Ο Bill Gates επένδυσε 80 εκατομμύρια δολάρια για να φτιάξει μία έξυπνη πόλη στην Αριζόνα

Ο Bill Gates επένδυσε 80 εκατομμύρια δολάρια για να φτιάξει μία έξυπνη πόλη στην Αριζόνα
ired.gr

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα φήμες, ο Bill Gates φαίνεται πως θέλει να δημιουργήσει το δικό του τεχνολογικό κέντρο στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πιο συγκεκριμένα το AZ Central, τοπικό κανάλι της περιοχής αλλά και το Fox, αναφέρουν πως ο Bill Gates έχει ήδη επενδύσει το εξωπραγματικό ποσό των 80 εκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να φτιάξει μία έξυπνη πόλη κοντά στο Phoenix.

O Gates έκανε την επένδυση μέσω μιας εταιρείας του, η οποία ειδικεύεται στις επενδύσεις. Mέσω της συγκεκριμένης εταιρείας, κατάφερε να αγοράσει περίπου 24.800 στρέμματα γης στην Τόνοπα. To πλάνο έχει να κάνει με την ανέγερση 80.000 σπιτιών, καθώς και με τη χρήση 3.800 στρεμμάτων για βιομηχανική εκμετάλλευση, γραφεία, εμπορικά κέντρα, αυτόνομους λογιστικούς κόμβους κ.α. Επιπλέον, 3.400 στρέμματα θα είναι ελεύθερος χώρος και 470 στρέμματα θα διατεθούν για τη δημιουργία δημοσίων σχολείων.

2 bill gates smart cities

Η έξυπνη πόλη θα σχεδιαστεί με σκοπό να φιλοξενήσει και να προωθήσει δίκτυα υψηλής ταχύτητας, κέντρα δεδομένων, αυτόνομα οχήματα και γενικότερα νέες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με το Belmont Properties, στη περιοχή θα δημιουργηθεί η πόλη Belmont, μία πόλη που θα φιλοξενεί την υψηλή τεχνολογία και διάφορες καινοτόμες ιδέες. Θα πρόκειται για μία πόλη του μέλλοντος, η οποία θα εξυπηρετεί τις τεχνολογικές ανάγκες της ανθρωπότητας. Ουσιαστικά, μιλάμε για τη δημιουργία μιας κοινότητας προτύπου για τον χώρο της τεχνολογικής εξέλιξης, χτισμένη με βάση κάποια ευέλικτα μοντέλα υποδομής.

Διαβάστε επίσης: 4 apps "κόκκινο πανί" για τις ανεπιθύμητες κλήσεις

Η επιλογή πάντως της περιοχής, μόνο τυχαία δεν είναι. Σύμφωνα με τον Ρόναλτ Σο, Τεχνολογικό Σύμβουλο της πολιτείας της Αριζόνα, τονίζει πως η περιοχή που θα χτιστεί η νέα πόλη του Gates είναι αρκετά προνομιούχα, αφού κοντά της θα έχει τον αυτοκινητόδρομο Ι-11 ο οποίος θα περνάει από τη Βέλμοντ και θα καταλήγει στο Las Vegas.

Γενικότερα, έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια σχετικά με τη δημιουργία έξυπνων πόλεων και στα επόμενα χρόνια περιμένουμε σημαντικά βήματα εξέλιξης προς αυτή τη κατεύθυνση.

3 bill gates smart city

Ο Bill Gates είναι γνωστός ως ένας από τους πιο καινοτόμους ανθρώπους του πλανήτη. Είναι ο ιδρυτής της Microsoft και μόνο γι’ αυτό αυτό, ο πλανήτης του χρωστάει πολλά. Παράλληλα, η ιδέα να κατασκευάσει μία πόλη “αφιερωμένη” στη τεχνολογία, δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος παρ’ όλο που από το 2008 έφυγε από τη Microsoft για να ασχοληθεί με τις φιλανθρωπίες, συνεχίζει να δείχνει την αγάπη του για έναν τομέα που τον ανέδειξε.

Ίσως τελικά μία τέτοια πόλη να αποδειχτεί φορέας νέων τεχνολογιών τις οποίες θα δούμε συντομότερα από το αναμενόμενο. Επιπλέον, δε ξέρουμε κατά πόσο είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Gates επιλέγει μία περιοχή για τη καινούργια του πόλη η οποία δεν απέχει και υπερβολικά πολύ μακριά, από τη Silicon Valley.

Διαβάστε επίσης: 10 τρόποι να κερδίσετε χώρο στο iPhone σας

Εσάς πώς σας φαίνεται η ιδέα μιας smart πόλης; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.