O νέος browser Firefox Quantum είναι πλέον γεγονός

O νέος browser Firefox Quantum είναι πλέον γεγονός
ired.gr

Ο πρόσφατος browser της Mozilla, Firefox Quantum, είναι απίστευτα γρήγορος και έτοιμος να διαχειριστεί όλα τα παράθυρα που θα του αναθέσετε, μετά από δύο μήνες σε φάση δοκιμών.

Ο Nick Nguyen, αντιπρόεδρος του Firefox, μιλώντας στο Mashable, τόνισε με αρκετές επιφυλάξεις: Θα δώσουν οι φίλοι του Google Chrome μία ευκαιρία στο νέο Firefox; O μεγαλύτερος φόβος μου είναι πως ο κόσμος δε πρόκειται να τον δοκιμάσει. Πρόκειται για μία νέα κυκλοφορία, που όπως όλες, αποσκοπεί στο να κάνει τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη. Αν όμως ο κόσμος δε χρησιμοποιήσει το προϊόν σου, δε σου δίνει και την ευκαιρία να καλυτερεύσεις τη ζωή του.

Η εταιρεία (Mozilla) πάντως, έχει μεγάλα πλάνα. Ο Nguyen δε πρόκειται να ηρεμήσει μέχρι ο νέος browser να ξεπεράσει τον Google Chrome και να γίνει ο βασικός περιηγητής των χρηστών, όπως δήλωσε o ίδιος στο Mashable.

3 firefox quantum

Ο συγκεκριμένος browser σίγουρα είναι πολύ γρήγορος, αφού σε ανοιχτού κώδικα τεστ που διεξήχθη, ο Firefox Quantum φόρτωσε έναν αριθμό διάσημων ιστοσελίδων, πριν τον Chrome. Ο Chrome ήταν πιο γρήγορος μόνο στις σελίδες της Google.

Ως προς τους αριθμούς, ο Firefox Quantum χρησιμοποιεί 30% λιγότερη μνήμη από τους ανταγωνιστές Safari και Chrome σε περιβάλλον Windows. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να έχουν 30% περισσότερα παράθυρα ανοικτά, χωρίς ο browser να κολλάει ή να δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει.

Διαβάστε επίσης: Νέες τηλεοράσεις 4K 70’’ και 75’’ από την LG

Παράλληλα, ο Firefox Quantum, έχει ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό. Όταν φορτώνει σελίδες με πολλά γραφικά, φροντίζει να εμφανίζει άμεσα το περιεχόμενο, για να μην βαριέται και δυσανασχετεί ο χρήστης.

Ο Firefox ήταν από τους πιο καινοτόμους browser της αγοράς. Η κακή διαχείριση της εταιρείας καθώς και η εξαιρετική δουλειά από τη Google πάνω στον Chrome, οδήγησαν στον υποβιβασμό του τα τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε η συγκεκριμένη έκδοση να αποτελέσει μία νέα αποχή για τον browser που όλοι αγαπήσαμε και να τον επαναφέρει στις πρώτες επιλογές των χρηστών. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως η ομαλότητα και η ταχύτητα είναι που ανέδειξαν τον Google Chrome. Μήπως όμως o Firefox Quantum ήρθε για να ανατρέψει τις μέχρι τώρα ισορροπίες;

Αν θέλετε να κατεβάσετε τον νέο Firefox Quantum μεταβείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ο CEO της Microsoft υποτιμά τα iPad της Apple

Εσείς πιστεύετε πως αξίζει μία ευκαιρία; Πείτε μας στα σχόλια.