iOS 11: δείτε πώς να σταματήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο App Store

iOS 11: δείτε πώς να σταματήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο App Store
ired.gr

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που έφερε το iOS 11, είναι και το ανανεωμένο App Store, το οποίο είναι πλέον πιο φιλικό στο χρήστη. Για παράδειγμα, τώρα μπορούμε να βρίσκουμε πολύ πιο εύκολα τις “top” εφαρμογές ή παιχνίδια.

Κάνοντας περιήγηση μέσα στο τεράστιο πλήθος εφαρμογών και παιχνιδιών, καθώς και στην ενότητα “Σήμερα”, θα παρατηρήσετε την ύπαρξη κάποιων βίντεο, τα οποία έχουν σκοπό να διαφημίσουν την εκάστοτε εφαρμογή, να παρουσιάσουν το περιεχόμενό της και κατά κανόνα είναι μικρής διάρκειας.

Όπως όμως γνωρίζετε, αλλά και να μη το γνωρίζετε το μαθαίνετε τώρα, τα βίντεο γενικά, καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα δεδομένων (MB όπως λέμε). Οπότε σε πολλές περιπτώσεις που μπορεί να έχετε μείνει με λίγα MB, να θέλετε να αποφύγετε τις ενεργοβόρες ενέργειες όπως την αναπαραγωγή των βίντεο.

Πλοηγούμενοι στο App Store λοιπόν, θα δούμε ότι τα βίντεο αναπαράγονται “αυτόματα”, χωρίς εμείς να επιλέξουμε την αντίστοιχη επιλογή “Play”, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν τα δεδομένα μας.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός ενεργοποίησης του Face ID στο iPhone X

Σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό, θα σας παρουσιάσουμε τον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε να αποτρέψουμε την αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο, στο App Store του iOS 11.

Αρχικά δεν χρειάζεται να ανοίξετε την εφαρμογή του App Store. Όλα θα γίνουν από τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής. Ανοίγουμε λοιπόν τις “Ρυθμίσεις”.

2 ios 11 app store video

Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην ενότητα “iTunes και App Store”

3 ios 11 app store video

Εκεί θα δούμε την ενότητα που γράφει “Αυτόμ. αναπαραγωγή βίντεο”.

4 ios 11 app store video

Αφού την επιλέξουμε, μας εμφανίζονται τρεις επιλογές:

Η πρώτη, είναι το “Ναι”, όπου αν την επιλέξουμε, επιτρέπουμε η αναπαραγωγή των βίντεο να γίνεται αυτόματα.

Η δεύτερη, είναι η επιλογή “Wi-Fi μόνο”, μέσω της οποίας ναι μεν επιτρέπουμε την αναπαραγωγή των βίντεο, αλλά μόνο όταν είμαστε συνδεδεμένοι σε κάποιο δίκτυο Wi-Fi.

Η τρίτη είναι το “Όχι”, με το οποίο δεν επιτρέπουμε καθόλου την αναπαραγωγή βίντεο, χωρίς εμείς να το επιθυμούμε.

5 ios 11 app store video

Ανάλογα με την επιλογή που θα κάνουμε, μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τα βίντεο του App Store, στο νέο iOS 11.

Επιπλέον, σε περίπτωση που δε το προσέξατε, κάτω από τις τρεις επιλογές που αναφέραμε παραπάνω, υπάρχει ένα μικρό κείμενο που εξηγεί πως στη περίπτωση χαμηλής στάθμης της μπαταρίας ή αργής σύνδεσης στο διαδίκτυο, η αυτόματη αναπαραγωγή θα απενεργοποιείται.

6 ios 11 app store video

Σας αναλύσαμε ακριβώς την διαδικασία με την οποία μπορείτε να ρυθμίσετε την αναπαραγωγή των βίντεο στο νέο App Store του iOS 11, προστατεύοντας τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (MB) από την αλόγιστη κατανάλωσή τους.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το “Στιγμιότυπο οθόνης”

Εσάς, πώς σας φαίνεται το νέο App Store στο iOS 11; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.