Πράσινη γραμμή εμφανίστηκε στην οθόνη κάποιων iPhone X

Πράσινη γραμμή εμφανίστηκε στην οθόνη κάποιων iPhone X
ired.gr

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα φαίνεται πως δεν κυλούν και πολύ ομαλά για την Apple. Μετά το πρόβλημα που αναφέραμε πριν κάποιες ώρες σχετικά με τη μη απόκριση της οθόνης του iPhone X σε χαμηλές θερμοκρασίες (φαινόμενο coldgate), ένα άλλο πρόβλημα φαίνεται να κάνει την εμφάνισή του.

Μέχρι στιγμής, 35 περίπου χρήστες έχουν αναφέρει, δημοσιεύοντας και το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, πως μία πράσινη γραμμή εμφανίζεται αριστερά ή δεξιά εκτεινόμενη κάθετα στην οθόνη του iPhone X. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για ελαττωματικές συσκευές, στον τομέα της οθόνης ενώ το πρόβλημα χαρακτηρίστηκε ως "η πράσινη γραμμή του θανάτου".

2 green line display iphone x

Η Apple δεν έχει απαντήσει ακόμη στα μέχρι τώρα δημοσιεύματα, σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Αυτό που κάνει εντύπωση σε αρκετούς, είναι πως οι συσκευές αυτές, δεν παρουσίασαν το πρόβλημα από την αρχή, αλλά μόνο αφού πέρασε κάμποσος καιρός χρήσης. Επιπλέον, να αναφέρουμε πως δε περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένους παρόχους ή συγκεκριμένη έκδοση χωρητικότητας της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Αυτόματη απάντηση κλήσεων

Αυτή τη στιγμή, οι χρήστες που καταγγέλουν το πρόβλημα, ανέρχονται στους 35, με κάποιους να ανησυχούν λέγοντας, πως από τη στιγμή που οι συσκευές παρουσίασαν το πρόβλημα εν καιρώ, είναι πιθανό τα κρούσματα να αυξηθούν στο προσεχές διάστημα.

Η εταιρεία προς το παρόν έχει διαθέσει γύρω στις 30 εκατομμύρια μονάδες iPhone X, οπότε για να είμαστε ειλικρινείς, οι 35 ελαττωματικές περιπτώσεις δεν είναι μεγάλος αριθμός και θα μπορούσαμε να τις δικαιολογήσουμε.

Μέχρι στιγμής μία θεωρία που εξηγεί το πρόβλημα, αναφέρει πως πρόκειται για ηλεκτρολογικής φύσεως δυσλειτουργία, που έχει να κάνει με την κακή παροχή ρεύματος στη γραμμή που εμφανίζονται τα πράσινα subpixels. Συμπληρώνει λέγοντας πως και πέρσι, κάποιες συσκευές της Samsung παρουσίασαν το ίδιο πρόβλημα, με τη μόνη διαφορά πως το χρώμα της γραμμής που είχε δημιουργηθεί να είναι το ροζ.

3 iphone x display green line

Στην παρούσα φάση, κανείς δε μπορεί να ξέρει αν μιλάμε σίγουρα για πρόβλημα στο Hardware της συσκευής ή αν τελικά είναι ένα πρόβλημα στο λογισμικό, που θα μπορούσε να λυθεί με μία αναβάθμιση, όπως θα γίνει με την περίπτωση του coldgate, σύμφωνα με την Apple. Αυτό όμως που δεν πρέπει να παραλείψουμε είναι και το γεγονός πως οι χρήστες ακόμα και μετά την επαναφορά της συσκευής σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, συνέχισαν να διαπιστώνουν το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Φαινόμενο Coldgate παρατηρείται στην οθόνη του νέου iPhone X

Καταλήγοντας

Συμπεραίνουμε πως τις τελευταίες μέρες το iPhone X, παρουσιάζει κάποια προβλήματα τα οποία ευελπιστούμε να αποκατασταθούν άμεσα. Στη περίπτωση που το εν λόγω πρόβλημα αποδειχθεί πως δεν αφορά το λογισμικό, η Apple λογικά θα προχωρήσει σε αντικατάσταση των συγκεκριμένων συσκευών. Από τη στιγμή όμως που η εταιρεία δεν έχει λάβει επίσημα θέση, όλες οι διαπιστώσεις είναι σε θεωρητικό ακόμη επίπεδο.