Εκτύπωση αυτής της σελίδας

uBlock Origin: μία σωτήρια επέκταση για τον Google Chrome και όχι μόνο

uBlock Origin: μία σωτήρια επέκταση για τον Google Chrome και όχι μόνο
ired.gr

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για επιθέσεις hacking σε διάφορους ιστοτόπους, άλλοτε γνωστούς και άλλοτε άγνωστους, με σκοπό να υποκλαπούν στοιχεία ή να παραβιαστούν διάφορα συστήματα που εμπεριέχουν απόρρητες πληροφορίες.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια ακούμε για διάφορους ιούς καθώς και για την αναγκαιότητα ύπαρξης κάποιου “Antivirus” (αντιβιοτικού) στον υπολογιστή μας. Επιπλέον, οι browsers, τα προγράμματα δηλαδή με τα οποία έχουμε πρόσβαση στο internet, είναι εφοδιασμένα με τις επονομαζόμενες “επεκτάσεις”, κάποιες εκ των οποίων λειτουργούν σαν τείχη προστασίας ενώ κάποιες άλλες δίνουν περαιτέρω λειτουργίες για καλύτερη εμπειρία στον χρήστη.

2 ublock origin

Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία τέτοια “επέκταση” για τον πιο διάσημο browser, που δεν είναι άλλος από τον Google Chrome. Μιλάμε για το uBlock Origin, το οποίο δεν αφορά μόνο τον Google Chrome, αλλά και τους υπόλοιπους περιηγητές.

Το uBlock Origin ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένα τείχος προστασίας που αποτρέπει τον χρήστη από το να μπει σε κάποια σελίδα η οποία είναι ύποπτη ή αποδεδειγμένα επιβλαβής. Κοινώς δηλαδή σεσημασμένη, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Ένα ακόμα βασικό σημείο που νοιάζει τους χρήστες που χειρίζονται παλαιότερους υπολογιστές είναι και η μνήμη. Το uBlock Origin είναι μία πολύ “ελαφριά” επέκταση και δεν πρόκειται να επιβαρύνει την μνήμη του υπολογιστή μας.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: 4 χρήσιμα extensions για το Safari

Για να το “ενεργοποιήσετε” και να συγκεκριμενοποιήσετε το πού θα “στοχεύει”, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τις λίστες στις οποίες δε θέλετε να έχετε πρόσβαση και μετά αφήστε το uBlock Origin να κάνει τα υπόλοιπα.

3 ublock origin

Μπορεί κάποιες φορές βέβαια να “αποκλείσει” κάποια ιστοσελίδα, η οποία μπορεί να μην είναι ύποπτη, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί, ρυθμίζοντας το uBlock Origin να επιτρέπει την πρόσβαση σας στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Το uBlock Origin είναι μία επέκταση για οικιακή κατά κανόνα χρήση. Στις εταιρείες λαμβάνονται πολύ ισχυρότερα μέτρα προστασίας για ευνόητους λόγους, αφού όλοι οι υπολογιστές είναι εφοδιασμένοι με επαγγελματικά λογισμικά προστασίας, τα οποία δεν είναι δωρεάν συνήθως.

Αυτό που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι και το γεγονός πως οι εταιρείες ή κάποιοι κυβερνητικοί ιστότοποι, είναι στην άμεση προτεραιότητα των hackers. Από την άλλη, αν και οι χρήστες από την πλευρά τους δε προσέχουν επαρκώς, κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να τους εγγυηθεί την απόλυτη προστασία!

Διαβάστε επίσης: iPhone X: τι να κάνετε αν δεν λειτουργεί το Face ID

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε το uBlock Origin πατήστε εδώ!

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status