Speed Test: OnePlus 5T VS iPhone Χ

Speed Test: OnePlus 5T VS iPhone Χ
ired.gr

Δεν έχουν περάσει πολλά 24ωρα από την ημέρα που η κινεζική OnePlus ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη συσκευή OnePlus 5T. Πρόκειται για μία συσκευή με “κτηνώδη” χαρακτηριστικά και σύμφωνα με τα όσα λέγονται μιλάμε για μία από τις ναυαρχίδες του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, έρχεται με τον επεξεργαστή της Qualcomm Snapdragon 835, με 6 ή 8 GB μνήμης RAM, 6 ιντσών οθόνη τεχνολογίας AMOLED και με το OxygenOS που βασίζεται στο Android 7.1.1 (Nougat). Να σημειωθεί πως τον ίδιο επεξεργαστή “φοράνε” και άλλες ναυαρχίδες. όπως το Samsung Galaxy S8, αν και η συσκευή της OnePlus, τον αξιοποιεί καλύτερα.

2 one plus 5t

Από την άλλη, η Apple εδώ και κάμποσο καιρό έχει ανακοινώσει το iPhone X, που για πολλούς είναι το smartphone της χρονιάς αφού ο σχεδιασμός, το εσωτερικό του καθώς και οι νέες τεχνολογίες που “έφερε”, σίγουρα θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές smartphone σχεδιάζουν τις συσκευές τους.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, δε θα μπορούσαν να λείψουν και τα speed tests στα οποία συγκρίνονται οι δύο συσκευές, με σκοπό τελικά να διαπιστωθεί το ποιος από τους δύο μονομάχους, είναι πιο “δυσκίνητος”. Να υπενθυμίσουμε πως στις μέχρι τώρα μετρήσεις (benchmarks), o A11 Bionic του iPhone X "σάρωσε" τα πάντα στο πέρασμά του.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Πώς να “κρύψετε” εφαρμογές στο iPhone και στο iPad

OnePlus 5T VS iPhone X

Το OnePlus 5T δεν μπορεί να νικήσει το iPhone X σε διάφορα benchmarks, τύπου Geekbench. Όμως, δεν έχουν σημασία τα νούμερα. Οι συσκευές όπως άλλωστε ξέρουμε, δείχνουν τα καλά ή όχι χαρακτηριστικά τους στη καθημερινή χρήση. Όπως θα δούμε και στο video που ακολουθεί, στην αρχή φαίνονται τα αποτελέσματα από το Geekbench, με τη διαφορά υπέρ του iPhone X να είναι μεγάλη. Επιπλέον, οι δύο συσκευές δοκιμάζονται στο πώς συμπεριφέρονται στο άνοιγμα των εφαρμογών, των παιχνιδιών, της αναπαραγωγής video στο YouTube και σε διάφορα άλλα.

Αρχικά, θα παρατηρήσετε πως το iPhone X είναι ταχύτατο στο άνοιγμα των εφαρμογών χωρίς βέβαια να υπάρχει μεγάλη διαφορά με το 5Τ. Όταν όμως οι συσκευές καλούνται να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές που είναι ήδη ανοιχτές στο υπόβαθρο (multitasking), το 5T δείχνει να "παίρνει το πάνω χέρι" με μεγάλη ευκολία. Όπως θα δείτε, οι εφαρμογές δεν ανοίγουν εκ νέου, αλλά φορτώνονται από το σημείο που είχαν μείνει. Από την άλλη, το iPhone X επανεκκινεί εκ νέου τις εφαρμογές.

Συμπέρασμα

Η διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών δεν είναι μεγάλη. Το 5Τ εκμεταλλεύεται άριστα το OxygenOS, το οποίο πλησιάζει στο καθαρό Android, κάτι που βοηθά τον Snapdragon 835 να αποδίδει πολύ καλύτερα όπου σε συνδυασμό με την τεράστια RAM κάνει το multitasking μία υπόθεση αρκετά εύκολη.

3 iphone x

Φυσικά, δεν σας λέμε να πουλήσετε το iPhone X και να αγοράσετε το OnePlus 5T. Αλλά για μία συσκευή που ξεκινά από τα 499 ευρώ (η έκδοση με τα 6 GB RAM και τα 64 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου), δηλαδή κάτι παραπάνω από τα μισά λεφτά που κοστίζει το iPhone X, θα πρέπει να μείνουμε εντυπωσιασμένοι για το πώς αυτή δείχνει να συμπεριφέρεται.

Διαβάστε επίσης: iOS - Οδηγός απενεργοποίησης αναπαραγωγής ακατάλληλου περιεχομένου σε iPhone και iPad

Τέλος μη ξεχνάμε πως δεν είναι η πρώτη φορά όπου συσκευή της OnePlus “κοντράρει” στα ίσια κάποιο iPhone. Ας θυμηθούμε το περσινό OnePlus 5, όπου ήταν η μόνη Android συσκευή, που συναγωνιζόταν επάξια το iPhone 7.