Η Apple δουλεύει με την TSMC πάνω σε οθόνες microLED

Η Apple δουλεύει με την TSMC πάνω σε οθόνες microLED
ired.gr

Αν και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που η Apple κυκλοφόρησε το iPhone X με την OLED οθόνη, φαίνεται πως η τεχνολογική μανία της εταιρείας δε σταματάει εκεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η Apple προχωράει μπροστά και ήδη εργάζεται πάνω στις microLED οθόνες οι οποίες αναμένεται να αντικαταστήσουν τις τωρινές OLED, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι microLED οθόνες ουσιαστικά “κλέβουν” κάποια από τα πλεονεκτήματα των OLED οθονών έναντι των αντίστοιχων LCD, προσφέροντας μεγαλύτερη φωτεινότητα, καλύτερο κορεσμό χρωμάτων, βελτιωμένη αποδοτικότητα ισχύος, ποιοτικότερη αντίθεση, πιο αληθινά μαύρα και γρηγορότερες αποκρίσεις.

Διαβάστε επίσης: Το drone - taxi της Airbus είναι έτοιμο για τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις

Η DigiTimes αρχικά ήταν απαισιόδοξη αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η Apple μείωσε την ομάδα R&D που είναι υπεύθυνη του τομέα των microLED οθονών στην Ταϊβάν και πως η εταιρεία δυσκολεύεται με κάποιες κατασκευαστικές πτυχές αυτής της τεχνολογίας. Η Apple από τη μεριά της, νωρίτερα μέσα στο 2017, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε δοκιμαστική παραγωγή microLED οθονών.

2 microled apple

“H Apple μείωσε την ομάδα R&D, υπεύθυνη για την ανάπτυξη των microLED οθονών, εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν κατόπιν μαζικής ζήτησης μεγάλης ποσότητας microLED chip”, σύμφωνα με προμηθευτές LED οθονών από την Taiwan.

Η αργή εξέλιξη στην ανάπτυξη μαζικής παραγωγής της συγκεκριμένης τεχνολογίας ίσως να επηρέασε και τους άλλους κατασκευαστές οθονών, με αποτέλεσμα να πείσουν την Apple να μειώσει το προσωπικό, αναφέρουν οι πηγές.

Από την άλλη, τίποτα από τα παραπάνω μπορεί να μην ισχύει αφού είναι πολύ πιθανό η ανάπτυξη της microLED τεχνολογίας πάνω στις οθόνες να ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα η Apple να μείωσε το προσωπικό, με κάποιο μέρος από τη δουλειά που έχει μείνει, να γίνει στις H.Π.Α. Επιπλέον, η συνεργασία με την TSMC, μπορεί να δικαιολογήσει την μείωση προσωπικού της R&D ομάδας μιας και οι δύο εταιρείες έχουν μία διαφορετική προσέγγιση απέναντι στις κατασκευαστικές προκλήσεις.

3 apple microled

Μη ξεχνάμε πως η Apple το 2014 αγόρασε την LuxVue η οποία είναι μία εταιρεία που ασχολείται με την microLED τεχνολογία και κάποιοι από τους ανθρώπους της, αποτελούν και μέρος της ομάδας της Apple που δουλεύει πάνω στον ίδιο τομέα.

Ενδέχεται να δούμε, κάπου στις αρχές του 2019, τις πρώτες microLED οθόνες να ενσωματώνονται πάνω στα Apple Watch, μετά τις κατάλληλες δοκιμές.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Πώς να δείτε το αναλυτικό ιστορικό αγορών του App Store στο iPhone και στο iPad

H Apple φαίνεται πως δεν θέλει να μείνει με την τεχνολογία OLED και εδώ που τα λέμε, δεν έχει άδικο. Θέλει να προχωρήσει σε δικές της υλοποιήσεις, με σκοπό να εφοδιάζει αφενός τις συσκευές της και αφετέρου να “πετάξει” εκτός ανταγωνισμού τις OLED οθόνες που αυτή τη στιγμή, έχουν το μονοπώλιο στην αγορά.