Πώς να εκτυπώσετε μία ιστοσελίδα χωρίς διαφημίσεις από τον Safari σε iPhone, iPad, Mac

Πώς να εκτυπώσετε μία ιστοσελίδα χωρίς διαφημίσεις από τον Safari σε iPhone, iPad, Mac
ired.gr

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που επιλέγουν να χρησιμοποιούν τον Safari για την περιήγησή τους στο internet. O Safari όμως πέραν των πολλών χαρακτηριστικών που ενσωματώνει, μας δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώσουμε κάποια ιστοσελίδα, χωρίς τις διαφημίσεις που περιέχει, αμέσως μέσα από το iPhone ή το iPad.

Ενεργοποιώντας την “Προβολή ανάγνωσης” στον Safari σε iPhone, iPad και Mac θα διαπιστώσετε πως η ιστοσελίδα στην οποία βρίσκεστε θα αλλάξει μορφή. Θα φύγουν οι διαφημίσεις, το επιπλέον περιεχόμενο της σελίδας και ουσιαστικά θα μείνει μόνο το κείμενο μαζί με κάποιες φωτογραφίες που ενδεχομένως μπορεί να περιέχονται, με σκοπό να γίνει πιο εύκολη και άνετη η ανάγνωση.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το πώς μπορούμε να εκτυπώσουμε κάποια σελίδα του web, κατευθείαν μέσα από το iPhone και το iPad.

Εκτύπωση ιστοσελίδας από το iPhone και το iPad

Αφού έχουμε ανοίξει τον Safari και βρισκόμαστε στην ιστοσελίδα που μας ενδιαφέρει, πατάμε επάνω αριστερά στην μπάρα αναζήτησης στο σύμβολο με τις τέσσερις οριζόντιες γραμμές, για να ενεργοποιήσουμε την “Προβολή ανάγνωσης”.

1 ios webpage print

Όπως θα διαπιστώσετε, η σελίδα άλλαξε εμφάνιση, παίρνοντας πλέον μία καθαρότερη μορφή, χωρίς διαφημίσεις. Στη συνέχεια πατάμε στις “Επιλογές διαμοιρασμού”.

2 webpage ios print

Όπως θα δούμε, εμφανίζεται πληθώρα επιλογών μεταξύ των οποίων και η “Εκτύπωση”.

3 webpage ios print

Στην επόμενη ενότητα μας εμφανίζονται οι επιλογές εκτύπωσης. Αφού επιλέξουμε τον εκτυπωτή, το ποσό των αντιγράφων που θέλουμε κ.α. πατάμε “Εκτύπωση”.

4 webpage ios print

Αυτό ήταν.

Σημ.: Για να εντοπιστεί ο εκτυπωτής, θα πρέπει να έχετε τις ασύρματες συνδέσεις ενεργοποιημένες στη συσκευή σας αλλά και στον εκτυπωτή.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Δείτε πώς να κρύψετε το “Κέντρο ελέγχου” από την “Οθόνη κλειδώματος” σε iPhone - iPad

Τώρα πλέον μπορούμε να εκτυπώσουμε κάποια ιστοσελίδα, χωρίς να εμφανίζονται διαφημίσεις ή άλλα “περιττά” στοιχεία.

Πάμε τώρα να δούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και στον Mac.

Εκτύπωση ιστοσελίδας από τον Mac

Όπως είπαμε και παραπάνω, η εκτύπωση κάποιας ιστοσελίδας, μπορεί να γίνει και μέσω Mac. Έχοντας ανοικτό τον Safari στην σελίδα που επιθυμούμε, μπαίνουμε σε “Προβολή ανάγνωσης” πατώντας ακριβώς στο ίδιο σύμβολο στην μπάρα αναζήτησης, όπως και στο iPhone.

1 mac webpage print

Στη συνέχεια επιλέγουμε “Αρχεία” και κατόπιν “Εκτύπωση”.

2 mac webpage print

Εκεί θα μας εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο με τις επιλογές της εκτύπωσης, όπως και στο iOS. Αφού τις προσαρμόσουμε όπως εμείς επιθυμούμε, επιλέγουμε “Εκτύπωση”.

3 mac webpage print

Τελειώσαμε!

Διαβάστε επίσης: iOS - Οδηγός απενεργοποίησης αναπαραγωγής ακατάλληλου περιεχομένου σε iPhone και iPad

Πέρα από τον Google Chrome ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός browser, ο Safari εξακολουθεί να είναι “ο browser της καρδιάς μας”. Επιπλέον, με την έλευση του macOS High Sierra αλλά και του iOS 11 ο Safari έχει γίνει πιο αποτελεσματικός, πιο ασφαλής και πιο γρήγορος.

Aν έχετε κάποια απορία σχετικά με την παραπάνω διαδικασία, ενημερώστε μας στα σχόλια!