Το iPhone X και το Apple Watch Series 3 ανάμεσα στα 10 καλύτερα Gadgets για το 2017

Το iPhone X και το Apple Watch Series 3 ανάμεσα στα 10 καλύτερα Gadgets για το 2017
ired.gr

Μετά την τελευταία επιτυχία σχετικά με τον τίτλο μιας εκ των καλύτερων εφευρέσεων της χρονιάς, το iPhone X χθες τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τα καλύτερα 10 gadgets για το 2017, του περιοδικού TIME. Σύμφωνα με το περιοδικό, το νέο smartphone της Apple τοποθετήθηκε τόσο ψηλά στη λίστα εξαιτίας των χαρακτηριστικών όπως το Face ID και η απ’ άκρη ως άκρη οθόνη του με τα οποία χάραξε νέα standard, για τις επερχόμενες συσκευές.

2 10 best gadgets

iPhone X

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο περιοδικό πως “Ναι, είναι ακριβό. Ναι, όντως μπορεί να προσπαθήσεις πολύ μέχρι να το αποκτήσεις. Και ναι, το Android προηγήθηκε σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Η υλοποίηση όμως της οθόνης και της αναγνώρισης προσώπου στο iPhone X αναμφίβολα άνοιξε τον δρόμο και στις επερχόμενες συσκευές. Για παράδειγμα, το Face ID είναι πολύ καλύτερα “στημένο” από το αντίστοιχο της Samsung, δίνοντας περισσότερες επιλογές χρήσης στον κάτοχο της συσκσευής. Εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών όπως το Snapchat και το Warby Parker, επωφελούνται της αναγνώρισης προσώπου στο iPhone X με σκοπό να φτιάξουν ρεαλιστικές μάσκες που να ταιριάζουν στα μάτια σου ή γυαλιά κατάλληλα για το πρόσωπό σου. Αυτά συνδυάζονται με μία εξαιρετική κάμερα, με την ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας και με την μεγάλη οθόνη. Όλα τα παραπάνω έρχονται σε ένα βολικό μέγεθος για τον μέσο χρήστη, κάνοντας ταυτόχρονα τη συσκευή να ακουμπήσει σχεδόν την κορυφή της λίστας μας”.

4 10 top gadgets

H πρώτη πεντάδα

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα gadgets τα οποία ακολουθούν στις επόμενες θέσεις, κάτω από το iPhone X. Αναλυτικά λοιπόν την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα Microsoft Surface (#3), DJI Spark (#4) και το Samsung Galaxy S8 (#5). Τη πρώτη θέση στη λίστα του TIME για το 2017, κέρδισε το Nintendo Switch, το οποίο έκανε την έκπληξη. Βέβαια, η πρώτη θέση θα μπορούσε κανείς να πει ότι του ανήκει, εξαιτίας της μεγάλης “βιβλιοθήκης παιχνιδιών” και της δυνατότητάς του να μετατρέπεται από φορητή συσκευή σε μία παιχνιδομηχανή, που συνδέεται με την τηλεόραση στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Η Apple έβγαλε μία διαφήμιση σχετικά με το iPad Pro και την ονόμασε “What’s a computer”

Η λίστα με τα καλύτερα gadgets του έτους είναι ένα κομμάτι της αντίστοιχης της προηγούμενης εβδομάδας με τις 25 καλύτερες δημιουργίες της χρονιάς, πάλι από το TIME, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα iPhone X, DJI Spark και Nintendo Switch.

3 10 top gadgets

Apple Watch Series 3

H λίστα με τα δέκα καλύτερα gadget όμως δε δίνει μόνο μία θέση στην Apple με το iPhone X. Αν προχωρήσουμε λίγο παρακάτω, θα δούμε πως στην ένατη θέση βρίσκεται το Apple Watch Series 3. Το TIME αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι νέες προσθήκες όπως αυτές του πιο γρήγορου επεξεργαστή και του βαρομετρικού αλτίμετρου είναι εκπληκτικές. Πέραν αυτών όμως το βασικό στοιχείο που έκανε το Apple Watch Series 3 να μπει στη λίστα είναι αυτό της αυτόνομης LTE σύνδεσης.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει το TIME: “η ελευθερία να αφήνεις το τηλέφωνό σου σπίτι όταν βγαίνεις έξω για τρέξιμο ή για μία βόλτα με τον σκύλο σου, είναι αρκετή για να πείσει ακόμα και τους πιο σκεπτικούς σχετικά με το Apple Watch και ιδιαίτερα τους αθλητές”.

Διαβάστε επίσης: O iMac Pro θα έχει συνεπεξεργαστή A10 Fusion πιθανότατα για τη Siri

Κλείνοντας

Για να είμαστε ειλικρινείς και οι δύο συσκευές της Apple άξιζαν τη θέση αυτή, ίσως η κάθε μία για διαφορετικούς λόγους. Από την άλλη και το Switch είναι εξίσου μία καινοτόμα συσκευή, οπότε επάξια παίρνει τη πρώτη θέση στη λίστα, σχετικά με τα καλύτερα gadget για το 2017.

Για να δείτε όλη τη λίστα πατήστε εδώ.