Νέες τηλεοράσεις 4K 70’’ και 75’’ από την LG

Νέες τηλεοράσεις 4K 70’’ και 75’’ από την LG
ired.gr

Η LG έχει μία μακρά ιστορία στο χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών, η οποία ξεκινά από τα κινητά τηλέφωνα και φτάνει μέχρι και τα πλυντήρια. Ένας από τους τομείς στους οποίους έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο, είναι αυτός των τηλεοράσεων. Μαζί με τη Samsung, είναι στη κορυφή των κατασκευαστών του συγκεκριμένου χώρου, αφού οι υλοποιήσεις των panel που έχουν σχεδιάσει είναι εντυπωσιακές με εκπληκτικές αναλογίες, προσφέροντας τη καλύτερη δυνατή εμπειρία θέασης.

Πρόσφατα λοιπόν, η LG παρουσίασε δύο καινούργια μοντέλα Smart τηλεοράσεων, τα οποία υπόσχονται να μετατρέψουν το σπίτι, σε ένα ατελείωτο cinema. Ως προς τις διαστάσεις οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα, να κινηθούν ανάμεσα σε δύο επιλογές. Η μία επιλογή αφορά το μοντέλο 70UJ675V των 70’’ και η δεύτερη επιλογή έχει να κάνει με το μοντέλο 75UJ675V των 75’’. Και οι δύο τηλεοράσεις ανήκουν στη κατηγορία Ultra HD 4K Smart TV.

Πάμε όμως να κάνουμε μία αναλυτική παρουσίαση, με σκοπό να δούμε τι ακριβώς θα συναντήσουμε στις δύο νέες τηλεοράσεις της LG.

2 lg tv 70 75

Οθόνη

Tι να πρωτοπεί κανείς για τα panel της LG. Στα συγκεκριμένα μοντέλα έχουμε οθόνες ανάλυσης 4K (ανάλυση 3840 Χ 2160 και για τις δύο), με πολύ ζωντανά χρώματα και εξαιρετικές γωνίες θέασης. Πλέον, μέσω της τεχνολογίας True Color Accuracy, τα χρώματα βελτιώνονται με σκοπό να αγγίξουν την πραγματικότητα, χωρίς να φτάνουν στην υπερβολή. Ο θεατής με άλλα λόγια, θα μπορεί να δει οτιδήποτε θέλει σε μεγάλο μέγεθος αφενός και με την απόλυτη φυσικότητα εικόνας που θα του παρέχεται, αφετέρου. Θα νιώθει πως αυτό που βλέπει διαδραματίζεται μπροστά του.

HDR

Ως προς τις περαιτέρω τεχνολογίες που ενσωματώνουν οι νέες τηλεοράσεις της LG, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το πολυσυζητημένο HDR. Εδώ η LG, έχει κάνει φανταστική δουλειά, αφού έχει ενσωματώσει το πρότυπο HDR10 και το Active HDR, το οποίο ουσιαστικά “μαζεύει” τις ατέλειες του πρώτου. Το HDR στην πραγματικότητα είναι υπεύθυνο για τα εφέ βάθους στην εικόνα, προσδίδοντας μία πιο ζωηρή χροιά στη θέαση.

Στα πιο σύνθετα τώρα, βλέπουμε την ύπαρξη της τεχνολογίας ελέγχου φωτισμού, μέσω της οποίας ενισχύονται οι λεπτομέρειες και ο οπίσθιος φωτισμός, “σπάζοντας” την εικόνα σε διαφορετικά μπλοκ, ξεχωριστής αντίθεσης.

Διαβάστε επίσης: H Google θεωρεί το Phising και το Keylogging ως τις βασικές απειλές για τους χρήστες

Ήχος

Η συνεργασία της LG με τη κορυφαία Harman - Kardon, ανεβάζει τον ήχο σε άλλα επίπεδα. Η κρυστάλλινη αίσθηση και το εύρος που καλύπτεται, αναβαθμίζουν συνολικά τη ποιότητα θέασης.

Σχεδιασμός

Το design και των δύο μοντέλων μετατρέπει τις τηλεοράσεις της LG σε κοσμήματα για το χώρο σας. Τα λεπτά προφίλ, προσφέρουν διάκριση και κομψότητα, αγκαλιάζοντας με όμορφο τρόπο την οθόνη.

3 lg tv 70 75

Λειτουργικό

Το webOS είναι μία πολύ πετυχημένη συνταγή της LG, η οποία ενσωματώνεται στις smart τηλεοράσεις της εταιρείας. Τα δύο μοντέλα που εξετάζουμε, έρχονται με την έκδοση 3.5, η οποία δίνει πολλές επιλογές στον χρήστη ώστε να περιηγηθεί στο ίντερνετ και ταυτόχρονα να έχει πρόσβαση στις αγαπημένες του υπηρεσίες, όπως YouTube, Netflix και Amazon.

Τιμές

Για τον μεγάλο αδερφό των 75’’ η τιμή στα επίσημα καταστήματα κυμαίνεται στα 2.999€ ενώ στην ανεξάρτητη αγορά οι τιμές ξεκινούν από τα 2.699€. Ο μικρός αδερφός των 70’’ έρχεται στα 1.999€ για τα επίσημα καταστήματα και παραδόξως, λίγο παραπάνω για την ανεξάρτητη αγορά ξεκινώντας από τα 2.199€.

Διαβάστε επίσης: Οι πωλήσεις του iPhone X θα οδηγήσουν την Apple στην κορυφή των κατασκευαστών smartphone

Συμπέρασμα

Πρόκειται για δύο εξαιρετικές τηλεοράσεις, που όντως θα μετατρέψουν το σπίτι σας σε ένα μικρό cinema. Αν θέλετε τη γνώμη μας, θα πρέπει να έχετε χώρο να τις τοποθετήσετε λόγω των μεγάλων διαστάσεών τους και αφετέρου την ανάλογη απόσταση θέασης μιας και η παρακολούθηση από κοντινή απόσταση, δεν ενδείκνυται. Αν και οι τιμές για κάποιους είναι απαγορευτικές, θα προσπαθήσουμε να σας ενθαρρύνουμε λέγοντάς σας πως μιας και οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, μπορείτε να περιμένετε για κάποιες προσφορές στα συγκεκριμένα μοντέλα. Αν πάλι σας φαίνονται τόσο δελεαστικές και δεν μπορείτε να κάνετε υπομονή, εμείς σας ευχόμαστε από τώρα να είναι “καλορίζικες”.