Ο CEO της Microsoft υποτιμά τα iPad της Apple

Ο CEO της Microsoft υποτιμά τα iPad της Apple
ired.gr

Η προηγούμενη εβδομάδα πραγματικά μας προσέφερε έναν καταιγισμό τεχνολογικών εξελίξεων, με τα φώτα να πέφτουν πάνω στα προβλήματα του iPhone X, γνωστά ως Coldgate και Green line of Death. Λογικό λοιπόν, ήταν να “χάσουμε” κάποια άλλα “τεχνολογικά κουτσομπολιά”, τα οποία δεν τα λες και αδιάφορα.

Πιο συγκεκριμένα, λίγοι αντιλήφθηκαν την “τσιμπιά” στην Apple από τον CEO του αντιπάλου στρατοπέδου, της Microsoft δηλαδή, Satya Nadella, σε πρόσφατο ταξίδι του στην Ινδία.

Επρόκειτο για ένα ταξίδι “εντυπωσιασμού”, με σκοπό να τονίσει την αλλαγή της εταιρείας σε ορισμένους τομείς.

Διαβάστε επίσης: Καταλυτικό το iPhone X για 5 νέες τεχνολογίες

Η δουλειά που έχει κάνει ο Nadella σχετικά με τη προώθηση της εταιρείας στο σύγχρονο κόσμο και σε κάποιες περιπτώσεις με ανταγωνιστική διάθεση προς την Apple, είναι πραγματικά αξιέπαινη.

Αυτό, ο ίδιος φαίνεται να το έχει καταλάβει και πράγματι δε διστάζει να κάνει και διάφορα “πειραγματάκια”, σχετικά με την Apple.

2 apple microsoft ipad

Τι ακριβώς συνέβη;

Όπως αναφέρει το TechRadar, περπατώντας ο Nadella μέσα σε ένα δωμάτιο, κοίταξε κάποια στιγμή τον ανταποκριτή του προαναφερθέντος περιοδικού και έναν συνάδελφό του, οι οποίοι είχαν iPads και γελώντας, τους είπε χαρακτηριστικά: “Σίγουρα χρειάζεται να πάρετε ένα αληθινό computer”.

Γενικότερες παρατηρήσεις

Είναι εκπληκτικός ο τρόπος όπου αντίπαλες κατά κανόνα εταιρείες ενώνονται, με σκοπό να δυσφημίσουν την Apple. H Microsoft για παράδειγμα, ακόμα επιμένει πως οι υπολογιστές που “φοράνε” τα Windows 10, μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από τους Mac της Apple.

Eπιπλέον, η κόντρα δε σταματά μόνο σε επίπεδο λογισμικού, αλλά επεκτείνεται και σε επίπεδο συσκευών, αφού η Microsoft “γέλασε” στον ισχυρισμό της Apple πως τo iPad Pro, είναι ένας υπολογιστής. Ένα μάλιστα από τα στελέχη της, κατηγόρησε ευθέως την Apple πως το iPad Pro, είναι ένα τρανό παράδειγμα με τον οποίο η εταιρεία αντιγράφει την Microsoft.

Πάντως η Microsoft δεν είναι μόνη της στον αγώνα εναντίον της Apple, αφού δε πέρασαν πολλές μέρες από την δυσφήμιση της Samsung, σχετικά με τη κυκλοφορία της επετειακής συσκευής, iPhone X.

Aν και η Apple αγνοεί εντελώς τις κατηγορίες εναντίον της, δεν μένει εντελώς αμέτοχη. Πέρσι ας πούμε, ο ανώτερος αντιπρόεδρός της σχετικά με το παγκόσμιο marketing, Phil Schiller, επισήμανε πως το να χρησιμοποιεί κάποιος ένα παλιό PC, είναι “πραγματικά λυπηρό”.

3 apple microsoft ipad

Αν και το σχόλιο του Nadella ήταν καθαρά σχόλιο εντυπωσιασμού, ο ίδιος πιστεύει πως η Microsoft είναι διαφορετική από την Apple και από τη Google.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο TechRadar: “Δεν αμφισβητώ την επιτυχία της Apple και της Google. Είμαστε όμως τελείως διαφορετικές εταιρείες. Εμείς, δεν είμαστε κάτι σαν μεσάζοντες στην αγορά. Είμαστε ένα εργαλείο δημιουργίας και δεν κατασκευάζουμε πολυτελή αγαθά. Δημιουργούμε τεχνολογίες, πάνω στις οποίες οι άλλοι μπορούν να χτίσουν".

Ναι, ο Nadella έχει “σπρώξει” την Microsoft. Αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λέει. Αν εξετάσουμε το πολύ πρόσφατο παρελθόν, Google και Apple καινοτομούν, η καθεμία στον τομέα της και σε τεχνολογίες πάνω στις οποίες οι “άλλοι θα χτίσουν”. Ας πούμε, το νέο Face ID της Apple, άλλαξε τα δεδομένα αναγνώρισης κατόχου της συσκευής, δίνοντας το στίγμα και στους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Διαβάστε επίσης: iPhone X - Οδηγεί τις εξελίξεις στην αναγνώριση κατόχου συσκευής

Μήπως ο Nadella είναι λίγο υπερβολικός τελικά;