Η Apple συνεργάζεται με την Intel πάνω στη τεχνολογία 5G για τα μελλοντικά iPhone σύμφωνα με φήμες

Η Apple συνεργάζεται με την Intel πάνω στη τεχνολογία 5G για τα μελλοντικά iPhone σύμφωνα με φήμες
ired.gr

Η Apple φαίνεται πως θα επιλέξει τα modem 5G της Intel για τα μελλοντικά iPhone, σύμφωνα με την Fast Company. Ήδη οι μηχανικοί της Apple, φαίνεται να συνεργάζονται με την Intel πάνω στην επερχόμενη τεχνολογία δικτύων 5G.

Οι συζητήσεις της Apple με την Qualcomm φαίνεται να ναυαγούν όσο περνάει ο καιρός, δεδομένης και της διαμάχης των δύο εταιρειών σε νομικό επίπεδο.

Επικαλούμενη μία πηγή που γνωρίζει τα σχέδια της εταιρείας, η Fast Company αναφέρει πως ενώ τα 5G modem της Qualcomm θα προσφέρουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μερικά από αυτά δε θα υιοθετηθούν από τους παρόχους, κάτι που οδήγησε την Apple να στραφεί προς την Intel, πιστεύοντας πως το “Hardware” που προσφέρει θα είναι αποτελεσματικό για τις μελλοντικές της συσκευές.

2 intel 5g modem apple

Σύμφωνα με πολλές αναφορές, η Intel έχει οργανωθεί πολύ καλά πάνω στη μελέτη της 5G τεχνολογίας με έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να δουλεύουν πάνω σε αυτή, με σκοπό να κερδίσει το χαμένο έδαφος από τη Qualcomm και να καταφέρει να υπογράψει τελικά συμβόλαιο με την Apple.

Η ίδια η Intel πριν λίγες ώρες ανέφερε ότι έχει κάνει σημαντική πρόοδο πάνω στα ασύρματα προϊόντα της με προτεραιότητα να επιταχύνει την υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G. H εταιρεία περιμένει πως τα πρώτα 5G Chips θα κυκλοφορήσουν το 2019, νωρίτερα δηλαδή από τη κυκλοφορία της τεχνολογίας 5G. Η T-Mobile για παράδειγμα, ανακοίνωσε χθες, πως το δίκτυό της για τις Η.Π.Α θα διαθέτει 5G ταχύτητες μέσα στο 2020. Κάπου εκεί θα κυμανθούν χρονικά και οι υπόλοιποι πάροχοι.

Διαβάστε επίσης: iPhone X: τι να κάνετε αν δεν λειτουργεί το Face ID

Οι ταχύτητες 5G αναμένεται να είναι από 10 έως 100 φορές ταχύτερες από τη μέση 4G ταχύτητα με τιμές ένα Gigabit το δευτερόλεπτο ή και παραπάνω. Πέραν όμως της ταχύτητας, η τεχνολογία 5G, θα διαθέτει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα τη μείωση των καθυστερήσεων στα δίκτυα.

3 intel 5g chip iphone

Οι φήμες πως η Apple σκέφτεται σοβαρά να συνεργαστεί με την Intel, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με πρόσφατες αναφορές που αναφέρουν πως τα modem chip της Qualcomm, δε θα ενσωματωθούν στα iPhone του 2018.

Όπως ήδη έχουμε ήδη αναφέρει πρόσφατα, η Apple και η Qualcomm, βρίσκονται από την αρχή της χρονιάς στα έδρανα των δικαστηρίων, σε μία κόντρα που όσο ο καιρός περνάει κορυφώνεται. Δε ξέρουμε ακόμα αν η Apple διακόψει τελικά τη συνεργασία με τη Qualcomm. Η Intel από την άλλη είναι μία εταιρεία με μακρά ιστορία στον χώρο της τεχνολογίας και μία τέτοια επιλογή μάλλον δε θα μας απογοητεύσει.

Διαβάστε επίσης: Τέλος εποχής για τα LTE chip της Qualcomm στα επόμενα iPhone / iPad ;

Οι μέχρι τώρα συνεργασίες της Apple, καθώς και οι επιλογές προμηθευτών, δε την έχουν φέρει σχεδόν ποτέ σε δύσκολη θέση, με εξαίρεση ίσως τη φετινή χρονιά όπου είδαμε καθυστερήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα στα iPhone X και Apple Watch Series 3. Πάντως, ακόμα είναι νωρίς. Μιλάμε για κάτι που θα γίνει τουλάχιστον σε δύο με τρία χρόνια από τώρα και που σίγουρα πολλά πράγματα, μπορεί να έχουν αλλάξει δραματικά.