Φήμες αναφέρουν πως η Apple εργάζεται πάνω σε ένα AR headset για το 2019-2020

Φήμες αναφέρουν πως η Apple εργάζεται πάνω σε ένα AR headset για το 2019-2020
ired.gr

H Apple φαίνεται πως θέλει να δημιουργήσει ένα αυτόνομο σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας μέχρι το 2020, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. To ενδιαφέρον της εταιρείας για τη συγκεκριμένη τεχνολογία, είναι καλά εδραιωμένο, με τον CEO της Apple Tim Cook, να αναφέρει χαρακτηριστικά πως “η επαυξημένη πραγματικότητα πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την τεχνολογία για πάντα.”

Φέτος η εταιρεία μην ξεχνάμε πως έκανε ένα βασικό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση, ενσωματώνοντας το ARKit στο iOS 11.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το AR Headset της Apple θα έχει τη δική του οθόνη, ένα ολοκαίνουργιο chip και ένα ειδικά σχεδιασμένο λειτουργικό σύστημα, με τις φήμες να του δίνουν την ονομασία rOS. Οι μηχανικοί της Apple δουλεύουν εντατικά, ψάχνοντας τρόπους με τους οποίους οι χρήστες θα μπορούν έχουν τον έλεγχο της “συσκευής”. Μερικοί από αυτούς αφορούν χειρονομίες (gestures), οθόνες αφής και φωνητικό έλεγχο μέσω του φωνητικού βοηθού Siri.

Διαβάστε επίσης:Πώς να δημιουργείτε τα δικά σας GIF στο iPhone

Με τα αρχικά σχέδια του νέου εγχειρήματος υπό μελέτη, οι σχεδιαστές της εταιρείας λέγεται πως χρησιμοποιούν τα HTC Vive VR Headsets, μέσω των οποίων παρατηρούν τα όρια και τις προοπτικές που μπορεί να έχει το AR σύστημα. Οι εφαρμογές που εξερευνούν, περιλαμβάνουν πλοήγηση μέσα από χάρτες, μηνύματα και εικονικά δωμάτια συναντήσεων. Το ARKit στο iOS 11, μπορεί να δώσει κάποιες ιδέες για πιθανές χρήσεις.

2 headset ar apple

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, το AR headset της Apple, θα είναι έτοιμο μέχρι το 2020. Μέχρι στιγμής πάντως τα αντίστοιχα συστήματα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, δείχνουν να έχουν αποτύχει, ως προς την αποδοχή τους από το κοινό.

Η Apple από την πλευρά της, δεν φαίνεται να πτοείται και πιστεύει ακράδαντα, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του Tim Cook, πως η επαυξημένη πραγματικότητα θα φέρει τέτοια πρόοδο στην τεχνολογία, που θα υιοθετηθεί από μεγάλο μέρος του κοινού. Ο CEO της εταιρείας πιστεύει επίσης, πως η τεχνολογία AR είναι πολύ λιγότερο “απομονωμένη” από αυτή της VR και δίνει προοπτικές εξέλιξής της αντίστοιχη του τομέα των smartphone.

Δεν ξέρουμε ακόμα αν όλα αυτά αληθεύουν, ή αν απλά ο Tim Cook κάνει δηλώσεις εντυπωσιασμού. Γνωρίζουμε όμως πως η Apple κάνει τεράστια βήματα προς την τεχνολογία Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR), αν κρίνουμε από την φετινή κυκλοφορία του ARKit στο iOS 11.

Διαβάστε επίσης:Ο Messenger μας παρακολουθεί ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιούμε το κινητό μας!

Το μόνο σίγουρο είναι πως όπως μας έχει συνηθίσει πάντα, περιμένουμε να δούμε κάτι ιδιαίτερα καινοτόμο, που θα τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου, όπως έγινε και με το πρώτο iPhone, το 2007.