iOS 11: πώς να συγχρονίσετε τα δεδομένα της “Υγείας” μέσω iCloud στο iPhone και στο iPad

iOS 11: πώς να συγχρονίσετε τα δεδομένα της “Υγείας” μέσω iCloud στο iPhone και στο iPad
ired.gr

Με τον ερχομό του iOS 11 η Apple μας δίνει τη δυνατότητα να συγχρονίσουμε τα δεδομένα της εφαρμογής “Υγεία” στο iCloud, ώστε να τα έχουμε διαθέσιμα σε iPhone και iPad ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, μέσω αυτής της λειτουργίας, τα δεδομένα θα μπορούν να ενημερώνονται διαρκώς από οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιούμε, χωρίς να χρειαστεί να επαναφέρουμε όλο το “backup” από την αρχή.

Το iCloud πλέον, μπορεί να συγχρονίσει μεγάλη ποικιλία δεδομένων της εφαρμογής “Υγεία”, όπως για παράδειγμα τους καρδιακούς παλμούς, την καταγραφή του ύπνου και τη μέτρηση των βημάτων που διανύουμε. Επίσης, μπορεί να συγχρονίσει πηγές και συνδεδεμένες συσκευές με το Medical ID μας.

4 sync health data ios 11

Σε αυτόν λοιπόν τον οδηγό, θα σας αναλύσουμε πλήρως τα βήματα που χρειάζονται, για τον συγχρονισμό των δεδομένων της υγείας μας μέσω iCloud μεταξύ των συσκευών, iPhone και iPad.

Πώς να συγχρονίσουμε τα δεδομένα της υγείας μέσω iCloud σε iPhone και iPad

Αρχικά θα πρέπει να ανοίξουμε τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής. Στη συνέχεια επιλέγουμε την μπάρα στο πάνω μέρος που αναφέρει το “Apple ID” μας. Εκεί θα δούμε διάφορες επιλογές. Εμείς θα επιλέξουμε την ενότητα iCloud και στη συνέχεια αφού βρούμε την εφαρμογή “Υγεία”, επιλέγουμε να ανοίξουμε τον πράσινο διακόπτη στα δεξιά της εφαρμογής. Αν πάλι θέλουμε να διακόψουμε τον συγχρονισμό των δεδομένων της εφαρμογής “Υγεία” με το iCloud, κλείνουμε τον διακόπτη.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Το νέο “Κέντρο ειδοποιήσεων”, απλά και κατανοητά

Συνοπτικά λοιπόν, όπως θα δείτε και στις φωτό παρακάτω, η διαδικασία έχει ως εξής: Ρυθμίσεις > Apple ID > iCloud > Υγεία > Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση του διακόπτη.

2 health apple watch to iphone icloud

3 icloud apple watch iphone health

Αυτό ήταν όλο!

Εν τέλει, μπορείτε πλέον να συγχρονίσετε τα δεδομένα της υγείας με το iCloud και να τα έχετε διαθέσιμα όποτε εσείς το επιθυμείτε, στις iOS συσκευές σας. Για ορισμένους είναι ένα αναγκαίο χαρακτηριστικό, για τις περιπτώσεις που εύχονταν να μπορούν να διαχειρίζονται τα δεδομένα της υγείας τους από οποιαδήποτε συσκευή iOS.

Διαβάστε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε την λειτουργία “True Tone” στα iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X και iPad Pro 9.7

Αν κάτι από τα παραπάνω σας προκαλεί απορίες, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε στα σχόλια.