλωση της μπαταρίας

Το YouTube για iOS ενημερώθηκε λύνοντας το πρόβλημα με την κατανάλωση της μπαταρίας
ired.gr

Κατά καιρούς, όσοι είναι παρατηρητικοί, θα έχουν προσέξει πως η εφαρμογή του YouTube κάνει συχνά πυκνά ενημερώσεις, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη προσπάθεια των προγραμματιστών για συνεχή βελτίωση της εφαρμογής. Από την άλλη όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που μία καινούργια ενημέρωση μπορεί να δημιουργήσει πολλά περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα, από αυτά που ήρθε να λύσει.

Έτσι έγινε και με την μέχρι πρότινος ενημέρωση της εφαρμογής του YouTube. Όπως είχε παρατηρηθεί πριν δύο περίπου εβδομάδες, πολλοί χρήστες iPhone και iPad, ανέφεραν χαρακτηριστικά πως η εφαρμογή του YouTube “κατάπινε” την μπαταρία των συσκευών τους, ενώ παράλληλα “φρόντιζε” να τις κάνει να υπερθερμαίνονται.

Σήμερα μία νέα ενημέρωση της εφαρμογής, η 12.45, έκανε την εμφάνισή της στο App Store και υπόσχεται την επιδιόρθωση του συγκεκριμένου προβλήματος.

2 youtube update 12 45

Από την άλλη, ανέκαθεν η εφαρμογή του YouTube είχε μία ροπή στο να καταναλώνει αρκετά μεγάλα ποσά ενέργειας, χωρίς όμως να έχει φτάσει στο σημείο να δημιουργεί “υπαρκτό” πρόβλημα, που να απαιτεί λύση μέσω ενημέρωσης. Ενδεχομένως να μην πήγε κάτι καλά με το iOS 11 ή με τον κώδικα της εφαρμογής, ο οποίος μπορεί καταλάθος να αύξησε τα ποσά ενέργειας που χρειάζεται η εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το iPhone X χρειάζεται το “Notch”;

Οι χρήστες που είχαν επισημάνει το συγκεκριμένο ζήτημα, διηγούνταν πως η προβολή ενός video 15 λεπτών στο YouTube, μπορούσε να μειώσει το ποσοστό της μπαταρίας στο iPhone κατά 10%, ενώ η συσκευή ανέβαζε υψηλή θερμοκρασία. Κάτι τέτοιο ξεκάθαρα, δεν έχει να κάνει με τις “λογικές” απαιτήσεις της εφαρμογής. Άλλωστε, η προβολή ενός video, δεν είναι μία διεργασία που ζορίζει CPU και GPU.

Αν και στην ελληνική μετάφραση στην περιγραφή της ενημέρωσης της εφαρμογής, δεν αναφέρεται ξεκάθαρα πως επιδιορθώνεται το ζήτημα της υπερβολικής κατανάλωσης της μπαταρίας, απεναντίας στην αμερικανική έκδοση είναι ξεκάθαρο.

3 youtube update 12 45

Μιας και η ενημέρωση αυτή είναι ακόμα “φρέσκια”, δε μπορούμε να πούμε ακόμα τον αν απαλλάσσει τους χρήστες στα σίγουρα από το πρόβλημα της υπερβολικής κατανάλωσης της μπαταρίας. Από την άλλη, με την προηγούμενη έκδοση, υπήρξαν φορές όπου παρατηρήσαμε υπερθέρμανση και απότομη πτώση της μπαταρίας.

Ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι, όπως είπαμε και παραπάνω, πως η εφαρμογή του YouTube ενημερώνεται συχνά, με αποτέλεσμα τα όποια προβλήματα που εμφανίζονται, να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους για αρκετό καιρό. Όσοι έχετε την “προβληματική” έκδοση της εφαρμογής, ενημερώστε την άμεσα με την ελπίδα πως πλέον αυτή θα λειτουργεί “κανονικά”.

Διαβάστε επίσης: Speed Test: OnePlus 5T VS iPhone Χ

Αν και εσείς είχατε πρόβλημα με την εφαρμογή του YouTube, ενημερώστε μας στα σχόλια.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status