KGI: η παραγωγή του iPhone X βελτιώνεται ραγδαία λόγω της εορταστικής περιόδου

KGI: η παραγωγή του iPhone X βελτιώνεται ραγδαία λόγω της εορταστικής περιόδου
ired.gr

Μιας και η επίσημη περίοδος των εορτών ξεκινά, δεν θα μπορούσε η KGI και συγκεκριμένα ένας από τους κορυφαίους αναλυτές παγκοσμίως, ο γνωστός Ming-Chi-Kuo, να μην κάνει μία εκτίμηση σχετικά με την ζήτηση του iPhone X.

Συγκεκριμένα ο Kuo αναφέρει πως η βελτίωση στην παραγωγή του iPhone X σύμφωνα με ορισμένους, μπορεί να οφείλεται στην πιο χαμηλή πλέον ζήτηση της συσκευής σε σχέση με τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της. Αυτό όμως δεν ισχύει, αφού η ζήτηση αφενός παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα η παραγωγή του iPhone X, δείχνει να βελτιώνεται αισθητά μέρα με την ημέρα.

Ο αναλυτής επισημαίνει πως οι αποστολές της Hon Hail έφτασαν τις 440 με 550 χιλιάδες μονάδες iPhone X ημερησίως, σε αντίθεση με τους προηγούμενους δύο μήνες όπου η παραγωγή περιοριζόταν στις 50-100 χιλιάδες μονάδες ανά ημέρα.

2 iphone x production

Οι προμηθευτές ανεβάζουν συνεχώς ρυθμούς με την παραγωγή των LTE chip να σημειώνει διαρκώς αύξηση αγγίζοντας το 100% μήνα με τον μήνα. Επιπλέον η Sharp και η LG που παράγουν τις μονάδες προβολής στοιχείων (τα dots του Face ID με άλλα λόγια), ανέβασαν ρυθμούς, σημειώνοντας 80-90% αύξηση της παραγωγής.

Ο Kuo επισημαίνει πως η παραγωγή των μερών του Face ID ήταν σταθερή, ενώ τώρα αυξάνεται διαρκώς.

Διαβάστε επίσης: Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα Project σχετικά με την κατασκευή αναδιπλούμενων οθονών

Η KGI ήταν από τους πρώτους αναλυτές που ανέφερε πως δύσκολα θα δούμε την διαθεσιμότητα του iPhone X να ομαλοποιείται πριν το τέλος του έτους. Με τα νέα δεδομένα όμως η εταιρεία δηλώνει πως οι αποστολές του iPhone X αυξήθηκαν κατά 10-20% σε σχέση με τους προηγούμενους υπολογισμούς.

Η συνεχώς βελτιωμένη παραγωγή πρακτικά σημαίνει πως κάποιες παραγγελίες που ήταν να ολοκληρωθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2018, θα παραδοθούν μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.

3 iphone x production

Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, θα δούμε έναν μεγάλο αριθμό παραγγελιών να παραδίδονται μέσα στο 2017 ενώ το 2018 τα πράγματα θα είναι μάλλον πιο “χαλαρά”. Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, αφού οι επόμενες και παράλληλα τελευταίες μέρες του έτους, αποτελούν την εορταστική περίοδο όπου η ζήτηση για διάφορα προϊόντα, όχι μόνο των smartphone, ανεβαίνει στα ύψη.

O Kuo είναι αισιόδοξος σχετικά με την ζήτηση του iPhone X καθώς και με την ομαλοποίηση της διαθεσιμότητας και διαφωνεί με όσους πιστεύουν πως η παραγωγή αυξήθηκε εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης της συσκευής.

"Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε εμείς στα χέρια μας, γνωρίζουμε πως η Apple θέλει οι πελάτες της να παραλάβουν το iPhone X όσο πιο γρήγορα γίνεται. Με την ταχύτατη αύξηση της παραγωγής, οι συσκευές θα φτάσουν πολύ πιο γρήγορα στα χέρια των υποψηφίων αγοραστών", αναφέρει η KGI.

4 iphone x production

Ήταν αναμενόμενο η παραγωγή του iPhone X να ομαλοποιηθεί μετά από κάμποσο καιρό από τη στιγμή που η συσκευή κυκλοφόρησε. Δεδομένου ότι οι εορτές των Χριστουγέννων συνδυάζονται με αγορές, η ζήτηση του iPhone X ήταν λογικό να αυξηθεί. Αν η Apple δεν φρόντιζε να είναι “έτοιμη” απέναντι σε αυτό το κύμα αγορών, θα σήμαινε αυτομάτως μία δυσφήμιση, την οποία σίγουρα η ίδια δεν θέλει να υποστεί.

Διαβάστε επίσης: uBlock Origin: μία σωτήρια επέκταση για τον Google Chrome και όχι μόνο

Ασχέτως με τις προβλέψεις της KGI, περιμένουμε να δούμε ομαλοποίηση της διαθεσιμότητας της συσκευής αφού ήδη έχει περάσει αρκετός καιρός από την παρουσίασή της αφενός και από την επίσημη κυκλοφορία της αφετέρου.