Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα Project σχετικά με την κατασκευή αναδιπλούμενων οθονών

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα Project σχετικά με την κατασκευή αναδιπλούμενων οθονών
ired.gr

Το γραφείο ευρεσιτεχνιών και εμπορικών σημάτων των Η.Π.Α εξέδωσε σήμερα μία ευρεσιτεχνία της Apple, σχετικά με τη δημιουργία αναδιπλούμενων οθονών. Οι συγκεκριμένες φήμες ακολουθούν κάποιες αντίστοιχες που βγήκαν πριν κάμποσο καιρό όπου ανέφεραν την συνεργασία της εταιρείας με την LG, πάνω στη κατασκευή αναδιπλούμενων iPhone στο μέλλον.

“Μία ηλεκτρονική συσκευή θα μπορούσε να έχει την προοπτική να αναδιπλώνεται σαν ένας φάκελος, έχοντας μία οθόνη με τέτοια δυνατότητα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη λοιπόν ευρεσιτεχνία, περιγράφει μία οθόνη η οποία θα μπορεί να ανοίγει και να κλείνει όπως ένα βιβλίο.

2 foldable iphone

Η αρχή των φημών για αυτό το ζήτημα και την ενασχόληση της Apple με αυτό, ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, όταν ειπώθηκε πως η εταιρεία μαζί με κάποιους άλλους κατασκευαστές συνεργάζονται με την LG. Πριν ένα μήνα επίσης, φήμες ήθελαν την Apple να επενδύει στην LG, με σκοπό την δημιουργία αναδιπλούμενης οθόνης.

Και οι δύο αναφορές μιλούσαν για ένα OLED panel, αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιείται στο iPhone X.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το iPhone X χρειάζεται το “Notch”;

Αν και η οθόνη που χρησιμοποιείται στο iPhone X, φαίνεται να είναι εντελώς επίπεδη, πρόκειται τελικά για μία εύκαμπτη οθόνη με τις απολήξεις της να κρύβονται πίσω από το γυαλί που χρησιμοποιείται. Αυτό άλλωστε απαιτείται για να επιτευχθεί η εμφάνιση μιας συσκευής που δεν έχει καθόλου bezels (περιθώρια).

Πέραν όμως της εύκαμπτης ιδιότητας που μπορεί να έχει η οθόνη στο iPhone X, η νέα ιδέα της Apple μιλάει για μία εντελώς αναδιπλούμενη οθόνη, η οποία θα είναι σχεδιασμένη ώστε να διπλώνεται και να ξεδιπλώνεται, όπως ένας φάκελος ή ένα βιβλίο.

3 foldable iphone

Η προηγούμενη αναφορά εκτιμά, πως μία τέτοια υλοποίηση πάνω σε κάποιο iPhone θα έρθει κάπου το 2021, εποχή όπου η Apple θα έχει πλέον περάσει στην τεχνολογία microLED.

Αν και το 2021 απέχει αρκετά και οι εκτιμήσεις για το τόσο μακρινό μέλλον είναι ριψοκίνδυνες, δεν θα μπορούσε κανείς να τις αγνοήσει, δεδομένου ότι πλέον η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία με αποτέλεσμα τέτοιες προοπτικές, να μην μας φαίνονται “ουτοπικές”.

Διαβάστε επίσης: Oι Android συσκευές στέλνουν τα δεδομένα τοποθεσίας τους στη Google ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις απορρήτου τους

Η Apple άλλωστε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, είναι να καινοτομεί. Όπως είδαμε και στο φετινό iPhone X, η Apple κατάφερε με οθόνη που προμηθεύτηκε από τη Samsung να πάρει την πρωτιά απέναντι σε κατασκευαστές που έχουν μεγάλη ιστορία στον τομέα αυτό.

Καλό θα ήταν λοιπόν να έχουμε τις επιφυλάξεις μας για τόσο πρωτοποριακές ιδέες και υλοποιήσεις, αλλά παράλληλα να είμαστε αισιόδοξοι πως κάτι τέτοιο δεν απέχει πλέον και πολύ μακριά.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status