iPhone X: χρήστες καταγγέλουν προβλήματα με το ακουστικό της συσκευής

iPhone X: χρήστες καταγγέλουν προβλήματα με το ακουστικό της συσκευής
ired.gr

Ένας περιορισμένος αλλά συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ιδιοκτητών συσκευών iPhone X. ισχυρίζονται πως ακούνε ενοχλητικούς βόμβους μέσα από το ακουστικό των συσκευών τους, όταν ο ήχος είναι σε υψηλό ή στο υψηλότερο επίπεδο.

Γύρω στους 25 χρήστες, όπως διαβάζουμε στον ιστότοπο MacRumors, αναφέρονται στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ αναφορές είχαν υπάρξει σε Reddit και Twitter μετά τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας της συσκευής, χωρίς όμως να δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα, αφού οι περιπτώσεις ήταν κάτι λιγότερο από ελάχιστες.

Οι ενοχλητικοί αυτοί θόρυβοι εμφανίζονται στις περιπτώσεις κλήσεων, αναπαραγωγής ήχου, βίντεο με ήχο κ.α. όταν η ένταση βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Το φαινόμενο μέχρι στιγμής, δεν αφορά συγκεκριμένες εκδόσεις του iPhone X ή του λογισμικού iOS.

2 iphone x speaker

Αγαπώ τη συσκευή μου, αλλά αναρωτιέμαι αν κάποιος άλλος αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ακουστικό της συσκευής, ακούγοντας έναν ήχο σαν να σπάει ή να βουίζει κάτι, όταν η ένταση είναι στο τέρμα, αναφέρει ένας χρήστης στο forum του MacRumors. Το παρατήρησα σε συγκεκριμένα τραγούδια και στο Ringtone, το οποίο είχα αγοράσει από το iTunes Store, συνεχίζει.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το ακουστικό στο επάνω μέρος της συσκευής, λειτουργεί και σαν ηχείο, ώστε να προσφέρεται stereo ήχος από τα δύο ηχεία στο επάνω και κάτω μέρος της συσκευής. Αυτή η “τεχνολογία” υφίσταται από το περσινό μοντέλο, iPhone 7.

Κατόπιν αιτήματος του MacRumors, για κάποιο σχόλιο σχετικά με το νέο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, η Apple, δεν απάντησε.

Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο φαινόμενο συμβαίνει μέσω της παραμόρφωσης του ήχου, αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ζήτημα λογισμικού ή υλικού, άρα μιλάμε για ελαττωματικές συσκευές, που επηρεάζει το ακουστικό της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Φαινόμενο Coldgate παρατηρείται στην οθόνη του νέου iPhone X

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως πριν κάποιους μήνες, τα iPhone 8 και 8 Plus, είχαν παρουσιάσει πρόβλημα με το ακουστικό κατά τη διάρκεια των κλήσεων, κάτι που διορθώθηκε με την αναβάθμιση του iOS 11.0.2.

Η διαφορά μεταξύ των δύο ζητημάτων, είναι πως στο iPhone 8 δεν υπήρχαν προβλήματα με την αναπαραγωγή του ήχου, οπότε το ζήτημα περιοριζόταν μόνο στις κλήσεις.

Η εταιρία έχει ήδη αντικαταστήσει τα iPhone X που έχουν το πρόβλημα με το ακουστικό, όπως αναφέρουν ορισμένοι πελάτες, με σκοπό να συγκεντρώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους μηχανικούς να εξετάσουν καλύτερα το πρόβλημα και να βρουν αν τελικά είναι αστοχία υλικού ή ζήτημα λογισμικού.

3 iphone x speaker

Ορισμένα σχόλια

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία έξαρση προβλημάτων για τη συσκευή iPhone X. Να θυμίσουμε τα προβλήματα με το φαινόμενο Coldgate, όπου η οθόνη κάποιων συσκευών δεν ανταποκρίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και το φαινόμενο με την πράσινη κάθετη γραμμή, που εμφανίστηκε στην οθόνη κάποιων iPhone X.

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, δεν πρόκειται για φαινόμενα που έχουν επηρεάσει μεγάλο μέρος συσκευών. Ήδη το Coldgate, η Apple ανακοίνωσε πως θα το διευθετήσει, με αναβάθμιση λογισμικού. Όσο για τα προβλήματα με την πράσινη γραμμή στην οθόνη και τώρα με το ακουστικό, δεν έχουμε επίσημη απάντηση από την εταιρία.

Ελπίζουμε τελικά να πρόκειται όντως για μεμονωμένες περιπτώσεις και να μην υπάρξει έξαρση κανενός εκ των δύο φαινομένων, αφού κάτι τέτοιο θα πλήξει κατά πολύ το “image” της Apple, αλλά και της συσκευής iPhone X. Μέχρι στιγμής είμαστε στα πλαίσια που μπορούμε να μιλάμε για αποδεκτή αστοχία συσκευών, μέσα στα τόσα εκατομμύρια μονάδων παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Πράσινη γραμμή εμφανίστηκε στην οθόνη κάποιων iPhone X

Αν είστε κάτοχος πλέον του iPhone X και παρατηρείτε κάτι από τα παραπάνω, σας προτείνουμε να καταφύγετε σε κάποιον επίσημο αντιπρόσωπο, συζητώντας τις επόμενες ενέργειες σχετικά με τη συσκευή σας.