O iMac Pro θα έχει συνεπεξεργαστή A10 Fusion πιθανότατα για τη Siri

O iMac Pro θα έχει συνεπεξεργαστή A10 Fusion πιθανότατα για τη Siri
ired.gr

Αν και το HomePod μπορεί να καθυστερήσει να κυκλοφορήσει, μέχρι τα τέλη της χρονιάς θα δούμε να ανακοινώνεται ο νέος iMac Pro. Χθες, δύο νέα στοιχεία προέκυψαν από το “σκάψιμο” των δύο προγραμματιστών, Johnathan Levin και Steve Troughton - Smith.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν διαθέσιμες μέσω του πακέτου λογισμικού της Αpple BridgeOS 2.0, φαίνεται πως ο iMac Pro θα φέρει έναν ARM συνεπεξεργαστή, με τη μορφή του A10 Fusion chip. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple χρησιμοποιεί σε κάποιο μοντέλο Mac ένα chip της σειράς "Α", που έχει σχεδιάσει η ίδια.

Ο Troughton - Smith σημειώνει στο Twitter, πως ο A10 Fusion θα επιτρέπει στην Apple να έχει έναν αυστηρότερο έλεγχο στο MacOS, χωρίς να ενοχλεί τους προγραμματιστές αλλά και τους χρήστες.

2 imac pro a10 fusion

Επιπλέον, εξηγεί πως ο A10 Fusion θα μπορούσε να χρησιμεύσει στη διαρκή δυνατότητα χρήσης της Siri, ένα χαρακτηριστικό που μέχρι τώρα λείπει από τις macOS εκδόσεις της. O Troughton - Smith επισημαίνει πως το "Chip" θα μπορούσε να “τρέχει” ακόμα και όταν ο iMac Pro είναι εντελώς απενεργοποιημένος.

Αν γυρίσουμε πίσω στο φετινό καλοκαίρι, θα δούμε πως υπήρξαν αντίστοιχες φήμες για τον iMac Pro, οι οποίες ανέφεραν πως θα ενσωματώνει έναν ARM συνεπεξεργαστή. Τα τωρινά “νέα” ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και επιπλέον μας δίνουν κάποιες περαιτέρω πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Σύμφωνα με φήμες τα iPad Pro του 2018 θα έρθουν με τον επεξεργαστή Α11Χ Bionic

Το Bloomberg από την άλλη, είχε αναφέρει στην αρχή της φετινής χρονιάς πως η Apple εργάζεται πάνω στην υλοποίηση ενός ARM συνεπεξεργαστή ο οποίος θα προοριζόταν για τα MacBook Pro. To συγκεκριμένο chip θα ήταν υπεύθυνο για τη διαχείριση των εργασιών που απαιτούν μικρή ποσότητα ενέργειας, κάτι που τώρα αναλαμβάνει να κάνει ο επεξεργαστής της Intel.

Γνωρίζουμε πως η Apple έχει ενσωματώσει στα τελευταία MacBook Pro ένα ARM chip που ονομάζεται Τ1, το οποίο διαχειρίζεται τα Touch ID και Touch Bar.

3 imac pro a10 fusion

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πώς ο A10 Fusion θα καταφέρει να ενσωματωθεί στον iMac Pro, αλλά είναι σίγουρα αξιοσημείωτο πως η Apple δοκιμάζει μεθόδους, ώστε να καταφέρει να προσαρμόσει chip της σειράς "A", στα Mac. Το κατά πόσο ο A10 Fusion που θα έλθει στον iMac Pro, θα μπορέσει να διαφέρει από τους υπόλοιπους συνεπεξεργαστές που έχει σχεδιάσει η εταιρεία, μένει να το δούμε στη πράξη.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: πώς να διαγράψετε παλιά backups από το iPhone - iPad

Εν κατακλείδι

Η Apple έχει υποσχεθεί πως θα δούμε τον iMac Pro πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, παρόλο που ακόμα επίσημη ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί. Είναι άξιο προσοχής το αν τελικά θα δούμε chip της σειράς A στον iMac Pro, καθώς και τις “αρμοδιότητες” που θα μπορούσε να έχει. Η Apple φαίνεται πως δοκιμάζει νέες “συνταγές” στον τομέα των υπολογιστών της, σε μία περίοδο που σχεδόν όλοι οι τομείς της έχουν ήδη ή περιμένουν να δεχθούν, σημαντικές αλλαγές.