Η Apple έβγαλε μία διαφήμιση σχετικά με το iPad Pro και την ονόμασε “What’s a computer”

Η Apple έβγαλε μία διαφήμιση σχετικά με το iPad Pro και την ονόμασε “What’s a computer”
ired.gr

H Apple σήμερα μοιράστηκε ένα βίντεο - διαφήμιση που αφορά το iPad Pro και “διδάσκει” το πώς μπορεί να λειτουργήσει στα χέρια κάποιου που θέλει να αντικαταστήσει ένα PC. Η αλήθεια είναι πως η Apple έχει κάνει αντίστοιχες κινήσεις με τέτοιου είδους διαφημίσεις στο παρελθόν, αλλά πρώτη φορά εστιάζει στο iPad Pro συμπεριλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το iOS 11.

H διαφήμιση δείχνει ένα παιδί που χρησιμοποιεί ένα iPad Pro 10.5 ιντσών το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα Smart Keyboard και ένα Apple Pencil. Κατά τη διάρκεια της διαφήμισης, το παιδί φαίνεται να γράφει στο Word της Microsoft, να τραβάει φωτογραφίες με την πίσω κάμερα, να μοιράζεται σημειωμένα screenshots με φίλους του και διάφορα άλλα.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο ψηφιακό χάπι πήρε έγκριση από τον FDA

Η εστίαση στο iOS 11 είναι έντονη καθώς τονίζονται οι νέες λειτουργίες στα στιγμιότυπα οθόνης (screenshots), το νέο dock κ.α.

2 ipad pro ad

Η Apple με τη συγκεκριμένη διαφήμιση φαίνεται να στοχεύει τους PC χρήστες όπως υποδηλώσει και ο τίτλος, “What’s a computer”, θέλοντας να τονίσει πως η εποχή μετά τα PC ίσως να είναι πολύ κοντά. Κάποιους μήνες πριν, η Apple κυκλοφόρησε μία σειρά διαφημίσεων, που έγιναν “viral”, όπου έδειχνε χρήστες PC να έχουν κάνει tweets ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την εμπειρία χρήσης που αντιμετώπιζαν. Φυσικά οι συγκεκριμένες διαφημίσεις κυκλοφόρησαν σε όλες τις πλατφόρμες των social media όπως Facebook, Instagram και Twitter.

Η σημερινή όμως διαφήμιση, φαίνεται να προορίζεται για την τηλεόραση, καθώς έχει διάρκεια μόνο ένα λεπτό.

Προηγουμένως, η Apple κυκλοφόρησε μία σειρά διαφημίσεων οι οποίες απεικόνιζαν το νέο iPad Pro με το iOS 11, συμπεριλαμβανομένων της νέας εφαρμογής “Αρχεία”, του αναβαθμισμένου “multitasking”, των λειτουργιών του Apple Pencil και πολλά άλλα.

Κλείνοντας

H Apple φαίνεται πως θέλει να διαφημίσει τα iPad Pro προσπαθώντας να τα κατοχυρώσει στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού, ως επάξιους αντικαταστάτες των PC. Φυσικά, το μέγεθος καθώς και οι νέες λειτουργίες του, επιτρέπουν σε πολλούς χρήστες να εκτελέσουν στο iPad Pro τις διεργασίες που θα έκαναν σε άλλη περίπτωση στο PC. Ίσως για κάποιους να είναι εφικτό. Υπάρχουν όμως και χρήστες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το PC τους με το iPad Pro, λόγω ενδεχομένως κάποιων συγκεκριμένων λειτουργιών.

Η καλύτερη λύση ίσως να είναι η υπομονή, καθώς δεν είναι κακή ιδέα να περιμένουμε τα iPad Pro του 2018. Eκεί ίσως δούμε κάτι, που να πείσει και τους πιο δύσπιστους.

Διαβάστε επίσης: Στην πρώτη θέση η Apple για το τρίτο τρίμηνο στις πωλήσεις wearable συσκευών

Εσείς θεωρείτε ότι το iPad Pro, μπορεί να αντικαταστήσει ένα PC;