Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To OnePlus 5 στο μέλλον μπορεί να ενσωματώσει Face Unlock

To OnePlus 5 στο μέλλον μπορεί να ενσωματώσει Face Unlock
ired.gr

Το OnePlus 5T κυκλοφόρησε πριν κάποιες μέρες και ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η αναγνώριση πρόσωπου ως μέθοδος ταυτοποίησης του χρήστη αλλά και ξεκλειδώματος της συσκευής. Μετά ουσιαστικά την ανακοίνωση των Note 8 και iPhone Χ που ενσωματώνουν την αναγνώριση προσώπου, κάποιοι άλλοι κατασκευαστές στράφηκαν προς την ίδια κατεύθυνση μεταξύ των οποίων και η OnePlus.

Συγκριτικά με τις υλοποιήσεις της Apple και της Samsung όπου χρησιμοποιούν ειδικούς αισθητήρες για το ξεκλείδωμα της συσκευής, η OnePlus χρησιμοποιεί απλά την κάμερα. Η εταιρεία από την πλευρά της ισχυρίζεται πως χρησιμοποιεί πάνω από 100 μοναδικά αναγνωριστικά για να ταυτοποιήσει σωστά τον χρήστη. Επιπλέον, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να λειτουργεί ακόμα και στην περίπτωση που ο χρήστης φοράει γυαλιά.

2 face unlock one plus

"Τα 100 διαφορετικά αναγνωριστικά που τοποθετήθηκαν στην μπροστινή κάμερα, μετρούν την απόσταση μεταξύ των ματιών ή αυτήν μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους. Έχουμε επιπλέον τοποθετήσει αρκετές άλλες παραμέτρους με σκοπό η αναγνώριση προσώπου να δουλεύει και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή όταν ο χρήστης φοράει γυαλιά", αναφέρει η εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Δύο πάροχοι του Cydia σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω πτώσης της δημοτικότητας του Jailbreak

Προφανώς όμως η έλλειψη περισσότερων αισθητήρων σημαίνει πως η αναγνώριση προσώπου είναι εύκολο να ξεγελαστεί από κάποια φωτογραφία ή κάποιο video. Για να το αποφύγει αυτό, η OnePlus επιβεβαίωσε πως έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να καταλαβαίνει η αναγνώριση προσώπου αν το “αντικείμενο” είναι ζωντανό και πως δουλεύει με έναν τέτοιο τρόπο, που να μην μπορεί να παραβιαστεί μέσω κάποιας φωτογραφίας selfie.

Επιπλέον μετά από 5 αποτυχημένες προσπάθειες, η αναγνώριση προσώπου θα απενεργοποιείται, σε μία προσπάθεια η εταιρεία να αποτρέψει το να ξεγελαστεί το Face unlock από κάποια φωτογραφία.

3 face unlock one plus

Πέραν όμως αυτών, είναι και κάτι άλλο που δείχνει πως η OnePlus δεν είναι τόσο “σίγουρη” για την ασφάλεια που προσφέρει το Face Unlock. H λειτουργία αυτή ΔΕΝ θα δουλεύει με το Android Pay ή με εφαρμογές που έχουν να κάνουν με τραπεζικές συναλλαγές. Επιπλέον η εταιρεία προτείνει τη χρήση κάποιου App Locker με σκοπό να προστατεύουν οι χρήστες τις εφαρμογές πουν εμπεριέχουν ευαίσθητα δεδομένα.

OnePlus 5 και Face Unlock

To OnePlus 5, ο προκάτοχος δηλαδή του 5Τ, δεν ενσωματώνει λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Στην τελευταία όμως δοκιμαστική έκδοση του Android Oreο 8.0, φαίνεται πως η λειτουργία αυτή ενσωματώνεται και στο OnePlus 5. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία πιο πάνω το Face Unlock στο OnePlus 5 θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως στο 5T.

4 face unlock one plus

Δεν ξέρουμε αν τελικά η αναγνώριση προσώπου θα καταφέρει να ενσωματωθεί στο OnePlus 5. Σίγουρα όμως η υλοποίηση της OnePlus δεν είναι τόσο ασφαλής και μία κίνηση για ενσωμάτωσή της σε κάποια άλλη συσκευή ίσως να μην είναι και μια τόσο καλή επιλογή.

Face Unlock και Face ID

Η Apple ενσωμάτωσε στο iPhone X το γνωστό σε όλους μας Face ID το οποίο ενσωματώνει 30.000 αισθητήρες για την αναγνώριση προσώπου. Η διαφορά και μόνο στον αριθμό των χρησιμοποιούμενων αισθητήρων (100 με 30.000) είναι αρκετή.

Διαβάστε επίσης: Speed Test: OnePlus 5T VS iPhone Χ

Σίγουρα με τόσο λιγότερους αισθητήρες, η υλοποίηση της OnePlus είναι πιο γρήγορη, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει το ίδιο και για την ασφάλεια. Από την άλλη, το Face ID του iPhone X δεν μπορεί να ξεγελαστεί από φωτογραφίες ή video, ενώ χρησιμοποιείται και για οικονομικές συναλλαγές (Apple Pay κ.α.) αντικαθιστώντας ολοκληρωτικά το Touch ID. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι πιθανότητες να παραβιαστεί είναι 1 στο 1.000.000.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status