Τα μελλοντικά HomePod θα μπορούσαν να ενσωματώνουν τεχνολογία Face ID

Τα μελλοντικά HomePod θα μπορούσαν να ενσωματώνουν τεχνολογία Face ID
ired.gr

Μία νέα φήμη του περασμένου Σαββατοκύριακου, η οποία προέρχεται από την εφοδιαστική αλυσίδα της Apple, αναφέρει πως οι συσκευές HomePod του μέλλοντος, θα μπορούσαν να έρχονται με κάμερες που ενσωματώνουν αισθητήρες 3D με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, Face ID δηλαδή, όπως πρόσφατα είδαμε στο iPhone X.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Inventec Appliances David Ho, ανέφερε πρόσφατα πως η εταιρεία του βλέπει μία τάση προς την υιοθέτηση τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπου από διάφορα έξυπνα ηχεία, χωρίς να κατονομάζει ξεκάθαρα κάποιο συγκεκριμένο.

Ο Ho έκανε αυτό το σχόλιο στο πρόσφατο συνέδριο της εταιρείας. Οι αναλυτές ακούγοντας και αναλύοντας κατ’ επέκταση τα λόγια του, θεώρησαν πως “φωτογραφίζει” τη νέα γενιά HomePod της Apple.

2 home pod apple

Η Inventec Appliances είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής για τα AirPod και HomePod της Apple. Παράλληλα όμως, κατασκευάζει και τα smartphone της Xiaomi, τις συσκευές της Fitbit και τα ηχεία της Sonos, μεταξύ άλλων. Δεδομένων των ισχυρών δεσμών της εταιρείας με την Apple, ο αναλυτής Jeff Pu προβλέπει πως το σχόλιο του Ho, αφορά την ενσωμάτωση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου Face ID στο HomePod της Apple για το 2019.

Διαβάστε επίσης: iPhone X: πώς να επιβιώσετε χωρίς Home button

"Βλέπουμε τις τάσεις των μηχανικών να σχεδιάζουν έξυπνα ηχεία τα οποία δεν θα έρθουν μόνο με αναγνώριση φωνής, αλλά θα υιοθετούν χαρακτηριστικά όπως αναγνώριση εικόνας και προσώπου", είπε χαρακτηριστικά ο Ho προς τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά το συνέδριο της Inventec Appliances. Ο Ho συνεχίζοντας επισήμανε πως η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου κάνει τη ζωή των ανθρώπων πολύ πιο άνετη και παράλληλα τη χρήση της συσκευής ευκολότερη.

3 home pod apple 2019

Η κυκλοφορία του HomePod έχει προγραμματιστεί από την Apple για τον Δεκέμβριο, αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία. Το επερχόμενο έξυπνο ηχείο, που αποκαλύφθηκε στο WWDC του Ιουνίου, ειδικεύεται στη μουσική, προσφέροντας υψηλή ποιότητα ήχου, ενώ ενσωματώνει εκπληκτικά τη Siri. Ένα πολύ βασικό του χαρακτηριστικό, είναι η δυνατότητα αναγνώρισης του χώρου, προσαρμόζοντας έτσι τις ρυθμίσεις αναπαραγωγής του ήχου για τη μέγιστη δυνατή ποιότητα.

Επιπλέον, πριν ακόμα την ανακοίνωση της συσκευής, οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει, είχαν συνδεθεί με την Inventec Appliances.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη "jailbroken" συσκευή iPhone X με iOS 11.1.1 έκανε την εμφάνισή της

Δύο σκέψεις

Από τη στιγμή που ο David Ho δε κατονομάζει επίσημα σε ποια εταιρεία αναφέρεται, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Αυτό όμως που είναι εκπληκτικό, είναι το γεγονός πως ενώ ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει το φετινό μοντέλο του HomePod της Apple, έχουν ξεκινήσει ήδη οι φήμες για το επόμενο. Εδώ που τα λέμε όμως, προτεραιότητα στον “αγώνα” για το ποια εταιρεία θα ενσωματώσει πρώτη την αναγνώριση προσώπου στα έξυπνα ηχεία της, η Apple έχει το πάνω χέρι. Ειδικά μετά την πετυχημένη υλοποίηση του Face ID στο iPhone X, αναμένουμε πολλά πράγματα από τη συγκεκριμένη τεχνολογία, αφού στο μέλλον θα βελτιωθεί αισθητά διευρύνοντας το λειτουργικό της πεδίο.