iOS 11 - Πώς να δείτε το αναλυτικό ιστορικό αγορών του App Store στο iPhone και στο iPad

iOS 11 - Πώς να δείτε το αναλυτικό ιστορικό αγορών του App Store στο iPhone και στο iPad
ired.gr

Συγκριτικά με παλαιότερα, που έπρεπε να συνδέσουμε την iOS συσκευή μας στο iTunes μέσω υπολογιστή, πλέον μπορούμε να δούμε το ιστορικό των αγορών μας στο App Store μέσα από το iPhone ή το iPad.

Μέχρι πρότινος, μπορούσαμε να δούμε τα αγορασμένα στοιχεία και να τα ξανα-κατεβάσουμε. Από εδώ και στο εξής, μπορούμε να έχουμε σαφή αναφορά με όλες τις λεπτομέρειες αγοράς, όπως την ημέρα πληρωμής, τα στοιχεία του λογαριασμού καθώς και το ID από το οποίο έγινε η αγορά. Επιπλέον, σε περίπτωση κάποιου προβλήματος ή διπλο-αγοράς του ίδιου στοιχείου, μπορείτε να κάνετε “αναφορά”.

Πάμε να δούμε τα βήματα αναλυτικά στον οδηγό μας.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Δείτε πώς να κρύψετε το “Κέντρο ελέγχου” από την “Οθόνη κλειδώματος” σε iPhone - iPad

Ανοίγουμε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”. Επιλέγουμε πάνω πάνω το πλαίσιο που αναγράφει τα στοιχεία μας (Apple ID, iCloud κ.α).

2 ios 11 purchase history

Συνεχίζουμε επιλέγοντας την ενότητα “iTunes και App Store” όπου θα δούμε με μπλε γράμματα στο πάνω μέρος το “Apple ID”.

3 ios 11 purchase history

Το επιλέγουμε και στο πλαίσιο που εμφανίζεται πατάμε “Προβολή Apple ID”. Στη συνέχεια θα δούμε το “Ιστορικό αγορών” ή “Purchase History” και το επιλέγουμε.

4 ios 11 purchase history

Θα εμφανιστεί όλη η λίστα με τις αγορές μας (δωρεάν και μη) από το App Store. Στο επάνω μέρος μπορούμε να ορίσουμε το χρονικό διάστημα, για το οποίο θέλουμε να έχουμε εικόνα.

5 ios 11 purchase history

Επιλέγοντας μία εφαρμογή επί πληρωμή, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο το οποίο θα μας δείξει όλα τα στοιχεία αναλυτικά όπως ημερομηνία αγοράς, ακριβές ποσό χρέωσης και στοιχεία που έχει δηλώσει ο χρήστης (διεύθυνση, όνομα κ.α.)

6 ios 11 purchase history

Συνοπτικά λοιπόν η διαδικασία έχει ως εξής: Ρυθμίσεις > Apple ID > iTunes και App Store > Apple ID > Προβολή Apple ID > Ιστορικό αγορών (Purchase History)

Επιπλέον μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > iTunes και App Store > Apple ID > Προβολή Apple ID > Ιστορικό αγορών.

Είδαμε δύο πανομοιότυπους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δούμε αναλυτικά τις αγορές που έχουμε κάνει στο App Store, κατευθείαν μέσα από το iPhone και το iPad.

Σημ.: Η δυνατότητα αυτή, ήρθε με το iOS 11.1 και αφαιρέθηκε στην έκδοση 11.1.1. Από την έκδοση 11.1.2 που ήρθε χθες, η λειτουργία προβολής του ιστορικού αγορών, έχει επανέλθει κανονικά.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: δείτε πώς να σταματήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο App Store

Αν έχετε απορίες σχετικά με τη παραπάνω διαδικασία, ρωτήστε μας στα σχόλια.