Σύμφωνα με φήμες τα iPad Pro του 2018 θα έρθουν με τον επεξεργαστή Α11Χ Bionic

Σύμφωνα με φήμες τα iPad Pro του 2018 θα έρθουν με τον επεξεργαστή Α11Χ Bionic
ired.gr

Tα επόμενης γενιάς iPad Pro του 2018 θα έρθουν με οκταπύρινο επεξεργαστή, προερχόμενο από την TSMC η οποία έφτασε την υλοποίηση στα 7 nm, σύμφωνα με την Κινεζική ιστοσελίδα MyDrivers.

H δήλωση αυτή, η οποία επικαλείται πηγές μέσα από την αλυσίδα προμηθευτών της Apple, αναφέρεται στον Α11Χ Bionic Chip ο οποίος θα περιλαμβάνει τρεις πυρήνες υψηλής απόδοσης “Monsoon” και πέντε πυρήνες “Mistral” εξαιρετικής ενεργειακής απόδοσης.

Ξέρουμε ότι τα νέα μοντέλα iPhone, είναι τα πρώτα που ενσωματώνουν τον επεξεργαστή Α11 Bionic, ο οποίος έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία των 10 nm.

2 ipad pro 2018 chip

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής ενδέχεται να περιλαμβάνει και τον επόμενης γενιάς Μ11 συνεπεξεργαστή κίνησης, καθώς και τον νευρωνικό μηχανισμό για διάφορες λειτουργίες όπως τη ρύθμιση της αναγνώρισης προσώπου (Face ID) που οι φήμες λένε πως θα ενσωματώνεται στα iPad Pro του 2018.

Αναμφίβολα, ο οκταπύρηνος αυτός επεξεργαστής, θα έχει τρομερή επεξεργαστική ισχύ με τη διαφορά σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά, να είναι αισθητή.

Επί πρόσθετα, οι φήμες σχετικά με το design των iPad Pro του 2018 δε φαίνεται να έχει αλλάξει καθόλου. Όλοι μιλούν για ένα iPhone X, στις 10.5” και στις 12.9” ίντσες, μία παρομοίωση που είναι ναι μεν άτοπη, αλλά από την άλλη μπορεί να μας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα για τα μοντέλα τα οποία θα περιμένουμε.

Διαβάστε επίσης: Νέες τηλεοράσεις 4K 70’’ και 75’’ από την LG

Τα κύρια σημεία, στα οποία αναμένουμε να δούμε αλλαγές, δεδομένoυ ότι η Apple θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή του iPhone X και στα iPad, είναι η έλλειψη του Home Button και τα πολύ μικρά bezels.

Αν συνδυάσουμε και τη προσθήκη του επεξεργαστή A11X Bionic, με τη μορφή που είδαμε παραπάνω, τότε θα έχουμε να κάνουμε ίσως με τα ταχύτερα iPad αλλά και γενικότερα με τις ταχύτερες συσκευές της κατηγορίας των tablet, χωρίς να υπερβάλουμε. Το μόνο αρνητικό για κάποιους είναι πως μάλλον δεν θα δούμε OLED οθόνη στα νέα iPad Pro και μάλλον θα αρκεστούμε με την παραδοσιακή αλλά εξαιρετική LCD Retina οθόνη της Apple.

3 ipad 2018 chip a11x

Συνοψίζοντας

Μετά τη παρουσίαση του iPhone X που είχε τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, φαίνεται τα iPad να “χτίζουν” τη δική τους φημολογική καμπάνια μέχρι και την παρουσίασή τους το 2018. Συνοπτικά, αναμένουμε δύο μοντέλα iPad Pro χωρίς Home Button, με Face ID και με πολύ μικρά bezels. Ερωτήματα προκαλεί το Notch, για το οποίο δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πώς η εταιρεία θα το χειριστεί. Οι τελευταίες φήμες με τη σειρά τους, μας μεταφέρουν στο εσωτερικό της συσκευής, αναφέροντας πως ο επεξεργαστής των συσκευών θα είναι ο οκταπύρηνος A11X Bionic στα 7 nm. Να θυμίσουμε πως η τωρινή γενιά των iPad Pro “φοράει” τον Α10X Fusion στα 10 nm.

Διαβάστε επίσης: Στον δρόμο του iPhone X και τα iPad του 2018

Αν και δεν έχουμε σαφή στοιχεία για την απόδοση των επερχόμενων συσκευών, είμαστε πεπεισμένοι πως θα έχουμε να κάνουμε με δύο συσκευές που αποδίδουν κτηνώδη δύναμη. Μέχρι την κυκλοφορία τους λοιπόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι... υπομονή.